Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Obecné info

Ahoj, předem se omlouvám, pokud to už někde zaznělo, či je to někde napsané..ale ať hledám sebevíc, nemůžu najít nějaké obecné informace k práci u Celní správy. Proto se obracím tu s pár otázkami a budu moc vděčný, když si uděláte chvíli a napíšete mi odpovědi :) 1) Pokud úspěšně dodělám ZCK, budu si moct sám určit kde bych chtěl vykonávat službu, nebo budu přidělen...(Jsem z Pardubického kraje, takže bych byl nejradši za něco poblíž Pardubic) 2) Budu muset čekat než se uvolní místo nebo nastupuji hned po úspěšném dokončení ZCK 3) Pokud mám jen střední školu s maturitou, jaký přibližně plat dostává příslušník Celní správy (Nejraději bych chtěl být v terénu, ale vůbec by mi nevadilo být většinu času ponořen v papírech) 4) Doporučili byste mi toto zaměstnání nebo bych se měl radši zaměřit na něco jiného :) Předem moc děkuji za váš čas a odpovědi a přeji krásný den :)
DANONY :: Datum založení: 03. 05. 2023 :: celkem 3 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAFHAF 19:53:47 17. 05. 2023
default.png
Uvažoval bych hlavně o tom, proč CS a ne PČR? CS chápu u někoho, kdo tam má nějaký konkrétní cíl, třeba dělat se psem, nebo SON, nebo sledování atd. Ale pokud v tom nemáš vůbec jasno, volil bych PČR, kde je ten záběr činností mnohem širší a člověk se má kam posouvat, nebo kam jít dělat něco úplně jiného.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CABLE 17:41:51 17. 05. 2023
default.png
1) 2) 3) Ti už zodpověděl Apep.

4)Je to hodně individuální. U cla jsou v podstatě jen 2 základní směry.

A) Dohled-práce v terénu, podobná policejní práci, avšak papíry tě tu taky neminou a s tou akčností je to oddělení od oddělení. Obecně se dá říct, že slovo akční je leckde až sprosté slovo. Většina práce je dálnice(RO, MD, BG dodávky a dálniční známky či mýto), tržnice a večerky, popřípadě herny.

B) Celní a daňové-téměř čistá úředničina za stolem s velmi občasným výletem někam jakože na kontrolu.

Pátrání- Jsem se lze sice dostat bočním vstupem, jak tě ale čtu, tak to nebude tvůj případ, takže zhruba jediná cesta kam se dá posunout v rámci CS. Ti se zabývají už trestem. Taková kinderkriminálka.

Doporučení ti nikdo soudný nedá nikam. Vždy je nejlepší znát někoho tam kam by jsi potencionálně chtěl a ten ti dá info pro rozhodnutí. Pokud nikoho neznáš kdo by znal tebe a tu práci a to oddělení, tak je to střelba na slepo a musíš to holt rozhodnout jen dle veřejných informací.

Ještě bych chtěl říct, že v dohledné době(toť jest od teď po další dva roky) bude v CS probíhat celkem zásadní reorganizace a nikdo pořádně neví co to reálně bude vše znamenat a co vše a jak se bude měnit. CS je plná jen spekulací a různých proroctví od total katastrofických scénářů až po názory, že se vlastně nic nezmění. Veřejné a politické dění je snad zjevné, tak to můžeš vzít v úvahu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 09:24:11 13. 05. 2023
default.png
1) kam nastoupit se určuje ještě předtím než té přijmou po ZCK je pak možnost přejít na žádost nebo přes výberove řízení
2) pokud není místo tak tě nepřijmou na ZCK té vyšlou až potom
3) nástupní plat je někde mezi 28 000 až 34 000 hrubého podle toho na jaký útvar nastoupíš
4) to se nedá takhle říct když tě neznámé, můžeš u CS jezdit každý den venku nebo sedět v kanceláři a koukat do papíru, či pak dělat operativu v rámci trestního řízení. Proti policii je to méně akční, a min možností kam se posunout. Ale vyloženě špatná práce to není

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio