Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Materiální znak přestupku v dopravě

Ahoj lidičky při projíždění netu jsem narazil na článek http://www.autoweb.cz/materialni-aspekt-prestupku-nejvyssi-spravni-soud-rekl-rozhodne-ano/ a zajímalo by mě jaký na to máte názor? A pokud někdo má zkušenost ze služby s člověkem který by takto argumentoval?
KANE :: Datum založení: 08. 11. 2011 :: celkem 84 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 19:16:47 09. 11. 2011
default.png
Tak vezmu to od začátku. Pojem "společenská nebezpečnost" jako jedna ze součástí znaků trestného činu vznikl v bolševickém trestním kodexu někdy na začátku dvacátých let minulého století. Stát "dělníků a rolníků" potřeboval skoncovat se všema, kdo se mu znelíbili a to fyzickou terminací. Jejich trestní zákon měl jen tuším že 38 paragrafů ve zvláštní části a všecko co se hodilo i nehodilo z nějakého důvodu do krámu byla buďto vysoká nebo nízká společenská nebezpečnost. Většinou vysoká a kulka nebo štranek. :D

Naše zákonodárstcví tuto sovětskou právní doslova prasárnu věrně převzalo a dodnes ji právníci papouškují a melou o ní prázdnou slámu. V trestním zákoně úloha společenské nebezpečnosti oproti jednačtyřicítce z roku 1961 zbledla, ale naši "odborníci" se od ní stejně nedokázali oprostit zcela. Jinými slovy co je psáno není tak úplně dáno a tímto právním ve světě neznámým paskvilem začíná nevymahatelnost našeho práva. Hranice trestných činů nejsou jasně a srozumitelně dány, je to ideální prostor pro korupci OČTŘ a další nešvary počínaje leností v práci a konče neznalostí práce. Právo kolem nás má jasně dáno? co je psáno, to je dáno. Konec, tečka. Tadyhle je hranice a za tu nesmíš. Ty nemáš při padesátce jet tak, aby jsi ji mohl náhodou překročit, ale máš jet tak, aby jsi ji v žádném případě ani když třeba trošku bude silnice klesat, nepřekročil, to není rychlost předepsaná, ale nejvyšší povolená! Ne že pojedeš 49 a budeš spoléhat, že to nějak uhlídáš. Proč? Protože je prokázáno, že do rychlosti 50 km/ h jsou následky drcance ještě slučitelné se životem, za touto hranicí šance člověka na přežití prudce klesají. Všechna pravidla jsou totiž psána krví. Bohužel tou cizía v tom je potíž s "nesmrtelnými" pitomečky.

Takže ti to napíšu takto, jak to bylo přesně sovětskými soudruhy zamýšleno:

- materiální znak u zákazové značky je u někoho významný nebo chceš-li značný, protože ten někdo nemá na potřebných místech žádné kamarádíčky, naproti tomu u těch, co tohle mají, je MZ zanedbatelný.

- tak se v SSSR někteří za to, že přestali tleskat po vyslovení jména Josifa Vyserjonoviče Stalina jako první dostali na deset let do Gulagu, zatímco u jiných se to běžně tolerovalo. Přečti si Solženicina, tam uvidíš, co to ten MZ je.

Jinak kdyby jsi chtěl vědět proč existují zákazové značky a proč se nesmí jet tam, kde zákazová značka je umístěna, tak to se musíš zeptat příslušné SÚS nebo na příslušném MěÚ nebo OÚ nebo magistrátu. Ty nejsi oprávněn posuzovat oprávněnost toho kterého opatření, ale max zasalutovat a jet jinudy.

Pokud by jsi chtěl vědět, proč se máš poutat v autě tak proto, že třeba já a další spousty lidí nejsme ochotni ti platit tvoji rozbitou čuňu ze svého zdravotního pojistného, protože ty ubohé částky, co si tam naspoříme, na to nestačí. Pak taky by bylo dobře, kdyby jsi si zopakoval fyziku a to téma jak se počítá kynetická energie (É ká rovná se em vé na druhou lomeno dvěma kdyby jsi nevěděl a dostaneš to v kilech za sekundu, jen nezapomeň dosadit základní jednotky). Tam zjistíš, jak moc škaredá z tebe bude mrtvola.

Pak by bylo dobře si uvědomit, že máš nějaké přátele, rodinu, možná děti (ale při takovém dotazu asi sotva) atd kterým všem budeš chybět, když to dopadne dobře a vydechneš naposledy na místě. Pokud možno sám. Když to ale dopadne blbě, budeš slintat na vozíčku nebo vleže na posteli koulíce jenom očima dosmrti - někomu z rodiny viset na krku, odsoudíš všechny svoje nejbližší k živoření dokud ta kopyta jako velký frajer, co si myslel že se nemusí poutat a na všecky kolem zvysoka prdí, nenatáhneš.

Za maličkosti se v životě často klidně platí velmi kruté ceny, jestli si to chceš tak moc vyzkoušet, hledej všude a ve všem nějaké kličky. Já raději dělám všecko pro to, abych ještě měl čím živit rodinu, byl co nejdéle v kondici a se mnou i celé moje okolí, protože mám svoje přátele i rodinu rád.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLANICKY 18:57:06 09. 11. 2011
default.png
Každopádně už několik let jsem přesvědčený o tom, že v ČR nejsou rozhodující zákony, nařízení vlády, vyhlášky, atd. ale jen "právní výklady". Prostě máme zákony naprosto k ničemu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLANICKY 18:49:38 09. 11. 2011
default.png
Se divim, že jsem o tom ještě neslyšel i když ten článek je 2 roky starý. Podle NSS a toho advokáta bych pochopil, že pokud bude přestupce vyžadovat materiální znak přestupku tak se s ním nehne snad jen vyjma nehody a prokázaných přestupků ohrožení nebo omezení co se týká dopravy. Mimo to by se materiální znak nechal použít i při ostatních přestupcích třeba ve veřejném pořádku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KANE 22:57:27 08. 11. 2011
default.png
Zajímalo by mě jaký je materiální znak třeba u porušení zákazový značky? Nebo třeba když není za jízdy připoután bezp. pásem?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio