Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Kaplanská služba Policie ČR
Rostislav Kotrč v kněžském rouchu
Foto: R.K

V nedávné době mne oslovil jeden redaktor, abych jako iniciátor duchovenské péče u Policie ČR, zodpověděl několik otázek. To jak to dopadlo, jste mohli číst na idnes.cz. No co bychom čekali od redaktorů. Tak alespoň na serveru policista.cz můžete číst, jak by to mohlo být s kaplanskou službou ve skutečnosti.

Autor: redakce
Publikováno: 31. 05. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DREXA 23:22:56 12. 06. 2011
Drexa.jpg
Můj názor je jednoznačný: ANO, duchovní službě. Jsem věřící (křtěný katolický křesťan), mám i další věřící kolegy policisty, co se nebojí k víře přiznat. Byl jsem v kontaktu s duchovním od vojáků (4.BRN), který byl fajn, ale to pořád není ono... A proto bych uvítal duchovní službu u PČR. Abychom měli "toho svého". Běžnou hodností duchovního u vojáků je kpt.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 11:28:24 31. 05. 2011
default.png
Hm., prvním polním kurátem na MV za Íčka byl bývalý "mluvčí biskupské konference" Hermann.Zřejmě vzhledem k lásce k bližnímu svému, šéfuje nyní místo Žáčka ÚSTRku. Nevím zda z jeho činnosti na MV vyšly nějaké výstupy. Např. nějaký zpěvník nebo policejní bible k řešní krizových situací ( např.když dojde výpis z bankovního účtu cajta).Vzhledem k tomu, že je ČEZko převážně sekulární stát (snad krom jihu ČR kde vítězí lidovci), tak nevím kolik četníků by hledalo u velebníčka duchovní útěchu. Když slyším své mladé kolegy, tak je kurát spíše předmětem vtipů. Jistě by měl min.plukovnickou hodnost.Znam jednoho kaplana od vojáků, a když se oprostim od averze k těm vymývačům mozků, tak je to docela dobrý parťák, který nezkazí žádnou legraci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VLK63 06:05:42 31. 05. 2011
default.png
nejsem v žádném případě věřící ,ale člověk běhen naší práce by si potřeboval s někým promluvit kdo zná situaci a člověk , který by krotil šéfy při jejich velitelských výbuších by se i hodil. Po 16 letech ve službě u policie jsem již zažil hodně věcí ,ale psychologa jsem naposledy potkal při přijímacích pohovorech a ve škole. Určitě by byl více platný jak mračno manažerů někde vysoko v policejních nebesích ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NASEPTAVAC 22:13:33 30. 05. 2011
default.png
Tak nějak to je mé osobě jedno. Pokud se najde dost kolegů, kteří budou chtít s kaplanem cokoliv řešit raději než s kýmkoliv jiným, ať jsou k dispozici.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIK 21:57:26 30. 05. 2011
default.png
Ač nejsem věřící tak se mi tento nápad zamlouvá... Už jen kvůli zkušenosti s policejní "psycholožkou"... Podporuji snahu a přeji úspěšné tažení ať se dílo podaří...=o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 19:01:47 30. 05. 2011
default.png
No jsem značně skeptický. Dnešní stav u policie má celkem jasný pojmenovatelný problém. Přebujelý aparát a z tohoto pojmenovatelný problém. Nesystémové a protiřečící kroky a nařízení. Dokud budou funkce, kde plukovník v pondělí otevře desky,aby je v pátek zase prázdný zavřel, nebude líp. Je jasné, že dnešní policejní pánbůh je krajský ekonom, co jak císař drží palec buď nahoru, či dolu.......Ale proti gustu žádný dišputát.....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 17:23:19 30. 05. 2011
Lukas Heinz.jpg
Ja jsem taky pro. Dva důvody.

1.) Vynikající spojovací článek mezi mužstvem a managementem

2.) Psycholog a duchovní v jedné osobě na pracovišti-pokud už toto nezabere na zlepšení vztahu mezi policisty samotnými a vztahy mezi občany a policisty, pak panbůh s námi.

3.) Zažil jsem už v policejní práci stovky situací, kdy bych duchovního rádce a psychickou podporu skutečně uvítal. Jak pro sebe, tak pro oběti protiprávnbího jednání. Myslím, že po počátečním oťukání by taková duchovní podpora nevěděla kam dřív skočit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 17:12:18 30. 05. 2011
Lukas Heinz.jpg
To Honzád

Pan Rostislav Kotrč je policista, upřesnit tedy nemožno ze zcela zřejmých důvodů.

Ano kolega je vikářem Církve Československé Husitské






Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEPULCHER 16:29:26 30. 05. 2011
default.png
Já jsem rozhodně pro, protože v naší situaci už nám stejně nezbývá, než se začít modlit :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:50:07 30. 05. 2011
default.png
A můžu říct, že tito hoši jsou fakt dobří ve své práci, psychologové, srandisti... Pámbíčkáře přitom nemusím stejně jako bolševika a fašouny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio