Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Moje nepřijetí... :)

Zdravím všechny, řekl jsem si, že zde trošku sepíšu mou historku. V roce 2008 mi utekl nábor a začal STOP stav, takže jsem měl smůlu. Řekl jsem si, že prostě musím čekat, jednou nabírat musej. Mezi tím, jsem nastoupil k jedný malý MP do malý obce v rámci bydliště.U MP mám odmakáno tedy přesně 5 let a nějak zvlášť mě to nebaví, proto když jsem zjistil letos v březnu, že se koná nábor, neváhal jsem a kontaktoval už asi po 101 personalistu. Hned druhý den po telefonátu mě personální poslal na fyzické a běham dalších asi 10dnů jsem měl hotové jak psycho tak i zdravotní bez jediného problému. Pesonální chvátal, protože mi hrozil, že za měsíc tedy 1.5 budu rukovat už na výcvik. Trochu jsem se bál, že mě nepustí z práce, ale zatím jsem to neřešil. Personalista se odmlčel a tak jsem ho začal uhánět, po telefonu mi řekl, že se bralo k 1.5 5 lidí a já byl 6.v pořadí a, že tedy budu nastupovat 1.8. Srpen mi vyhovoval, protože bych podal výpoděď a dožil ve starý práci. Podotýkám, že u pčr bych měl po ZOP nižší plat než tam kde jsem teď a doba na ZOP by byla pro mě byla zničující, ale nějak bych to zvládl, dále pčr moc dobře znám a vím jak bych skončil, nejsem jeden z těch snílků, kteří se objevovali na různých částech přijímacích testů :)) Přes všechny nedostatky jsem byl stále přesvědčen, že bych rád nastoupil. Čekal jsem tedy na srpne. Mezi tím jsem v dubnu prováděl zákrok proti opilému cyklistovi, který byl agresivní a skončil v poutech bez zranění. Bohužel opilcův tchán je stará páka na SKPV. V ten moment na mě začal hon a to podáním stížnosti u starosty a taky podání trestního oznámení u policie. Policie dle mé výpovědi a už z úst stěžovatele tušila, že se jedná o úplný nesmysl. Cca po 3 týdnech byl případ odložen. Říkal jsem si sláva, nic mi nebrání v nástupu. Od té doby po dnešek samé telefonáty a samé vymluvy od personálního, nevím, porada,ozvu se atd. Dnes jsem se dozvěděl, že mě nepřijmou z důvodu, že se ředitel bojí dalších stížností atd...Příjde mi to jako ve filmech, kdy je neprávem někdo obviněn a poté očištěn ze znásilnění. Také se to s ním už táhne. Udělal jsem hloupost, že jsem nepodal t.oznámení jako první za napadení uřední osoby. Jinak personální mi má nabídnou práci v jinom kraji, kde mě asi neznají, nebo nevím. Každopádně teď sám nevím co dělat, zdase na to vysrat nebo jít jinam a časem možná do domoviny :) No to je můj příběh jak se dá během minuty přijít o možnost práce u pčr :).
JIM-DAVIS :: Datum založení: 06. 06. 2014 :: celkem 19 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 12:15:49 09. 07. 2014
default.png
DAJJ [2014-07-08 22:46:11]: Ano má.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAJJ 22:46:11 08. 07. 2014
Dajj.jpg
Když neprojdu psychotestama u PČR, má smysl to zkoušet k VSČR?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 22:31:24 08. 07. 2014
default.png
EM488 [2014-07-08 11:07:13]: Mluvíš z cesty...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 22:22:58 08. 07. 2014
default.png
Jak již bylo řečeno - vsaď na jiný kraj, popř. se neboj předčasně jednat se služebním funkcionářem.

Jinak tě musím chytit za slovo - jaký oznámení za napadení úřední osoby jsi chtěl podat? :-D Buď jsi měl událost řešit rovnou z úřední povinnosti jako podezření ze spáchání TČ a nechat to tak převzít PČR nebo si to z toho měli vyčíst oni. Žádná žhavota mimo standardní poutačku to teda ale asi nebyla.

Jinak celkem tvůj zájem o státní službu chápu. K obecňákům se můžeš vrátit vždycky a po několika letech u PČR po tobě hrábnou hned.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ROSITA 19:02:53 08. 07. 2014
default.png
Upřímně....vykašli se na to a zůstaň v civilu. To co popisuješ je jen slabý odvar toho co tě čeká. Měl bys u PČR peklo na zemi. Málo peněz, dojíždění je katastrofa, pravděpodobně bys šel do Prahy a dostat se z prahy domů je prakticky nemožné, trvá to roky, bydlení na ubytovně je také otřesné.Pak je tady přístu služebních funcionářů k lidem. Nic pro ně neznamenají, podřízení nejsou od toho, aby přemýšleli, jejich znalosti a zkušenosti jsou znevažovány...Prostě to není nic o co bys měl stát. Radím ti dobře, zůstaň v civilu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EM488 11:07:13 08. 07. 2014
default.png
Nojo, chlapče, aspoň hned zpočátku vidíš, kam se hlásíš a jak to tam funguje. Policejní vrchnost už měla možnost poznat, že nejsi žádné ořezávátko a řekla si, že by s tebou jednou mohl být problém, který by je mohl ohrozit - prostě jsi průbojný a nebojíš se, takže byses třeba jednou mohl sápat na jejich místa. Anebo ještě dřív uděláš "problém" (třeba zcela oprávněný zákrok), za který by mohli být popotahováni i oni (třeba v médiích, co to zaměstnávají za „mašinu na zabíjení“). Zkrátka jsi se svými schopnostmi, které se kdekoliv jinde ocení, pro policejní vrchnost nebezpečný. Buď rád, žes podobný zákrok neprovedl v uniformě PČR, páni plukovníci jsou kliďánko schopní tě na hodinu vyrazit, protože „tvé jednání je zavrženíhodné a způsobilé ohrozit dobrou pověst bezpečnostního sboru“ a odůvodní to trestním oznámením poškozeného na tebe. A kór když je ten „poškozenej“ sbratřen s někým z vedení. Takže radši přijmou 18letého mladíčka bez praxe a plného ideálů, kterého si dokáží zpracovat, než chlapa s léty u MP, který už tolik zpracovatelný není. Hoď tam zpátečku a zůstaň v domovině u své městské/obecní. A jestli tam máš lepší prachy, trochu nechápu tvé rozhodnutí nastupovat za míň (a dojíždět) k PČR… :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 06:47:28 08. 07. 2014
default.png
V klidku si zavolej na jinej ÚO nebo KŘ že jsi už hotovej kus ;)a oni si vyžádají tvojí složku a přijmou tě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FALKENSTEJN 23:03:12 07. 07. 2014
default.png
Mazec, přeji hodně štěstí .....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PATRICK 21:24:37 07. 07. 2014
default.png
Hm, smutný příběh jak to u nás chodí. Každopádně rozhodnutí je jen na Tobě. Přeji šťastnou volbu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio