Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nesplnění taxativních podmínek k přijetí do služebního poměru (361/2003 sb. § 13)

Ahoj chlapy, ať jsem hledal jak jsem hledal tak tímto tématem se zde asi nikdo ještě nezabýval. Proto bych se vás rád zeptal jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti. Po úspěšném splnění fyzických a osobnostních(psycho.) testů v tzv. "kempu" jsem měl podle výzvy personalisty čekat na pozvánku ke zdravotním testům. Místo toho mi ale po zhruba třech týdnech přišel domu dopis, ve kterém mi sdělují že jsem nesplnil některou ze zákonem stanovených taxativních podmínek (z.361/2003 sb. § 13 ). Po telefonátu s personálním jsem se nic nedozvěděl, jen to že dveře k polici mám zavřené ale z jaké důvodu mi nikdo nesdělí, odvolání si mohu podat(v dopise se na žádné odvolání neodkazují) ale komu ho poslat mi neporadí, nejspíše prý krajskému řediteli který o tom rozhodl. Chci se vás tedy zeptat jestli je zde někdo kdo by mi mohl poradit co v takovém případě mohu udělat? Je mi 20 let, studuji dálkově VOŠ bezpečnost a nikdy jsem se zákonem neměl žádné problémy, nikdy jsem nebyl trestaný ani pokutu jsem nikdy nedostal. Celkem mi tato zkutečnost dostala, člověk na sobě maká, studuje i při zaměstnání večerně školu aby měl co nabídnout a ve finále se i vzdá zaměstnání(kde má lepší platové ohodnocení) a chce jít dělat tuto práci protože si myslí že je srdcař a že má co nabídnout a dostane takovouhle životní zkušenost, že i když v něco věří tak ani to ve finále nefunguje tak jak asi má. Jsem velmi zklamán touto zkutečností, ale nechci se vzdát bez boje..
LENOCHOD158 :: Datum založení: 22. 03. 2014 :: celkem 9 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GHOST-COP 13:14:45 23. 03. 2014
default.png
LENOCHOD158 [2014-03-23 13:06:30]: Jo, to není možné. Důvod být musí a znát bys ho měl. Třeba to dotáhneš až k soudu :-) Né, teď vážně. Pokud vše splníš, tak i tak tě nemusejí nikdy přijmout, ale důvod nesplnění taxativních podmínek bys znát měl. Mohlo (a pokud nelžeš) dojít k omylu při sběru dat k tvé osobě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LENOCHOD158 13:06:30 23. 03. 2014
default.png
Taky mi to celkem zaskočilo, dám vědět jak jsem dopadl, ale neni přece možný aby se mi jak mi bylo řečeno "zavřeli dveře", když si nejsem vědom že bych někdy něco udělal..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 12:42:25 23. 03. 2014
default.png
Jo jinak jsi je možná zaskočil tím, že bys opustil lépe placenou práci kvůli práci u PČR. Potom v dnešní době funguje, a zvlášť u policie funguje, čárkový systém, takže i oni potřebují dělat čárky a pořádat nové kempy - využívat prostory, "uživit" lidi, a dělat, jak se k PČR dostanou jenom svědomití, odvážní, chytří a sportovně nadaní lidé :-D
Známý když nastupoval před xy lety, tak říkal, že upřednostňují lidi, co dělají nějaký bojový sport. Na tomto webu jsem už také zachytil informaci, že ti to naopak může "body" ubrat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 12:31:29 23. 03. 2014
default.png
LENOCHOD158 [2014-03-23 11:29:08]: Nevím teď člověče, jestli v jiném kraji ti to projde, pokud ti shodí odvolání. U psycho-fyzo-zdravo by to samozřejmě nešlo, ale v tomto případě mám obavu, že to bude stejné.
Tak oni si skoro vždycky vyhážou lidi na psychotestech a tebe sundají na tomto? Dej pak vědět, jak to dopadlo nebo pokračuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LENOCHOD158 11:29:08 23. 03. 2014
default.png
Díky za odpovědi, ano osobnostní testy jsem splnil (mám doma dopis) a ze 13ti lidí na kempu jsme je splnili jen dva, spíš mi přijde jako by ty nábory u nás zastavili, nebo neměli volná místa.. Odvolání pošlu a taky jsem dostal radu zkusit to v jiném kraji tak uvidím co se dá dělat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EM488 20:23:13 22. 03. 2014
default.png
Viděl bych to tak, že měli (např.) 40 zájemců a jen 5 volných míst. A radši vzali někoho, kdo měl lepší výsledky než ty. Na vznik sl. poměru není nárok, i když splníš všechny stanovené podmínky, tj. úspěšně projdeš přijímacím řízením.

Můžeš zkusit odvolání na ředitelství, kam ses hlásil. Stačí cár papíru s "Odvolávám se proti rozhodnutí č. j. ... ze dne...) a poslat jim to. Za to nic nedáš.

Ale pokud jsi líp placený a děláš si školu, tak k policii nelez. PČR sice srdcaře bezpochyby potřebuje, ale neumí si je udržet, ba dokonce je sama (záměrně) ničí - nedostatečným ohodnocením počínaje a dalšími 1000 věcmi konče. Není zlato všechno, co se třpytí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu P3TR123 20:05:27 22. 03. 2014
default.png
Zdravím,
jsi si jistý, že jsi splnil osobnostní předpoklady (psycho)? Nevím jak to v kempu chodí, dělal jsem psycho ve Frýdku a výsledky jsem obdržel až za cca 2 týdny. Jinak u nás v Ostravě se ještě navíc dělala lustrace s místě bydliště.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LENOCHOD158 17:48:00 22. 03. 2014
default.png
Ještě bych dodal že ani v žádně straně nejsem, ani ve spojitosti s politikou, nebo nevykonávám ani jsem nevykonával živnost..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio