Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Ústavní soud posílil obce při regulaci hazardu
Možnost regulace hazardu ze strany obcí díky úternímu rozhodnutí ÚS posílila
Foto: P-CZ

V úterý Ústavní soud posuzoval vyhlášku severočeské Chrastavy, která určovala, kde lze provozovat výherní videoterminály. Zatímco klasické výherní automaty obce regulovat mohou, videoterminály doposud regulovalo Ministerstvo financí. Po úterním rozsudku se však obcím blýská na lepší časy - soud obcím právo regulace videoterminálů přiznal.

Autor: redakce
Publikováno: 16. 06. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 17:56:52 05. 07. 2011
default.png
HAMMER [2011-07-05 16:05:29]: sorry, ale nesouhlasím. Nevidím jediný důvod, proč by v průměru každých 100m měla být jedna hospoda.

Nedávno jsem to u nás počítal. Máme tu jednu ulici, která se táhne přes celé město a je několik km dlouhá (asi 4km). Počítal jsem hospody, které více či méně k této ulici přiléhají či jsou plus mínus pár desítek metrů od ní. Vyšlo mi, že v průměru každých 100m na této ulici je hospoda. A většinu tvoří pajzly, herny, nonstopy.

Nevím proč by měl být problém, udělat zavírací hodinu, třeba v týdnu 22h. a o víkendu třeba 2h.

Police nezmůže všechno a proč neustále řešit rvačky, výtržnosti, opilce? Nehledě, že obsluha by měla odpovídat za lidi uvnitř a co dělají venku, na cestě domů je jim úplně jedno.

Takže v tomhle se s tebou shodnu možná v "musíš začít od příčin, ne jen zpracovávat následky". Podle mě je příčina otevřený bar, hospoda.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:05:29 05. 07. 2011
default.png
APPALACIO [2011-06-16 20:08:47]: Kruci, to je jako by jsi napsal, že zbraně jsou příčinou úmrtí na střelná zranění. Příčinou toho, že nonstopy údajně dělají takový binec je to, že si tam obsluha dělá co chce stejně jako bazary. Kdyby tam byl dvakrát denně polda na pochůzce s tím, že si pohlídá všechny platné zákony o nalévání chlastu a hraní, nebude mít problém. Jaktože za mého působení nebyl tady v nonstopu problém a před dvěma měsíci museli nonstop zrušit, protože bitka, bitka, bitka, čórka.
Neříkám to jako výtku řadovým. Kritizuju debilní způsob práce policie vnucené managery. Když chceš něco udělat s pořádkem, musíš začít od příčin, ne jen zpracovávat následky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 13:40:47 17. 06. 2011
default.png
APPALACIO [2011-06-16 20:08:47]:

Ano naprosto s Tebou souhlasím, jenže jelikož je dneska všechno postaveno na byznysu a penězích tak pochybuji že by s Tim chtěl někdo "opravdu" něco udělat... Další nesmysl i když se týká něčeho jiného vidím v tom že jsou zastavárny které jsou otevřeně 24h denně, kdo jde dát asi v 03h prodat radio apod. že?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:08:47 16. 06. 2011
default.png
Musím rozhodnutí ÚS jen kvitovat. Protože, co má čekat slušný občan od podniku,který stojí a padá na výherních(hracích) automatech a jede 24hod denně? Odpovím si sám. Nic dobrého. Tyto non-stopy dělají min 1/3 nápadu TČ a jsou prapůvodem většiny výtržnictví, rvaček, zlodějiny v nočních hodinách.

Osobně bych zašel dál a vyhláškou bych omezil nejen provozování automatů, ale u problémových podniků i provozní dobu.

A u těch nejvíce problémových bych je nechal zavřít a zrušit ŽL. Raději živit přes sociálku jednoho gaunera navíc, než trpět tyhle pajzly.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio