Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Astma a alergie

Zdravím. O alergiích jsem se celkem dost, ale nikde tu nevidím téma konrétně o astmatu. Mám lehké astma způsobené alergií na prach. Co se týče mě už ani nevím, že mi něco je. U alergoložky jsem nebyl asi tři roky a jsem Ok. Nemít to na papíře tak se s tím vůbec nazaobírám. Astma mě trápilo hlavně v dětství. Podle alergoložky můžu dělat vše bez omezení a to i vrcholové sporty. I sám o sobě vím, že mi nepřekáží žádná velká či nadměrná fyzická zátěž (Floorbal, sebeobrana, běh, posilovna, airsoft běžně ve starých zaprášených polorozpadlých budovách, plynová maska = vše vyzkoušeno). Mám tedy pár konkrétních dotazů: 1. Podaří se mi přesvědčit alergoložku a následně obvoďačku aby mi vydala výpis, kde jsem zcela zdravý. Mají doktoři při prohlídce u policie i přesto jak zjistit že mám alergii? Za 2. Podaří se mi doktorky přesvědčit jen částečně tzn. alergii uvedou, ale dodají, že je lehká a neomezuje mě. Jaká je šance potom? Za 3. Nepřesvědčím je a půjdu s výpisem kde je napsáno alergie na prach (naštěstí NE astma, to už mám osobně zjištěno). Jaká je šance potom? Ještě bych chtěl dodat, že místa jako IT specialista apod. která mají, jak jsem se dočetl, vyjímku a mohou mít všlijaké nemoci, ale do ulic. Tzn. "klasický" policista, pohotovostní jednotka a když už se ptám tak i zásahové jednotky. Díky moc za jakoukoliv odpověď a nejvíce vděčný budu za odpovědi práve od lidí se stjným problémem, nebo jejich známých.
BORGI :: Datum založení: 11. 10. 2013 :: celkem 14 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 10:41:48 15. 10. 2013
default.png
Problém Astma a alergií je v tom že když v podmínkách které běžně zvládáte musíte najednou strávit celou službu tak se to může projevit.. Např. Kýcháním apod. což je dcl problém když budeš čekat na pašíka schovanej a on tě z 15 metrl uslyší kejchat apod. Prostě vtip je v tom že najednou se to může projevit a vy pak z nějakého důvodu můžete být nefunkční a to si policie nemůže dovolit...nebo ani ne tak pro policii jako hlavně pro parťáka

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BORGI 00:01:27 15. 10. 2013
default.png
MINI [2013-10-14 22:23:51]: Díky. Jenže zrovna u kolonky astma není žádné písmenko ani v jednom sloupci. To znamená že záleží čistě na posudku lékaře nebo jak? A když by bylo napsáno A-C znamená co prosím?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MINI 22:23:51 14. 10. 2013
default.png
Ideálně bys měl mít posudek od alergoložky (čili specialisty, pokud si to vyžádá policejní lékařka), kde ti výslovně uvede něco ve smyslu "v posledních xx letech bez projevu, bez medikace, bez úlev, schopen práce u PČR bez omezení". Pokud si ještě nekoukal, zkus se prokousat: http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-393. To je mantra všech pol. přijímacích lékařů. Najdi si v tabulce svou chorobu a musíš tam mít bezpodmínečně za A.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BORGI 20:38:08 14. 10. 2013
default.png
X502 [2013-10-14 09:17:36]: Což určitě nikdo dělat nebude že? V takové situaci by si kýchl i zdravý člověk. A pokud vím alergie jako taková se přímo vyléčit nedá, takže je tím asi myšleno to co říkají chlapi co? Tzn. nějaké doporučení, že jsem schopen všeho bez omezení plus dobrý výsledek spirometrie? Jinak jak říkám je to uř přes tři roky co jsem úplně v poho a neberu nic.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X502 09:17:36 14. 10. 2013
default.png
BORGI [2013-10-14 01:00:21]:

Alergie u AČR je za C, co se týká PČR, tak taky C, alespoň, když jsem byl já na zdravotních, tak za to lidi vyhazovali. V té směrnici je napsáno vyléčené stavy nejméně 3 roky bez projevu, to znamená, že když před tebe dám kýbl prachu, tak si ani nekýchneš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu BORGI 01:00:21 14. 10. 2013
default.png
PAW [2013-10-11 20:33:03]: Díky za reakce. Co se týče první varianty, nebýt jiné možnosti určitě bych ji risknul. Ale říkáte, že i bez zatajení to je možné. Svitla mi tedy naděje. Armádu a zahraniční mise jsem už tak nějak pohřbil... přece jen takové afgánské podmínky mohou být kruté i pro zcela zdravého člověka. Ale Policie tady v ČR? Tam by to přece mělo jít, když mé problémy existují jen na papíře a v našich evropských podmínkách se to nezmění (i když ani v Egyptě v Údolí králů, v poušti pod 70° sluncem, jsem žádné problémy nepocítil, kromě krutého vedra). Jen pro upřesnění spirometrie je to dýchání do přístroje u alergoložky že? To jsem měl při těch posledních měřeních taky v pořádku pokud vím. Jiný důvod proč mi nedat Áčko, jak říká Ghost-cop, mě už nenapadá. Budu tedy věřit, že to takhle půjde. Tohle už sem sice nepatří, ale nevíte jestli u PMJ nebo podobných útvarů (v mém případě je to údajně ostravská PPO, ano přesně tak Ostravák a astma, žádný div), vyžadují také odsloužené tři roky jako u ZJ (Jak jsem se dočetl)?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 12:07:01 12. 10. 2013
default.png
PAW [2013-10-11 20:33:03]: Naprostý souhlas. Podle vyhlášky o zdravotní způsobilosti přísl. bezp. sborů, lze vydat "A" - plně schopen - i pro I. kategorii (např. ZJ) zdravotní způsobilost, v případě astmatu v papírech. Samozřejmostí je, že nejsou žádné komplikace a spirometrie ok. Pak jen musíš doufat, že ten náborový lékař nezařídí tvé nepřijetí jinak, protože tyto složky si lidi vybírají a nevzniká žádný právní nárok na přijetí, i pokud bys byl ve všech třech "disciplínách" nejlepší.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAW 20:33:03 11. 10. 2013
default.png
Ahoj Borgi, na základě vlastní obdobné zkušenosti (v mladším věku léčen vakcínami na alergologii) asi tolik:

Varianta 1 - začít u policie zatajením skutečností o zdravotním stavu není zrovna ideální, nemyslíš?
Navíc se může stát, že Ti na základě rozborů a rentgenu nějakou stopu po tomhle neduhu najdou, a pak se Tobě i Tvé dokrotce tajnůstkářství vymstí.

Varianta 2 - pokud Ti alergoložka na základě odborného vyšetření vydá zprávu, že jsi v minulosti byl léčen kvůli alergickým komplikacím, ale v současnosti je Tvůj zdravotní stav OK a nevyžaduje omezení, jsou Tvé šance v pohodě.
Když si tuhle zprávu opatříš předem a přidáš k podkladům pro vyšetření zdravotní způsobilosti, ušetříš sobě i posuzujícím lékařům spoustu času (a vzhledem k Tebou uváděnému astmatu si rovnou nech vyjet i spirometrii), protože v opačném případě si ji od Tebe vyžádají dodatečně (a to je varianta 3).

Pokud tedy můžeš dnes dělat vše bez omezení (a nepotřebuješ k tomu tahat po kapsách inhalátory), tak se dávného neduhu neboj a opatři si dobrozdání od alergoložky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BORGI 18:58:32 11. 10. 2013
default.png
*Oprava: O alergiích jsem se DOČETL celkem dost. :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio