Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Amnestie

http://www.novinky.cz/krimi/235918-misto-amnestii-by-vezni-mohli-byt-masivne-propousteni-na-podminku.html Jak je možné,že je v ČR tolik vězňů?Proč Klaus okamžitě nevyhlásí amnestii?A hlavně proč neni nátlak na soudy,ABY DÁVALI PODMÍNKY?Dá se přeci dát podmínka i několikrát za sebou!Neřikam u závažných trestných činů(útoky neonacistů atd.),ale normální trestné činy se dají řešit opakovanou podmínkou.
DENVER :: Datum založení: 11. 06. 2011 :: celkem 29 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARTOO 14:56:05 25. 06. 2011
martoo.jpg
HAMMER [2011-06-25 12:53:40]:

To je bez debat. Trest by měl přijít rovnou po skutku, ale při současném stavu policie, tj. ohled jen na čárky a nulové rozpracování TČ, a stavu českého soudnictví, s tím těžko něco zmůžeme. Majetková TČ je téměř vždy páchána v souběhu a je na nás, aby se přišlo na co nejvíce skutků, což se ne každému chce a do čárek se moc nehodí. To je ale zásadní probém policie, o kterém už toho bylo napsáno dost. Stejně se jelo ve stejných kolejích a dále pojede.

Bez debat, materiál, který najdeme ve věznicích je převážně složen z netáhel a zmetků, na které může platit jen tvrdá ruka. A čeho se oni bojí? Toho, že někdo nad nimi bude a oni budou muset makat. S těmi dělnickými pracemi máš vesměs pravdu, to by bylo hodně těžký aplikovat a drbani by se museli individuálně vybírat .

Ale jinak s tebou nesouhlasím, vždyť ani není do toho potřeba nijak moc investovat.

Beztak drban, který má podmíněný trest či veřejně prospěšné práce či sedí na dohledu by jenom sám sobě uškodil, kdyby utíkal, tak proč ho nenechat po městech zametat chodníky, sekat trávu, stříhat stromy, sbírat odpadky? Prakticky to nikoho nic nestojí a jistě se najdou takové lokality, které si bachaři uhlídají tak, aby se k nim nikdo nedostal a oni k nikomu.

Další využití by jistě bylo v kamenolomech, při výkopových pracích, rekultivacích krajin, atd.

Co by to stálo? Ve většině případů nástroje a pevné nervy bachařů.

Drbani na dozoru a ostraze můžou vykonávat úklidové práce v base, lepení pytlíků pro pro psí exkrementy a podobné.

Samozřejmě by se těžko jednalo o práci pro soukromé firmy, ale v pracích pro stát by se jistě uplatnili. Pokud by se mezi podmínkářema a dohledem našli dělníci, proč by nemohli udržovat bývalé vojenské objekty? Betak se jedná o objekty, které jsou vesměs uzařené a tím pádem dobře uhlídatelné. Tam je samozřejmě investice vyšší, ale jen na materiálu. Jenže jejich další využítí by investice do materiálu hravě přebilo.

Mám za to, že vězňů máme až dost, takže se mezi nimi dá i někdo manuálně zručný najít.

A proč drbanovi nenastolit pevný kázeňský řád? Jasně nalajnované povinnosti, za nesplnění sankce a za příkladné plnění jistá privilegia? Vždyť v tomhle ohledu se dá taky toho hodně udělat.

V první řadě by mělo jít o dotvoření hodnost, které jedinci chybí a jen kázeň s prací mu může pomoct.

Neříkej mi, že jsi nezažil X drbanů, kteří si z basy dělali dětskej tábor, kam se pomalu i těšili.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 14:47:55 25. 06. 2011
default.png
HAMMER [2011-06-25 12:53:40]:
Přesně tak Hammere, tohle je skoro jako z učebnice:) Kéž by takhle uvažoval někdo kdo o tom rozhoduje... Nechceš založit politickou stranu? Chlape já bych Tě volil a klidně i zadarmo propagoval všude kde by to šlo:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 12:53:40 25. 06. 2011
default.png
MARTOO [2011-06-24 10:23:39]: Martine, ono je to trolinku jinak. Příčina přeplnění věznic není ve strachu muklů tam jít. Těch důvodů bude asi více, já vím o těchto: aby byl trest účinný, musí přijít ihned po skutku. Ty víš co to je § 172 tr. řádu a co to je souběh trestných činů, protože je to problém spravedlnosti v této zemi. Ty sám jsi už určitě zažil, že jsi jednoho a toho samého drbana sedmkrát, desetkrát nebo já nevím kolikrát za sebou trestně stíhal, ale drban je furt na svobodě. Jemu se to prostě vyplatí. Když ho za tři roky zavřou na půl roku, kde se nažere, zacvičí si, vyspí se v teple.... no není to špica život?
Dále: to co píšeš o práci: není o ně zájem, jsou to až na výjimky nemakačenkové, leví jako šavle na obě ruce, blbí jak zákon káže... Nikdo jim žádnou zakázku nedá, jsou to zase jen vyhozené prachy a další prodražení jejich basy.
Zavírají se tady blbečci skrz neplacení výživného, což je totální Kocourkov. Tak on neplatí napřed na svoje děcka, tak se zavře a platíme na něho všichni! Na ty děcka ale platit stejně nebude. Co toto má za smysl tomu nerozumím.
To samé pachatelé neúmyslných trestných činů: místo aby platil poškozeným, tak se zavře a poškození platí jemu!
Tak by se dalo pokračovat. Má to ale podle mého jediný společný jmenovatel: pořád ohledy na drbana. Musí mít to a to... přitom my jsme na vojně neměli žádné metry čtvereční, když jsi při poplachu otevřel oči, tvůj druhý počin byl blembák na dýni, jinak ti shora skočil na hlavu kamarád z horní pryčny. Mezi pryčnama půl metru uličky... nenažrali jsme se, nevyspali... Prašivý stát toto.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEPA 03:54:36 25. 06. 2011
default.png
.....není ten kluk blázen????

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 10:23:39 24. 06. 2011
martoo.jpg
Na Denverův celkový opětovně vypuštěný blivajz škoda reagovat. Na část příspěvku - problematika přeplněnosti věznic, by to byla škoda.

Hlavní problém v přeplněnosti věznic vidím v jejich podmínkách. Pachatelé se do nich nebojí jit a mají zde leckdy větší komfort, než ve kterém jsou na svobodě.

Kdyby se ve všech věznicích zavedla přísná vojenská kázeň se vším všudy a povinné pracovní zařazení, hned by to vypadalo jinak.

Dohled - složitější dělnické, těžební a uklidové práce i mimo věznici. Zde by se nepřetrhaly sociální vazby, ale někteří by se konečně naučili kázeňské a pracovní návyky.

Dozor a ostraha - dělnické práce a údržba věznic (vše s vyloučením práce s rizikovými předměty)

Zvýšená ostraha - tam těžko něco vymýšlet, zde je v dosti případech náprava nemožná.

Osoby odsouzené k veřejně prospěšným pracem a podmíněným trestům by měly za povinnost rekonstruovat bývalé vojenské objekty, které by mohly sloužit jako věznice s dohledem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:11:23 24. 06. 2011
default.png
JAMESCLC [2011-06-22 12:34:48]: Jo hlavní pravdoláskař vypustil mezi lidi bandu vrahů a následky byly katastrofa. Další volovinu co ze své disidenstské huby vypustil a která nás stála obrovský obchod bylo, že "zbrrraně už nebudou potřřřeba, prrrotože prrravda a láska zvítězí nad zlem a nenávistí, že?" A došli jsme o všecky zbrojní trhy co jsme měli.
Pak další, nějaký tehdy slušný ekonom, prohlásil, že nezná způsob jak rozlišit špinavé a čisté peníze a "rozdal" lidem socialistické majetky podle tohoto svého hesla... a jsme tam kde jsme.
No na výrok typu "Benga jděte do prdele" znám odpověď: do týdne mezi čtyřma očima.
Chceš-li respekt, nemůžeš ho čekat, sjednej si ho!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 12:34:48 22. 06. 2011
default.png
DENVER [2011-06-21 08:41:59]:
JJ to si dělaj srandu, protože jediný k čemu přispěli je víc utrpení a bolesti od pachatelů trestné činnosti kteří se cítí být nedotknutelní, na druhé straně paralizováná policie, viz odchody zkušených policistů, viz X případu kdy jsou policisté šikanováni za každou kravinu.
Já vidím co si mladá generace představuje, to už dávno není jako dřív... respekt z uniformy ale pouze kecy typu, "Benga vole jděte do pr..." a to jsem ještě slušnej...
To máme díky obhájcům "lidských práv".

PS: Denvere měl by sis zjistit kolik lidí přišlo o život, zdraví a majek pro Havlově amnestii, evidentně o tom nic nevíš nebo si opravdu ve stadiu extrémně nízkého IQ.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 08:41:59 21. 06. 2011 blokovaný
default.png
Nedávno byl v rádiu pořad o tom,že se naši obhájci lidských práv zasloužili(všichni známe ta jména) o rozvoj lidských práv,že si třeba dnešní mladá generace už ani nedovede představit nějaké bezpraví a násilí ze strany policie.TO SI Z NÁS DĚLAJ SRANDU?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 22:33:51 20. 06. 2011
Chip.jpg
Tak to je zase bomba ulítlej příspěvek Denvere! Jen tak dál! a bRAVO, BRAVISIMO NAPSANÉ, ať taky použiji trošičku Caps Locku.:-):-) Napiš nám ještě něco, vO hAVLOVĚ a rUMLOVĚ inspekci, nebo předveď aspoň tancujícícího medvěda, ať nás pobavíš...:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 22:33:43 20. 06. 2011
Chip.jpg
Tak to je zase bomba ulítlej příspěvek Denvere! Jen tak dál! a bRAVO, BRAVISIMO NAPSANÉ, ať taky použiji trošičku Caps Locku.:-):-) Napiš nám ještě něco, vO hAVLOVĚ a rUMLOVĚ inspekci, nebo předveď aspoň tancujícícího medvěda, ať nás pobavíš...:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio