Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Přidělování bytů u MP Praha

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s přidělováním bytu u městské policie v Praze. Jsem mimopražský a potom co jsem se tu dočetl o kvalitě nabízených ubytoven, v poměru cena/kvalita tak jsem dospěl k přesvědčení, že si nějaký byt budu muset pořídit. A proto by mě především zajímala doba, za jakou od podání žádosti o byt dostanu odpověď? Jaké kritéria musí žadatel splňovat? Jaké jsou dle vaší zkušenosti šance na získání bytu? za každou Vaší zkušenost budu vděčný. Děkuji.
BRINCA :: Datum založení: 08. 06. 2012 :: celkem 3 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BLANICKY 12:12:34 26. 02. 2013
default.png
Pokud už byt u MP dostaneš tak je buď magistrátní, což obnáší prodlužovat každý rok smlouvu. Smlouvu na dobu neurčitou s největší pravděpodobností nedostaneš ani po 10ti letech. Navíc každý rok platíš při obnově smlouvy tzv. exekutorský poplatek něco kolem 2000,- to aby tě mohli při nezaplacení ihned vylifrovat. Ředitel s prodlužováním už nemá nic společného. Maximálně prokážeš že stále pracuješ u MP. Druhá varianta je, že ti přidělí byt přímo Městská část u které by jsi pracoval. Podmínky jsou stejné jako u magistrátního bytu mimo exekutorský poplatek. Získat magistrátní nebo byt městské části můžeš na základě žádosti po dvou letech od nástupu k MP.
Někteří co mají byty více jak 8 let, měli štěstí a mají už smlouvu na dobu neurčitou, tím pádem už nemusí u MP pracovat, pár lidem se podařilo byt koupit v privatizaci ale ty doby jsou nenávratně pryč.
Když už byt dostaneš, tak si tě každoročním obnovováním smlouvy v podstatě MP drží. Odejdeš - vrátíš byt.

Osobně jsem měl možnost bytu nejprve od magistrátu. Po čtyřech letech u MP jsem si podal žádost a do dvou měsíců jsem šel byt s pracovnicí magistrátu prohlížet. Díky podmínkám, vzdálenosti od obvodu a exekutorskému poplatku jsem odmítl. Následně mi neustále z magistrátu volali jestli jsem si to nerozmyslel.

Za další dva roky jsem si podal žádost znova s tím, že bych rád byt od městské části přímo v rajónu. 6 měsíců a bydlel jsem. Sice mi 2x za 2 roky zvýšili nájem ale rozhodně lepší než ubytovna a spolubydlení s několika lidmi.

Dneska už je všechno jinak a u PČR je mi zatím lépe :-)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VSCRVSCR 23:14:30 22. 02. 2013
default.png
ubytovna od ledna 4700kc ,do ledna 2012 jim uteklo asi 600 lidi,mezi nima valna kvalita,co se upichla nekde jinde,radsi si pronajmy snekym treba garsonku ...
byt nebrat,až se dockas,budou te akorat buzerovat ze malo delas,navic po prideleni bytu kazdy rok ti musi napsat souhlas reditel,pokud myslis na privatizaci,tak nani zapomen, sou kluci co cekaj uz 7let a nic,navic ta cena za mesic taky vyda za svy,bez radsi CS nebo VSCR -ubytovna gratis,PCR taky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio