Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Test svítilny Fenix TK-15
Fenix TK-15
Foto: Marek Šustáček

Před třemi měsíci mě oslovili zástupci firmy ARIGA s.r.o s požadavkem testování svítilny Fenix TK15 v reálných podmínkách policejní služby. Vybavili mě svítilnou, pouzdrem  a příslušenstvím a čtyři měsíce jsem ji testoval.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 27. 09. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 20:50:42 15. 07. 2016
default.png
MONOCAJT [2016-07-15 19:19:14]: A co jste jiného, když si dneska, 27 let po revoluci za svoje dobrovolně kupujete věci do služby eunuchů, kam chodíte abyste mohli každého patnáctého pobrat almužničku a neškodili vrchnosti? Zrádci svého poslání? Tak je to lepší? Kde jsou slova toho vašeho slibu a slova etického kodexu, kde je vaše svědomí?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu PATRICK 20:30:51 15. 07. 2016
default.png
Hammere ty už jsi fakt nemocný.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MONOCAJT 19:19:14 15. 07. 2016
Monocajt.jpg
HAMMER [2016-07-10 10:38:29]:
Ke tvojí větě: "Nemám čím svítit, nikam v noci nejdu. Je to jednoduché" poznamenám jen tolik, že každý policista na noční má čím svítit, takže tenhle hrdinský argument na vedení zjevně neplatí, diskuze je o nadstandatrním vybavení, než je ve službě běžné, holt se musíme smířit s tím, že jsme v ČR a ne každý četník vyfasuje pořádnou baterku za tisíce. Podle tebe jsme "telata úslužné debilní" když si za své kupujem věci, protože ty fasované nikdy tak dobré nebudou? Podle tebe můžu říct šéfovi, že dokud nebudou pořádné kanady k nafasování, co nekurví nohy, nebudu chodit na pěší? Už se konečně vzpamatuj, sám víš, že takhle to nefunguje. A jestli ti vadí, že se POLICAJTI na POLICEJNÍM fóru baví o vybavení do POLICEJNÍ služby (viz tvoje rýpavá poznámka "Tkaničky do bot nemáš najaké super, aby jsi se pochlubil?") tak se zamysli, jestli jsi na těchto stránkách správně. Přinejmenším bys mohl přestat urážet všechny okolo, působíš jako pubertální internetový troll, kterému v komentáři na youtube někdo pomluvil oblíbeného rappera.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 10:38:29 10. 07. 2016
default.png
DAX [2016-07-09 12:10:21]: Jo, pamatuju si, když jsme měli ty malé kapesní svítilničky a noční šichta byla díky tomu značně složitá, a jak se začaly fasovat ty německé halogeny, jaká to byla pomoc, ale to jsme drželi svého gaunera šéfička ještě nakrátko a bál se, že ho napráskáme za jeho prasárny, což jsme taky dělali. Sice marně a práskali jsme na něho ještě větším grázlům než byl on, ale bát se přece jen bál. Věděl, že si nemůže dovolit všecko. Že ani jeho kamarádíčky mu nešanujeme. Na poradách nebo při ranních konferách tvrdé střety, služba co služba. Nejen s ním, ale i s hajzly z okresu, co např. chodívali přednášet ale hlavně se pokoušeli buzerovat o procentech objasněnosti - aneb teplota, tlak, rosný bod, jak se tomu říkalo.

Stálo to za prd, ale mělo to jakési mantinely. Ty silné baterky (nejen ony) byl výsledek právě neustálých střetů a stížností atd atd. Na jednom ovšem dali, dvě další možnosti sebrali: třeba benzín, papíry do tiskáren.... Cíleně pomalu ničit. Když už si s náma nevěděli rady, Langer vypustil vaničku.... poté, co rozpustil FiPo.

Dneska si ty telata úslužné debilní kupují ty věci za svoje, drží huby a bojí se ceknout. "Policajti!" Jsem zvědavý, kdy se tady objeví téma o nejlepších plínách do služby, když na ně vedení zařve, že se vždycky poserou.

Kua chová se ke mě vedení jak k dobytku, nehnu ani prstem. Nemám čím svítit, nikam v noci nejdu. Je to jednoduché... Chceš po nás práci, darebáku? Postarej se, abysme ji měli jak dělat! Pokud to neumíš, vypadni, my se o to, abysme měli čím svítit postaráme sami, ale takovou verbež nad sebou pak nepotřebujeme. Samozřejmě to není jen o svícení.

Nejvíc mě na tom štve, že jsem si říkal, jak jsem byl spokojený, že mladí už budou ještě jinší kafábři a nedají si líbit už vůbec nic, prostě se seberou a půjdou, ale takový hnůj jsem fakt nečekal a znovu to potvrzuje, že protivník se nesmí podcenit. Ty psycho a fyzické a do toho nízké platy jsou tak slaboučké proto, aby se k policii hlásili místo chlapů neschopní hovni z pracáků, slaboučtí a tvární až k netvornosti. Šikovný chlap si šestnáct tisíc vydělá za dva týdny bez sobot, nedělí a nočních.

Na tyhle úmyslně přijímané mrdky se zadupe a maník se posere. Vyflastruje hasiče, doktora, sestřičku, vojáka, pak přijde nějaký průser kde budou všechny složky muset spolupracovat a bude s nima mít spolupracovat i takový paznecht a oni mu to dají vyžrat se vším všudy. Taková služba musí prostě těšit.



Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu DAX 12:10:21 09. 07. 2016
dax.jpg
HAMMER [2016-07-08 22:29:05]:
Hammere, není čemu se divit, přesně tak to bohužel je. Nerespektování kolegiality je tvrdá realita dnešních (nejenom) policejních hochů a dívek, kteří už mnohdy ani nevědí co to vlastně kolegialita vůbec je a je to jeden z podstatných důsledků a zjevně i cílem novodobého budování PČR jejím mafiánským vedením na všech stupních řízení. A společenský zázrak, který hlavně preferuje všude jenom ego a individualitu a nikoliv kolektiv a partu, to samozřejmě jenom podporuje. Řešení svítilen a všeho ostatního co přímo nešťourá do páchnoucího systémového lejna, jsou velice důležitou věcí a staré dobré, "kdo si hraje nezlobí" je zejména pro vedení podstatné a velmi žádoucí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu HAMMER 22:29:05 08. 07. 2016
default.png
LENSER [2013-03-20 18:39:08]: Hajzlák od Hartmann rico, nesvítí sice ale super utírá!
S tou svítilnou si můžeš za chvíli svítit, až management prošustruje všecko, aby jsi viděl na oddělení kam jdeš na ten záchod.
Vaše starosti jsou skutečně potvrzením dnešního tématu u jednoho hasiče, co jsem mu dělal opravy na domku, který mi říkal, že dnes už existují u policie hajzlíci, kteří nerespektují kolegialitu hasičů ani doktorů, a aby se zavděčili šéfům, flastrují to všecko za kdeco.
Viděl jsi Já, padouch? Vy jste jako tamti malí žlutí Mimoni. Tkaničky do bot nemáš najaké super, aby jsi se pochlubil? Nevadí ti vůbec co se s policií děje?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu HOLUBFRANTA 20:20:39 08. 07. 2016
default.png
Dobrý den, osobně jsem zastánce toho, že si člověk má pořídit svítilnu s kvalitním světlem a i proto jsem rád, že jsem narazil na tuto krásnou svítilnu, kterou používá celá rodina. http://www.eurolamp.cz/nitecore-mt40-takticka-svitilna-led-cree-xm-l-u2-860lm-363m. Manželka bude mít za měsíc narozeniny a s největší pravděpodobností dostane také jednu ze svítilen právě od této firmy. Slyšel jsem i o kvalitě fenix svítilen, ale chtěl jsem zkusit něco jiného. Musím uznat, že zklamán rozhodně nejsem. Jsme rád, že mě auta nepřehlédnou i když jdu pouze po chodníku.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LENSER 18:39:08 20. 03. 2013
default.png
Fenixy jsou bez pochyby mezi světovou špičkou - takže je to jako s auty holt někdo nenechá dopustit na Renault jiný na Peugeot apod. Holt u svítilen jsem já nadšenec do led lenseru jako kolega předemnou :o) no a před týdnem jsem si pořídilt tohoto krasavce : http://www.ledbaterky.cz/e-shop/eshop/13-1-LED-LENSER-reg/31-2-F-rada-force-serie/5/524-LE...
u takového prcka jsem tak vysoký výkon ještě neviděl. no zkuste to někdo trumfnout jiným výrobkem :o)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUNIS 20:09:19 04. 10. 2011
Junis.jpg
AX [2011-09-30 12:07:27]:
No s Dealextreme mám své zkušenosti, které nejsou vždy úplně dobré co se kvality zpracování týká. Doporučuji vybírat s rozmyslem, je to prostě Čína jak vyšitá, někdy je to OK, někdy je to shit, z obrázků to nepoznáš. Občas pomohou recenze pod výrobkem. Už jsem tam koupil pár drobností, vesměs jsem spokojený, nečekejte ovšem od těch nabízených věcí nezničitelnost, to tyhle obvykle nemají. Samozřejmě, případná výjimka potvrzuje pravidlo :-)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PITTRS 16:52:44 30. 09. 2011
pittrs.jpg
jojo, dávám palec nahoru LedLenseru, mám jednoho z prvních v řadě taktických baterek a nemůžu si stěžovat, už třetí rok je to dobrej parťák:)stejně ale přemýšlím o Fenixu, chválí si ho nejen Lukáš, ale je na něj kladná kritika i jinde

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio