Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak stát platí policisty od roku 2006 (REDAKCE)

Jak stát platí policisty od roku 2006
2006-2012 BS
Foto: Michal Ohera

Od roku 2006, kdy vstoupil v účinnost novelizovaný zákon č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, uplynula již řada let. Zákon měl zajistit stabilitu platů příslušníků bezpečnostních složek i jejich návaznost na vývoj ekonomiky země. Původní idea však vzala za své a platy příslušníků bezpečnostních sborů jsou určovány nařízením vlády. Jak se tedy platy policistů vyvíjejí od roku 2006 a jak vypadá jejich vývoj v porovnání s dalšími profesemi, placenými ze státního rozpočtu na základě stejného principu, tedy nařízením vlády?

Autor: Michal Ohera
Publikováno: 02. 02. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JARDA 20:26:12 01. 02. 2012
default.png
Kéž by si to přečetl někdo rozumný z vlády. Osobně jsem odešel po třech letech a přesně toto byl hlavní důvod.

První výplatu u PČR jsem měl před třemi lety cca 12 000 čistého. To už samo o sobě je docela výsměch za to, co musí člověk pro PČR splnit a čeho všeho se ve služebním poměru vzdát. Následně nucená účast v policejní škole, což je opět kapitola na samostatný článek. Po škole, kdy už člověk očekává, že konečně bude dělat svoji vysněnou práci a že na ni bude mít "klid" a zázemí začnou šéfové šetřit způsobem, kdy někde zastaví hlídkové teplou vodu, jinde sníží rizikové příplatky atd. Když už to člověk nějak překousne, dozví se, že na kraji si šéfové vyplatili statisícové odměny za to, jak dokáží šetřit. V lednu 2011 mě ministr John z obrazovky ujišťuje, že snížení platu je pouze cca 7%. Když si spočítám rozdíl za roky 2010 a 11 tak se k těm 7% prostě nepřiblížím ať počítám jak chci. A těch věcí je daleko více. V takovémto "podniku" tedy pracovat nechci.

Osobně si myslím, že i práce u PČR je odborná a nemůže ji dělat každý. Pro soukromý sektor je vysoká fluktuace odborných zaměstnanců docela velký problém. Asi si to ale nemyslí odborníci u PČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUDY 14:19:12 01. 02. 2012
default.png
U policie pracuji 9 let. Zatím co já jsem šla k policii, moje kamarádka nastoupila jako zdravotní sestra do nemocnice. Zatím co ona nadávala, že si vybrala špatné povolání, protože je mizerně placené, já jsem byla ráda, že jsem u policie, protože tato práce mně opravdu baví. Jen podotýkám, že do roku 2010 jsme měli s rozdílem pár stovek stejný plat a to zhruba 21.000,- Kč čistého. Zatím co já jsem byla spokojená, ona nadávala, že je to málo. Přišel rok 2010 já jsem šla s platem o 4.000,- Kč dolů, ona o 4.000,- Kč nahoru a osobně mi přišla poděkovat, že na výplatu dostala přidané z mé výplaty. Takže zatím co ona bere 25.000,- Kč, tak já jsem klesla na 17.000,- Kč a to se mi stačili narodit dvě děti a s manželem, který je mimochodem také policista, ještě k tomu platíme hypotéku a nezbývá mi nic jiného konstatovat, než to, že jsem doslava v pr.... Jdeme od výplaty k výplatě a jako dva státní zaměstnanci nejsme schopni ušetřit ani korunu. Manžel už shání jinou práci a já si asi udělám zdravotní školu a půjdu pracovat jako zdravotní sestra. Dvanáctky budu dělat jako doteď, ale s tím rozdílem, že budu pěkně v teple a nebudu mrznout v zimě na ulici a navíc budu mít zaplacené noční, víkendy, svátky a přesčasy a navíc budu ještě k tomu brát o 8.000,- Kč víc. Má to logiku?

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio