Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Důležitý zájem služby (REDAKCE)

Důležitý zájem služby
V neděli na služebně zavřeno?
Foto: Adam Kocurek

Předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa nedávno veřejně pronesl, že stát není schopen uplatňovat a dodržovat vlastní zákonné normy. Zdá se, že nemluvil jen obecně. V září tohoto roku Nejvyšší správní soud rozhodl, že výklad zákona o služebním poměru o důležitém zájmu služby, podle nějž bylo mnoho policistů povinno odpracovat i 150 hodin ročně zdarma, je nezákonný. Rozsudek je ke stažení v článku.

Autor: redakce
Publikováno: 12. 11. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 22:03:04 14. 11. 2012
Pim Burger.jpg
Nechápu, že se přes odbory nezařídí hromadné žaloby na PČR a MV. Na rozdíl od Cataniho si myslím, že je tento rozsudek průlomový v tom, že se ukázalo, že to jde. Kdyby se takto ozvalo více lidí, ministerstvo by to brzy přestalo bavit. Ono zaplatit jednomu, není jako zaplatit stovce nebo dokonce tisícovce a já věřím tomu, že se hodiny do zelených zneužívají všude...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:03:34 14. 11. 2012
default.png
Včera jsem na rádiu cestou domů poslouchal, jak se k tomuto rozhodnutí soudu vyjádřili čeští policejní m a n a g e r o v é. Prej je to o jediném konkrétním případu, jinak jsou přesčasy samozřejmě všude v souladu s právem!!!! Já být novinářem, kterému to říkali, chtěl bych vědět konkrétní útvar, kde to tak podle nich je!!!! Pak, až by někoho takového našli, bych chtěl ukázat všecky ostatní útvary a spočítal je na prstech jedné ruky.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:09:55 13. 11. 2012
default.png
Prosím Vás, nějaký názor Předsedy Nejvyššího správního soudu, nebo precedentní rozhodnutí Nejvyššího soudu ve věci výkladu 150 hodin zdarma.

Tady jasně stanoví zákon a jeho výklad ve věcech služebních - manager, tak se takovými věcmi nevzrušujte.

Nezapomeňte, pokud to risknete a půjdete do hor, vemte si pevnou obuv, nenáklánějte se ze strže, k vrcholu hory postupujte spirálou, zmijím se vyhýbejte a dodržujte pitný režim. Jo a to nejdůležitější, dívejte se pod nohy, ať nezakopnete.,...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:41:46 12. 11. 2012
Andras.jpg
http://zpravy.idnes.cz/narizovani-prescasu-u-policie-de2-/domaci.aspx?c=A121112_132532_dom...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 16:33:37 12. 11. 2012
Peca.jpg
Dnes v Hyde Parku Aleš Lehký
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio