Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

výpověď a nástup k pčr

Dobrý den, lámu si s tím hlavu a nikdo v mém okolí mi neporadil. A jako pravidelný čtenář fóra bych se chtěl zeptat zdejších zkušených odborníků. K věci: v současné době pracuji jako státní zaměstnanec na úřadě. Měl čistě teoreticky nastupovat k policii (všechno hotový, jen čekám než se mi ozve náborářka, a proto řeším v předstihu tohle téma abych věděl jak mám postupovat). Slyšel jsem od náborářky, že mají třídu otevřít od 1.6. 2013. Bojím se, že se současným zaměstnavatelem nedohodnu ohledně výpovědi a budu muset odejít až po 2 měsíční výpovědní lhůtě, a proto nestihnu termín nástupu. Má někdo s tímto zkušenost? Náborářka mi říkala, že je to moje věc jak si to udělám, ale musím prý nastoupit toho 1.6. Může si mě PČR vyžádat dříve? Co když mě z nynější práce nepustí dřív.
JUMPERINY :: Datum založení: 20. 04. 2013 :: celkem 17 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SOLITAIREE 09:02:33 22. 04. 2013
default.png
Rozumím tomu dobře, že lze např ze 4 TT u jednoho sboru přejít rovnou do 4 TT (tzn stejné třídy) u sboru druhého? Mimochodem pochopil jsem správně dle zákona 361/2003 par. 26 odst. 3, že mohu být z 3 TT na žádost ustanoven na volné místo v 4 TT u nás na oddělení, aniž bych splňoval nějaká odsloužená léta?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 20:20:57 21. 04. 2013
martoo.jpg
SOLITAIREE [2013-04-21 19:09:13]:
Do výběrového řízení, jak jsi uvedl, můžeš jít nejdříve po třech odsloužených letech a nebo s VŠ. Znám i případy, kdy lidi bez VŠ šli do 6.TT bez odsloužených let, ale to se bavíme o tlačence. Podle služebního zákona můžeš nejdříve jít do výběrka po třech odsloužených letech a to do 5. TT (praporčík). Praxe je ovšem na každém ÚO jiná. Někde se do 5.TT přechází pouze na základě žádosti o přeřazení do vyšší TT, tedy výběrové řízení se vůbec nevypisuje, a někde se vypisuje a máš možnost se do něj přihlásit.

Musíš ale počítat s tím, že většina vypsaných výběrek je již pro někoho, tím pádem by sis musel s velitelem útvaru kam chceš dojednat, aby bylo vypsáno jen pro Tebe. Velitel útvaru by pak kvůli tobě musel zaagitovat u ředitele ÚO.

Pokud by jsi chtěl na ÚO, kde se výběrko normálně nevypisuje, tak se musíš domluvit s ředitelem ÚO, jestli Ti výběrko vypíše nebo ne. Pokud ne, máš smůlu a nejdříve do výběrka můžeš po odsloužených 5-ti letech do 6.TT (nadpraporčík). 6.TT zpravidla výběrka mají, i když jsem rovněž slyšel o některých případech, kdy se nevypisovalo a přešlo se pouze na základě žádosti o přeřazení do vyšší TT.

Pokud by sis našel místo ve vyšší TT, na kterou je nutné, mimo uvedených výjimek, jít přes výběrko, a nesplňoval jsi roky nebo VŠ, máš smůlu. Tedy pokud by některý z funkcionářů kvůli Tobě neporušil podmínky služebního zákona. Bavíme se tedy o tlačence. Pokud máš pod tři roky a byl jsi v 3.TT (nadstrážmistr) a našel si na jiném ÚO 4.TT (podpraporčík), pokud Ti to ředitel ÚO nedovolí, máš opět smůlu.

Možnost kus za kus existuje, ale opět je na dohodě mezi řediteli obou ÚO. Tato varianta není nijak nároková.

Já se snažil odejít z jednoho na druhý ÚO čtyři roky a psal jsem nespočet žádostí, které byly zamítnuty. Naštěstí jsem měl rozstudovanou VŠ a tak jsem si počkal až ji dodělám a pak šel pryč přes výběrko.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SOLITAIREE 19:09:13 21. 04. 2013
default.png
Podobná a přece jiná otázka: Chci přestoupit z jednoho sboru do druhého, avšak jsem stále v poměru na dobu určitou. Chápu to správně, že přes výběrové řízení jít nemohu, jelikož nemám odslouženy 3 roky tzn. poměr na dobu neurčitou? Otázka druhá: Když bych našel místo ve vyšší třídě, musí mne služební funkcionář uvolnit? Jak nejlépe takový přestup provést? Určitě s tím někdo máte zkušenost. Existuje i možnost tzv. kus za kus?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:47:07 21. 04. 2013
default.png
No tady v Česku musíš mít jako Kolda štěstí na zaměstnavatele. Nesmíš s ním být na nože ani nesmíš být moc dobrý, jinak tě nebude chtít pustit. Poradit se nedá, chce to si se zaměstnavatelem sednout a říct co a jak. Postupuješ jako sousedi při svých hádkách: jeden udá druhého, že mu dělá to a to a když se to začne šetřiř, ten druhý ani neví, že to tomu prvnímu vadí, vůbec se o tom nebavili.. teď začne hádka, svině jedna zákeřná... no a takto ne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOLDA89 12:42:34 21. 04. 2013
Kolda89.jpg
Ahoj! Já ti svůj názor povím, ale bohužel ten tě určitě nepotěší. Čekat na tebe nebudou. Na generálním štábu se nás zeptali, kdo ví jistě, že ho zaměstnavatel nepustí na dohodu a přihlásilo se asi pět lidí. Ty lidi si zapsali a samozřejmě se na ZOPCE se mnou neobjevili. To znamená, že jediná tvá možnost je to v práci říct a dohodnout se s něma. Já měl situaci stejnou. Pracoval jsem předtím u městské policie, což je vlastně také pod úřadem a že mě 100% vemou jsem se dovedel asi až týden před nástupem a v práci jsem předtím nic neříkal, protože jsem měl strach, že když by mě nevzali, tak že by mi to dali sežrat :-) . . Naštěstí pro mě, starosta je pohodář a podepsali mi to, ikdyž jsem je tím asi moc nepotěšil, že jsem to řekl tak na poslední chvílu :-) Takže ti přeji, aby si to měl také tak ;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio