Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

havarijní pojištění

Dobrý den pánové, určitě jste se už také setkali s tím, že při použití soukromého vozidla k dopravě do místa školení/kurzu atp. (samozřejmě, že to přijde rozkazem), je potřeba mít k vozidlu uzavřené havarijní pojištění. Chtěl bych se tedy zeptat někoho znalého, jestli je potřeba mít pojištěno něco konkrétního, nebo se stačí pojistit proti čemukoliv. Můj případ je stará rezavá felicie v hodnotě pár tisíc a to určitě uznáte, že nemá smysl je nějak extra pojišťovat. Tak jsem našel havarijní pojištění proti živlům za cca 500/rok. Myslíte, že tohle náš úřední moloch zkousne? díky, Jarda P.S. autobusem jak mi doporučil nadřízený budu do místa určení cestovat asi 5 hodin (něco přes 100km...). A když den před nástupem mám normální směnu...
JARDA :: Datum založení: 23. 03. 2010 :: celkem 8 komentářů

Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JARDA 17:54:30 31. 03. 2010
default.png
Ferkov: musím mít plné havarijní pojištění? Čili nehoda, vandalismus, živly, čelní sklo a co já vím co ještě jednotlivé pojišťovny v havarijku pojišťují... To pak roční pojištění vyjde skoro na čtvrtinu ceny auta. Ptám se proto, protože v ZPPP se snad nemluví o konkrétním pojištění, nýbrž jen o havarijním. Čili tím, že mám havarijko jen na živly bych měl splnit podmínku uzavřeného havarijního pojištění, ne?

Analogicky, když budu pojištěný jen proti havárii a vichřice mi shodí na auto strom, v tuto chvíli také nemám plné havarijní pojištění, čili by to funkcionář neměl schválit. Přesto se to děje.

Nejsem právník, ale ZPPP je ZPPP a měl by se vykládat jen tak jak je napsaný, ne? O nějakém "duchu předpisu", kdy by si to každý mohl vyložit jak sám uzná za vhodné se v tomto případě snad nedá ani uvažovat, ne?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FERKOV 20:42:35 29. 03. 2010
default.png
No je to jednoduchý. Pokud ti služební funkcionář povolí jízdu soukromým vozidlem, musíš mít plné havarijní pojištění tzn. ne proti živlu ale proti havárii. Jde o to, že pokud jsi vyslán na služební cestu vlastním autem a stala by se ti nehoda, mohl by jsi tak po policii požadovat náhradu škody...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 20:57:15 23. 03. 2010
default.png
mám normální směnu... tak bych si rád i trochu odpočinul.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio