Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pokračování 6měsíční ZOP

Ahoj, máte někdo bližší, nebo konkrétní informace o tom co se bude dít s těma, co byli na zopce 6 měsíců a mohou tedy jen do 4PT? Zaslechl jsem o pokračování, ale nic bližšího nevim. Díky :)
VENCAA4 :: Datum založení: 02. 02. 2011 :: celkem 16 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LAWOR 22:52:43 27. 03. 2011
default.png
Chlapci, chlapci, to jsme to dopracovali...

Jeden nechápe, že praxi je nutně třeba teorií stále doplňovat, protože právo, o které se policejní práce nejvíce opírá, se neustále vyvíjí (kolik proběhlo jen za poslední rok změn trestního řádu, o "novém" trestním zákoníku z roku 2009 nemluvě),

druhý se po dvou letech na spisech cítí pomalu jako mistr světa (co asi tak z trestňáků může středoškolák po dvou letech zpracovávat...z vlastní praxe na velmi exponovaném útvaru v Praze velmi dobře vím, že maximálně předání na SKPV, případně zkrácenka...cha chá, tyto žiletkové spisy jsou tak max. dvě procenta problematiky týkající se trestňáků), mimochodem se klidně vsadím, že by mi po této praxi nedokázal kolega ani říct třeba takovou triviálnost, kdy může nechat nahlédout obhájce do toho svého spisu, resp. do které z písemností musí a do které nesmí...ale praxe ho naučí, až mu tam jednou nějaký přijde a pak si podá jedovatou stížnost,

třetí se domnívá, že věci týkající se služebního poměru, jako třeba minimální dobu trvání služebního poměru pro služební hodnost, najde v zákoně o PČR (opravdu jsem to tam, narozdíl od § 7 zákona o služebním poměru, nenašel).

Takže hurá, jakékoli, byť i teoretické celoživotní vzdělávání policistů tady vidíme jako nepotřebné...(já si ale opravdu s pokorou myslím, že i z toho sebehoršího kurzu si můžu nějakou tu novou a v praxi využitelnou informaci odnést).

Otázkou je, jestli tento tristní stav policie opravdu není záměrem...já tomu snad na základě předchozích příspěvků začnu i věřit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARAL 18:23:17 26. 03. 2011
default.png
V Brně by to mělo fungovat tak (prý už běží pokusný běh), že:
14 dní škola x 14 dní výkon služby
celková doba 3 měsíce

němělo by se příjít o žádné příspěvky

Jsem docela zvědav jak si s tím poradí vedoucí, protože má jít poměrně dost kluků. Hodiny v měsíci budou taky pěkně rozházené, když sloužíme 13tky a zapojí se do toho 8čky. Už se těším až to přijde jak to bude vypadat.
Jen je dobře, že musíme být ve výkonu, protože opět příjít o rizikáč a směnnost, tak už nevím jak bych to zvládl.
Jinak je to samozřejmě výmysl jen pro činnost mnoha kpt. a pplk..Kdyby se BJ podíval na to jak se teď ve školách hájí zbyteční lidé...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 12:59:59 26. 03. 2011
martoo.jpg
PSLADA [2011-03-26 12:37:58]:

Taky bych se rád o tom něco dozvěděl.. Ať vím kde a kdy mám nastoupit:o)

Pravda, nejlepší učitelé na spisy a potažmo celé trestní řízení budou ti, kteří X let učí na ZOPce, frčí jen teorii a maximálně vyplňují třídnici, tomu se ani spisák s 20-ti letou praxí nemůže vyrovnat:o) A to nemluvím o práci na ulici a praktických radách do služby, ono poslouchat jak se sloužilo ještě "v zeleným" je sice zajímavé, ale již několik, teď už vlastně desítek, let neaktuální.

Proč policajty nestáhnout z ulice a nešoupnout je zpět do lavic. Policie si přece může dovolit takový luxus. Nejlépe pražáky šoupnout do Brna a brňáky do Prahy, ať se ušetří.

Vedoucí bude mít radost, když mu skoro polovina mančaftu půjde dodělávat ZOPku:o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PSLADA 12:37:58 26. 03. 2011
default.png
Ahoj a napsal by jsi nám ostatním něco víc třeba celková délka navazující ZOP díky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ARCGIS 21:09:01 22. 03. 2011
arcgis.jpg
Je to pravda, nyni existuje navazujici zop pro lidi co byli jen na 6 mesicu. Mi prisel rozkaz a nastupuju od 4. 4. funguje to tak, ze 14 clovek studuje 14 dni je na svem obvode. Parada ne??? Jede jeste nekdo nebo tam budu sam?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MATRA 01:27:14 14. 02. 2011
default.png
Po ZOP můžete pouze do 3 PT,do 4 PT až po odsloužených letech dle zákona o PČR

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VENCAA4 20:03:06 13. 02. 2011
default.png
Sepulcher: nemáš pravdu. Familie: taky nemáš pravdu, mě dali hned po 2 letech 4PT, hlavně že se debatí úplně o něčem jiným než na co sem se ptal. jak říká Gustav. je to zbytečnost, ale pro postup do vyšší PT nezbytnost (nevim jak je to pro vysokoškoláky)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 22:44:46 07. 02. 2011
default.png
on to snad musí každý vědět, že je to tupý nesmysl. Četník má po ZOPce, pak je 2 roky v přímém výkonu, de se to všechno opravdu prakticky naučí a dovolím si tvrdit, že po těch dvou letech už něco umí, a teď ho pošlou na pár měsíců zpátky do školy - opravu netuším, co je tam chtějí teď učit.

Problém bude asi v tom, že je třeba zaměstnat tu kopu kapitánů. Předpoládám, že v těch několika školách teď musí být pusto a prázdno při faktu, že se teď k policii nenabírá a asi pár let ani nabírat nebude, takže se třeba tímto řeší obligátní otázka :

"Kam s nima ?" (myšleno kapitánama ...)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN8884 19:53:18 07. 02. 2011
default.png
Co jsem se bavil s vedoucím, tak ten mi říkal, že celé by to bylo nesmysl- posílat četníky na další část ZOPky. Sice v papíře je psané, že to je pouze pro 3TT a 4TT, ale na další TT se člověk dostane odslouženýma létama, pokud je samozřejmě tabulka volná.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 12:24:46 06. 02. 2011
martoo.jpg
CODY [2011-02-06 09:55:15]:

Ono je to dáno tím, že na našem ÚO jsou většinou OOP 3.typu a na většině, ještě před 2-3 lety, byla skoro všude nejnižší 5.TT. 3.TT a 4.TT na OOP ani tabulkově nebyly. Vzhledem k masivním odchodům a jedním z nejvyšších podstavů z celé ČR, se na těchto OOP tyto tabulky vytvořily.

V tom je rozdíl oproti OOP (MOP) I. a II. typu, kde TT většinou dostaneš, pokud je volná, protože tam jsou počty TT přesně rozepsané.

Silně pochybuju, že nás ty, kteří mají za sebou ZOPku jen 6 měsíců, někam vyšlou. Vždyť by to bylo naprosto zbytečný a hlavně drahý. Beztak většina se ty nejzákladnější věci naučila na svém útvaru a to co ještě neumí, to těžko na druhé části ZOP dožene.

Jen u nás většina 3.TT a 4.TT dávno zpracovává PŘ, TČ, vykonává ZDS a v některých případech i DS, takže co dále teoreticky učit? Beztak veškerou administrativu, která se na ZOPce učí, na útvarech dělají jinak a praxi teorií těžko nahradí. Mimo DP a SP ZOPka v současném stavu asi těžko něco navíc dá.

Nejdůležitější je získávání co nejvíce praxe a pochytit co nejvíce informací od straších kolegů, kteří budou, vzhledem k současné situaci, odcházet čím dál víc, tak ať je co jedéle zažijeme.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio