Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Bitva o Sýrii

Tento dokument mi přišel na tolik zajímavý, že jsem prostě musel založil diskusi na toto téma:-) http://www.youtube.com/watch?v=Jv8mRVEgCy0&feature=player_embedded
ANDRAS :: Datum založení: 02. 10. 2012 :: celkem 17 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 23:58:27 04. 10. 2012
honzad..jpg
Kdo jsou oni? Asad a jeho melody boys? A cim je ti safra sympaticky? Dyt on a jeho fotr byly normalni tyrani, kteri meli a maji na rukach krev slusneho mnozstvi vlastnich lidi... Zejmena stary Asad byl opradu slusny reznik svych lidi... Neni to nahodou tak, ze ti je sympaticky kazdy, kdo nadava na ameriku a zapadni svet?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 21:55:33 04. 10. 2012
default.png
HAMMER [2012-10-04 19:51:58]: Tak samozřejmě o tom neni pochyb, proto cca 70 let zpátky vstupovali dobrovolnici z cele Evropy do " legii " , aby proti tomuhle mohli bojovat. Každopádně , zase zpátky k Sýrii ..Oni se drží, protože je Rusko podporuje ( zase z nějakýho důvodu ) , takže v tomhle smyslu, je mi prostě Rusko blíž. To je všechno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:51:58 04. 10. 2012
default.png
STENLI [2012-10-04 02:34:02]: Rusko špatné? Ne. Rusko je jen "velký" národ, který je tak, jako všechny tyhle "velké" národy, roztahovačný. Rusko vždycky bylo silně imperialistická země snažící se jen jakkoliv zabírat další a další prostor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 19:11:06 04. 10. 2012
default.png
stenli : řekl bych že tohle všechno je o nějakých společenských vrstvách, však to znáš, dokud někde pár let nežiješ tak nikdy pořádně nepochopíš jak to tam chodí ( tím nechci říct že bych tam žil :D )

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 15:54:55 04. 10. 2012
default.png
SANTIAGO-SAN [2012-10-04 15:22:52]: Popravdě , já si to taky myslel, ale .... nějakej ten měsíc sem "kamarádil" s jednou holčinou z Ruska, co tady studovala. Byl sem v létě 3 týdny u jejich rodičů na návštěvě v Rostově ..a viděl sem něco úplně jinýho,tak nevim, . Ale co člověk to názor . Já viděl a zažil tohle, mluvil sem s pár lidma tam, dokonce sem měl tu čest potrénovat s juniorskym vicemistrem Ruska v kulturistice, takže se tam určitě znovu podívám. každopádně celý vlákno je o Sýrii a já se vrátim k tomu, že je mi milejší režim demokraticky zvoleného prezidenta Assada, který zaručuje mimo jiný náboženskou svobodu a potírá islámské fanatiky , před tim , koho podporují US a spol. , tzn. právě tyhle fanatiky chystající se nastolit v zemi právo Šaría ... vypálený kostely a umučený křesťani mě v tom jen utvrzujou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 15:22:52 04. 10. 2012
default.png
stenli: promiň že se vmísím do diskuze ale když se podíváš na rusko a přečteš si o nich nějaké reportáže, ne z českých mass medií, tak zjistíš že v rusku je tzv. totalitní, nebo komunistická demokracie, skoro taková je i u nás, jenže oni ji mají víc totalitní. Tváří se jako demokrati ale praktiky jsou pořád stejně rudé

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 02:34:02 04. 10. 2012
default.png
CHIP [2012-10-03 23:34:41]: Sakra Chipe, tak to si mě zklamal. Přitom sme párkrát celkem dobře pokecali na střelbách. Asi to začnu řikat veřejně každýmu na potkaní, rád řešim konflikty na filosofické úrovni :) Jinak by mě zajímal názor proč je současné Rusko tak špatné ? Chápu, že někdo stále trpí fobií z komunismu , ale s tim dnešní Rusko nemá nic společnýho. No a stou barikádou .. já se ani netešim. Když vidim jak se protesty proti vládám v Evropě zvrhávají skoro v lynč v policajtů , je mi z toho nic moc. Jednou kolega, navždy kolega ....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 23:34:41 03. 10. 2012
Chip.jpg
Inu Stenli, bývalý kolego. kdybych věděl jaký jsi rusofil, tak jsem tě zaškrtil už na výcviku... nenávidím všechno co zavání ruskem a putinem. já jsem stará škola víš. Pokud budou dvě krabičky zápalek naprosto stejné a jedna bude z USA, tak vždycinky bude lepší ta americká. No, třeba se někdy potkáme na opačných stranách barikády... Budu se těšit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu HONZAD 22:55:53 03. 10. 2012
honzad..jpg
No, koukam nejen dejepis, ale ani krapet ekonomiky by neskodil. Inu, muzete to videt treba tak, ze Jelcinova era byla totez co v CR "zhasnuto". A Putin neudelal pote nic jineho nez selekci gangsteru a oligarchu na ty jemu loajalni a ty, kterych se zbavil. S ekonomickym rustem to nemelo nic spolecneho.
To co Rusko pozvedlo ekonomicky je to, ze na konci Jelcinovi ery stal barel ropy 18 USD a o deset let pozdeji stal 100 USD. Mnohonasobne navyseni ceny ropy a tedy obratu z vyvozu je ten cinitel..

Jinak, prijmy Ruska ka z ropy:

1999 - 30 mld USD
2006 - 180 mld. USD


HDP v roce 2007 byl 1,3 bil USD coz je 6,4x vice nez byl HDP v roce 1999


V letech 1999-2006 Ruslo vydelalo na vyvozu surovin 700 mld. USD

Neni tedy pochyb, ze Rusko je na tom nyni finance dobre. Stoji za tim ale ne Putinova politika ale rust ceny ropy a plynu a take zahranicni investice do tezarskeho prumyslu, ktere umoznily navysit tezbu a vyvoz. Ale pozor! Od utoku na Jukos se to brzdi. Do te doby byl rocni narust tezby cca 13%, od ucelove kriminliazce (fakticky zestatneni) Jukosu se investori zase vydesily, investice klesly a narust tezby se umerne tomu snizil na cca 2 % rocne.

Rusko s ohledem na nizkou efektivitu tezby (zastaveni investic do technologii ze strany zapadnich investoru) potrebuje aby cena ropy neklesla pod 80 USD/barel. jakmile se cena ropy dostava pod tuto hranici, je problem. Ruske tedy potrebuje vysoke ceny ropy na svetovych trzich.
Asi jen na okraj stoji za zminku, ze asi shoda okolnosti je v tom, ze k navysovani ceny nejvice a nejcasteji prispiva nestabilita trhu s ropou a jejim nejcastejsim duvodem v poslednich 15 letech jsou: bezpecnostni krize a jejich hrozby ve zdrojovych regionech (stredni vychod). Rusky ekonomicky zajem tedy neni v tom, aby se bezpecnosti situace v teto oblasti dlouhodbe uklidnila, nebot to by znamenalo postupny poles ceny ropy! (A take snizeni poptavky po zbranich, mimochodem)

Ale to jsme odbocil: Svoji strukturou ekonomiky je Rusko vicemene stale rozvojova zeme. Podstane cisla HDP jsou totiz POUZE z vyvozu nerostnych surovin.

Je take vypovydajici, ze treba v USA vznika v malych a strednich firmach cca 60% HDP (v Japonsko 74%), tak v Rusku male a stredni firmy maji podili na HDB pouze 17%

Ale zpet k "ekonmickemu uspechu" Putinova rezimu. V kontrastu s timto ohromnym (i v ramci celeho sveta) narustem prijmu Ruska se to kapodivu v podstate vubec nepromitlo do spolecenskych investic.

Treba podle ukazatelu zivotni urovne OSN bylo Rusko ve stejne dobe kdy doslo k takovemu narustu prijmu (1999 - 2006) stale na 65 miste (za Lybii). Demograficka cisla zustavaji jedny z nejhorsich na svete (na 1000 byvatel je 16 umrti a jen 10 narozenych), napr. umrtnost muzu v produktivnim veku je 15,5 na 1000 obyvatel (USA 8,2, Velka Britanie 10).

Co je pricina tohoto stavu, kdy zeme ohromne vydelava, ale zmeny se prilis neprenasi co zivotni urovne, demografickych ukazatelu a zivotni urovne nejsirsich (a nejchudsich) vrstev populace?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 21:32:03 03. 10. 2012
default.png
Dějepis ? Netušim co má společnýho Rusko pod vedením Putina s výukou dějepisu v mých mladých letech. Každopádně si možná myslel, že se jednou o Putinovi budou učit děti, jako o muži ,který vyvedl Rusko z katastrofy a jako muže jenž hájil demokracii na mezinárodnim poli. To potom jo ;) Samozřejmě, nejsem naivní chlapec a Rusko v Sýrii hájí své zájmy , ale pořád je mi to sympatičtější než US bastards s loutkou NATO, která pro naivní veřejnost hájí bezpečnost a naoko bojuje proti světovému terorismu v Afgoši a Iráku, nadruhou stranu ty samé teroristy podporovali v Lýbii a teď Sýrii. Nn bývalí kolego Chipe, alkoholu ani kapka ... podium se blíží a tak tvrdej treninkovej režim :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio