Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

úvaha o náročnosti ZOP

Ahoj, vadí mi, co všechno za lidi pouští k policii. Vlastně jedinou překážkou jsou jen psychotesty, které stejně pod náporem takového počtu lidí projdou + za den odpovídání na x výroků a 15min pokecu s psycholožkou prd poznaj. Fyzický testy jsou totálně směšný. To by se ještě dalo, ale na ZOP je náročnost jak fyzická tak znalostní na nízký úrovni, je to vlastně škola v přírodě, po který budou budoucí policajti marný. Stydím se za tu firmu, díky tomu je pohled na policii takovej, jakej je, pro srandu. Díky za Vaše názory :)
OPICE :: Datum založení: 16. 07. 2014 :: celkem 32 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BUTI 10:46:48 28. 08. 2014
default.png
POLDICEK [2014-08-04 08:04:21]: "Podle meho nazoru jsou zivnostnici pilire ekonomiky" :-D Myslíš ty živnostníky co živí sami sebe a pracovní příležitosti vytvoří tak maximálně "na černo" a stát odrbávají na daních takovým způsobem, že nás to stojí víc jak vyplácení sociálních dávek a důchodů dohromady? Nejspíš ano, proto jsou ty pilíře tak shnilé a ekonomika vypadá tak jak vypadá...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:46:01 05. 08. 2014
default.png
POLDICEK [2014-08-04 08:04:21]: Všimni si, co lidí už tady generalizuje. Asi se shodneme, že Dupin přicházel do styku s elitou, kterou by studenti lékařství měli být a píše to samé.
Živnostníky jsem myslel ty, kteří se živí sami a nezaměstnávají nikoho nebo tak jednoho nebo dva. Ty ostatní bych asi nazval spíš podnikatelé. Oporu tohle dělení nikde nemá. Je to jen věc názoru. Každá ekonomika je taková, jako podnikatelé v ní. A ta naše není dobrá vizitka. Docela často jednám s firmami ohledně drobnějších zakázek. Když tak poslouchám ty reakce, že jim člověk chce třeba dát jen něco za 50 nebo 100 tisíc, nedivím se, že je tenhle stát tam, kde je. Nedávno mi jeden dodavatel vyprávěl, že například svařit tlakovou nádobu na úrovni, je v Čechách docela problém. Nakonec mu to svařili Češi. Ale ti, kteří odešli do Rakouska a dělají pro tamní firmy. Navíc to svedou levněji Rakušáci i Němci. Náklady na mzdy jsou neporovnatelné. Tak v čem to tedy je. Znovu říkám. Dělat z nich modly, před tím bych varoval.
Ještě jednou bych si dovolil, obrátit se na admina. Psát do toho malého okénka, když by mohlo být přes celou obrazovku, mi připadá nesmysl. Zbytečně pak dělám chyby, protože je problém rozlišit, co je čárka, tečka a co jen vadný pixel na monitoru. Vznikají i jiné hrubky. Ty obvykle tolik nedělám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 08:04:21 04. 08. 2014
default.png
VETERAN2 [2014-08-03 23:01:57]:

Generalizovani, nic jinyho. Z rozhovoru s jednou "blbkou" usuzujes, ze jsou takovi vsichni.

Podle meho nazoru jsou zivnostnici pilire ekonomiky. Kdo vytvari pracovni mista? Stat? Jedine firmy a mensi podnikatele. A podle me dnes neni takova prdel podnikat a clovek na to musi mit koule aby se do toho vrhnul a rucil celym svym majetkem a nesl rizika kdyz se to nepodari. Ja bych na to asi nemel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:01:57 03. 08. 2014
default.png
POLDICEK [2014-08-02 20:23:28]: Kdybys byl před třiceti lety ve škole ty, určitě bys takhle nepsal. Tu a tam se setkávám s budoucí elitou a můžu říct, že za posledních 5 let to není pokles, ale pád. Osnovy jsou jedna věc, ale co umí lidi z gymnázia, je otřes. Za nás to bývala elita. Už jsem to sem psal. S jednou po maturitě a budoucí studentkou vysoké jsem se půl hodiny dohadoval, kolik je 90 procent ze sta. A tohle nás bude jednou živit.
V tomhle státě je živnostník kde kdo. Kdysi někde byla nějaká studie, kde mělo v EU víc živnostníků už jen Španělsko. To byly ale hlavně plážoví prodavači na sezonu.
Pravidla tak, jak jsou nastavená, jim umožňují platit na odvodech méně než zaměstnancům. Na důchod je pak každý druhý sociální připad a má malou penzi. Přestat rozkrádat odvody a lepit jima díry v rozpočtu a srovnat odvody u obou skupin tak, aby z nich nebyly socky, sotva odejdou do důchodu a má stát po problémech s tím, že není domácí spotřeba. Živnostníci mají v ekonomice své místo, ale dělat z nich modly, před tím bych varoval.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu DYRUP 20:49:52 03. 08. 2014
default.png
POLDICEK [2014-08-02 20:23:28]: Nechci zde porovnávat kdo ho má většího, ale srovnávat elektrikáře, automechanika a autotronika je tak nějak mimo. Pokud si dobře pamatuji tak elektrikář byl "královské" řemeslo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:27:31 03. 08. 2014
default.png
Máš pravdu, byl jsem ve škole naposledy před 19 lety, ale am se s náma ještě nikdo nesral, museli jsme si dodělat maturitu a škole nezáleželo kolik z nás to dodělá. Bylo to jednorázovka.

Máš další pravdu, že do učení jdou retardi, ale zapomněl jsi dodat, že těch retardů dodávají základní školy, kde panuje konkurence, neuvěřitelné množství. Lépe řečeno spíše lenochů než retardů. Ti nastoupí do učení, kde je škola ráda že někoho má a zase tm nic nemusejí, projdou i kdyby se třema prstama dloubali v nose.

V prostředí živnostníků a řemesel se už nějaký ten pátek pohybuju, s tím neplacením to zdaleka není tak, jak se tady snažíš na to všechno shodit. Neplatí jedni a ti samí jedněm a těm samým. Každý poslední brigádník na stavbě ti dopředu řekne, že investor nezaplatí, jenom majitele firmy to nezajímá, ale což o to, ta má dost rezerv a dá to k soudu a prachy pomalu dostane zpátky, ale živnostníci, každý z nich má deset telefonů za hodinu kdy přijede tomu a tomu a on ten debil dělá měsíc v kuse zakázku, kde se čeká, jestli majitel zaplatí. Soráč, za blbost se platí. Je léto, pro naše řemeslo útlum: děláme do pěti, šesti večera, vyřizuju jen já se svým služebním mobilem cca pět až deset nových žádostí denně, lidi si už neumějí vymontovat čerpadlo ze šachty nebo opravit protékající WC!!! O nějakém dopuštění vody do kotle... no ty vado, to je už moc. Když ji dopustí, zapomene zastavit kohout, do rána potopa!!!!
A nemluvím o majetných, mluvím o obyčejných dělňasích!!!!
Na každé blbosti ti dají sto pade, dvěstě i litr spopitného!!!! Kdyby mě majitel vůbec neplatil, budu mít stejně tolik, že si můžu dovolit různé kratochvíle. Jenom to chce dělat práci pořádně, pořád se učit a nemyslet si, že něco umím a vysvětlit lidem o co jde a co se dělá a pokaždé jim dávám vlastní telefon, abych příště přijel já. A když už něco doprasím, sám si to těm lidem zadara opravím. Stejně ti zase dají dvě kila do kapsy. Přesně jako když jsem dělal elektriku, jenže tehdy jsem měl čas na melouchy, teď ho nemám. Kecy, prdy, žvástičky. Všude je takové množství lemplů, že stačí přijít s vercajkem naskládaným vzorně v base a lidi hnedka komentují, že ten poslední hledal půlku práce klíče, kdežto já jen sáhnu... Což samozřejmě není úplně pravda, ale i tohle dělá svoje.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 20:23:28 02. 08. 2014
default.png
HAMMER [2014-08-02 08:10:10]:

A kdypak si byl naposledy ve skole? Pred 30-ti lety? Ucnovsky obory jsou dnes jen pro retardy. Normlani clovek tam dite neda. Ale tak je to adi skoda. Remeslo je grunt. V novy koncepci skolstvi se hovori o zavedeni ucnovske zkousky, ktera trosku zanika ve stinu statnich maturit. Melo by se podporovat podnikani a zivnosti. Jenze dokud bude mozny, aby lidi nemuseli platit svoje zakazky a zivnostnici budou krachovat, nepujde koncepce zmenit.

Jinak nehodnot podle posledniho ucnaku kam chodi nejvetsi looseri. Jdi se podivat na autotroniky a automechaniky do "lepsich" ucnaku. Kvalita urcite je, ale musi se vybirat. Jako vsude.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:10:10 02. 08. 2014
default.png
Opice: to víš, když bylo za Ovcomrda Rumloviče pořád peněz na práci dost a on jaké roky nežádal ani navýšení policejního rozpočtu (rozuměj: cíleně a vědomě to vedl tam, kde to dneska je, aby mohli beztrestně on a jeho kamarádíčkové krást) bylo nám všem jasné, že jdeme do kopru.

Co máš z toho, já se za tu firmu taky styděl a to furt a čím dál víc.

A naivita toho klučiny, co si myslí, že se na oddělení potká s někým, kdo bude chtít makat: tak hochu, já jsem sloužil za zcela jiných platových podmínek a jiných psychotestů, ale makat se tam nechtělo až fakt na jediného kolegu ale nikomu - a ti hoši dobře věděli proč se jim nechce, říkali nám to a dopadlo to přesně tak, jak říkali. Snaž se, budeš spolehlivě zneužíván na nejhorší výmrdy. To za stejný plat jako ti, kteří na to s úsměvem znalých kálí a čím víc toho ukážeš, tím víc se po tobě budou šlapat.
A až přijdeš na to, že škodná nejsou ti lepmlové, co se jim nechce, ale ty, protože ten systém je pro aktivní blbce neprůstřelný, hořce zapláčeš, kam tě ty tvoje chormóny dotáhly.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:04:51 02. 08. 2014
default.png
Clodman: už to neber!!!! Za chvíli uvidíš draka v kuchyni. Kvalita našeho školství je taková, že z celého třetího ročníku pouhých učňů v počtu 50 lidí je jediný schopný nastoupit do práce, něco udělat a nestát se hned první den obětí pracovního úrazu. Vyjádření mistra té elektrikářské školy.
Švagrová učí a učí se systémem: jede se podle nejblbější a nejtupější kreaturky ve třídě. Nikdo neumí Anglicky, protože se čeká na toho nejlínějšího tupoňa, aby to měl aspoň za čtyři, jinak rodiče začnou svoje tupé dětičky dávat jinam a učitelé přijdou o práci. Konkurence ve školství je malinko kontraproduktivní. Ale trh všecko vyřeší, že Vašku Klausůj?

Jinak škola není výchovným prostředím, výchovu mají na hrbu rodiče - a podle toho to vypadá.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu POLDICEK 19:29:21 30. 07. 2014
default.png
Treba je problem v nasledne specializaci, kdy si treba clovek vybere obor, ke kteremu nema predpoklady. Ale nemyslim si, ze by to s temi "mezerami" bylo tak spatny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio