Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

IT zaměření u policie

Dobrý den, mám dotaz ohledně IT zaměření u policie. Jsem student IT, konkrétně hlavně programátor, a umím i něco z práce se síťařinou, i s počítačovými systémy. Momentálně přemýšlím o práci u policie, na pozici, kde budu moci tyhle dovednosti využít. Mám na mysli třeba kyberkriminalitu, nebo něco takového. Co se týče tohoto odvětví jsem úplně bezradný, a chci se tedy zeptat, pokud chci být "Ajťák" u policie, nebo kriminálky, tak jakou vysokou školu bych měl zvolit, popřípadě kde se vůbec o místo ucházet. hádám totiž že to nefunguje tak jako v soukromém sektoru, kde jsem napsal email s životopisem, a po krátké domluvě s danou firmou jsem nastoupil. co byste mi poradili?. popřípadě budu velmi rád, pokud se najdě někdo z praxe blízké mému popisu, a budu s ním moci celou záležitost alespoň zhruba probrat.
ZAMPEY :: Datum založení: 24. 07. 2022 :: celkem 5 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu AF13 16:55:22 03. 08. 2022
default.png
Na místě tazatele bych zkoušel jako první oslovit NCOZ a ÚZČ. S krátkou domluvou bych u PČR nepočítal asi nikde :-D a v případě nulové reakce na email bych to řešil telefonicky. Pokud by tyto útvary neměly zájem, zkusil bych krajské ředitelství v místě bydliště, opět nejlépe přímo odbor obecné kriminality, nebo oddělení analytiky, nebo OIKT. Prostě rovnou mluvit s nějakým, kdo by mohl mít o ajťáka zájem.

Oslovení běžného personálního odd. na kraji nemusí být úplně to pravé ořechové, jelikož i uchazeče vhodné na specializovaná pracoviště jsou někde schopni náborovat na dopravku či OOP a uchazeči klidně zatlučou, že by se mohl lépe uplatnit jinde a tvrdí mu, že to nejde, nebo že na taková místa nemůže jít bez X let na základním útvaru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 10:12:48 03. 08. 2022
default.png
Ve zkratce, pokud se chceš stát policistou, je potřeba projít přijímacím řízením - psychotesty, zdravotní prohlídka, fyzické testy. Pokud se tak stane, jsi přijat do služebního poměru a "stáváš se policistou". Je ti přiděleno nějaké tabulkové místo(hodnost(výše platu), služebna). Všechny tyto věci stanoví zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Zákon původně zamýšlel, že nižší místa(hodnosti) budou pro lidi s maturitou a vyšší pro lidi s VŠ. Bylo to z toho důvodu, že vznikla řada soukromých(placených, drahých) VŠ, které by neměli studenty, tak se státním zaměstnancům dalo na výběr - buď na svých místech skončí, nebo půjdou na VŠ. Takže PČR je plná VŠ, ale skutečně využitelné znalosti z Policejní akademie, popř. právních fakult má jen minimum policistů. Na druhou stranu vyšlo najevo, že pokud je někdo odborník(právě třeba IT), tak VŠ nutně nepotřebuje. Takže na řadě služebních míst, kde se počítalo s VŠ, slouží lidé s maturitou a není to nic proti ničemu.

Lidí z IT je obecně u PČR nedostatek, protože zejména ty platové podmínky pro lidi, co něco umí nejsou ideální. A na bonusy "nejistá výsluha za 15 let, 14 dní dovolené navíc(po 15 letech)" opravdu nikoho PČR nezlanaří. Pokud máš zájem, kontaktuj nějaké personální oddělení a oni ti všechno vysvětlí. Jenom moc nekoukej na americké kriminálky, protože to co je v televizi je diametrálně odlišné od toho, jak to funguje ve skutečnosti.

Ať se daří...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRALOK 21:32:09 28. 07. 2022
default.png
Měl jsem dva známé policisty od "vidění", oba během služby studovali dálkově technickou VŠ obor elektro a něco IT, ještě před dostudováním byl o ně zájem z celostátních útvaru(bohužel přesněji už si nepamatuji) , po dostudování jsem je přestal vídat, takže povýšili. Rozhodně jsou tyto obory atraktivní pro PČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 20:17:42 25. 07. 2022
default.png
Dobrý den. Jakou budete mít VŠ je zcela jedno. Samozřejmě něco kolem ICT nebo elektra by bylo dobré, když chcete na takovou pozici.

Odd. cyber-crime jsou jak u policie tak např. u celní správy.

Splnění zákonných požadavků na vstup k bezpečnostnímu sboru, následné splnění psychotestů, zdravotního vyšetření a fyzických testů nezakládají nárok na přijetí.

Platové podmínky jsou na případného nováčka, který by eventuálně nastoupil bočním vstupem, pěkné. Ve srovnání s civilním sektorem byste na tom byl klidně o desítky tisíc hůř. S tím je třeba počítat. I sen může mít svou cenu.

Znalosti dané problematiky lze využít i na jiných pozicích celostátních a specializovaných kriminálních útvarů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 17:23:00 25. 07. 2022
default.png
??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio