Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

bossing

diskuze pro ty kteří neví co je to bossing. Možná že se s tímto chováním setkávají v zaměstnání, jen neví, že se na nich vedoucí dopouští Bossingu. Bossing, což je totiž psychická šikana v zaměstnání, které se dopouští na svém podřízeném nadřízený pracovník. Jedná se tedy o chování nadřízeného, které poškozuje podřízeného před jeho kolegy, znesnadňuje či znemožňuje mu jeho práci. Bossing se samozřejmě vyvíjí a stupňuje. Tato šikana zhoršuje vztahy na pracovišti a zvyšuje kult osobnosti vedoucích. Za šikanu (BOSSING) může být považováno:  přehnané kontrolování plnění povinností či docházky  neschválení dovolené  arogantní chování, slovní urážky, nedocenění práce či častá a neoprávněná kritika  zesměšňování před kolegy  zadávání příliš složitých úkolů ( na které nemá podřízený kvalifikaci nebo jsou nesplnitelné)  zabraňování přístupu k informacím např. od nadřízených-vede k neinformovanosti  nemožnost vyjádřit svůj názor, navrhnout své návrhy nebo šéf vydává práci podřízeného za svou  sexuální obtěžování  vyhrožování výpovědí (ukončením služebního poměru)  různé naschvály (odebrání kancelářských potřeb...)  přemíra přesčasů  probírání drobných chybiček , které jsou u ostatních přehlíženy atd. T A K C O K O L E G O V É, Z N Á T E U V Á S BOSSING?
ZELENA-SVESTKA :: Datum založení: 27. 10. 2010 :: celkem 15 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FAJNYDAY1 10:48:46 21. 09. 2011
.jpg
Plzeňský deník z 20.9.2011 demonstruje typický bossing na ÚO Policie v Domažlicích:
„Na internetu jsem se plným jménem přidal k diskuzi o každodenních služebních jízdách z Plzně do Domažlic a zpět, které i při nynějším šetření denně provozují krajský a okresní ředitel policie. Od té doby jsem čelil neustálým kontrolám a byly na mně hledány chyby,“ hájil se u soudu Kalousek.
Obžaloba ho vinila, že při noční službě z 18. na 19. dubna, kdy vykonával současně funkci velitele hlídky a dozorčího, se nedržel dané instruktáže a místo hlídkování na určeném místě pracoval na spisech na služebně. V době, kdy měl být spolu se svým mladším kolegou na jedné ze tří příjezdových cest k Horní Kamenici, ale došlo v této obci k vloupání do tří nebytových objektů.
„Svým jednáním jsem se nechtěl vyhýbat povinnostem. Na služebnu jsme se přemístili až po dohodě s operačním důstojníkem. Nešlo o nic výjimečného. Změna instruktáže je na naší služebně běžná věc,“ uvedl Kalousek.
Jeho výpověď nevyvrátil ani jeho kolega. „Na stanovišti jsme byli do dvaadvacáté hodiny. Kalousek si stěžoval na bolest hlavy a s tím, že potřebuje pracovat na spisech, jsme se přemístili na služebnu. Mohu potvrdit, že kolega pracoval a nikam nevzdálil. Po celou dobu jsme byli připraveni k výjezdu,“ řekl.
Případ bude postoupen policii jako kázeňský prohřešek
Poté, co byl v soudní síni puštěn zvukový záznam hovoru mezi obviněným a operačním důstojníkem, ze kterého je patrno, že Kalousek dostal od nadřízeného volnou ruku, rozhodl soudce Jan Švígler, že se nejedná o trestný čin. „Případ bude postoupen policii jako kázeňský prohřešek,“ uvedl soudce.
Obviněný policista byl s rozsudkem sice spokojen, ale hořkosti se nezbavil.
„Jsem rád, že to takhle dopadlo. Přesto mě mrzí, že k tomu vůbec muselo dojít. Tato kauza je dílem některých policejních funkcionářů, u kterých jsem padl v nemilost. Jsem slušný člověk a nemohu za to, že naše práce je tak špatně organizovaná, že pozbývá svého účelu. Ještě zvážím, zda u policie i nadále zůstanu. Nám, kteří tuto práci děláme od srdce, vadí, když jsou nám házeny klacky pod nohy,“ řekl po vynesení rozsudku Kalousek.
Jako před 30 lety!
Jarda Vlach

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu UDIVENY 14:43:44 30. 03. 2011
default.png
Ano, ano. Presne vim o cem mluvis.. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HART2 18:00:10 03. 11. 2010
default.png
Ahoj jojo to nás zná bych řekl asi plno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio