Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policisté v lodičkách? (REDAKCE)

Policisté v lodičkách?
Lodička majora čs. četnictva ze 30. let
Foto: policie.cz

Policejní prezidium v současné době zvažuje zařazení lodiček jako doplňku ke služebním čepicím. Ale nejen to! V rámci modernizace policejní výstroje se hovoří i o dalších změnách v "policejní módě", kdy lodičky jsou pouze tou nejvýraznější změnou, ale modernizace se má dotknout celé řady dalších ústrojních součástek.

Autor: redakce
Publikováno: 08. 08. 2014
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZELENA-SVESTKA 04:29:06 14. 08. 2014
Zelená švestka :-).jpg
No kolegové jde vidět, že ve službě asi nenosíte pokrývku hlavy. Já ji nosím denně a myslím si, že LPčko, tedy v policejním žargonu talíř je pro důstojníky a max na slavnostní uniformu. Do služby nikoli a už vůbec ne na pěší hlídku.
Pokud jde o pořádkovou či motohlídku je skladnější lodička a baret než LP, které se musí třeba za větru držet v ruce (když jej nositel nechce nosit na hlavě, tak vždy). Baret mi připadá lepší, ale pro změnu Lodička v létě je lehčí a příjemnější než plstěný baret. Je ovšem otázka k čemu se bude dát nosit, ale docela si dovedu představit SPS92 s lodičkou, nebo s polokošilí a kalhoty vz.2012.
Ale ono je to vlastně jedno, neb v ustrojovací kázni policistů je policie na křížku a každý nosí co chce protože vedoucí ani neví co se nosit může a musí. Nosí se tmavěmodré sváteční kalhoty k modrým košilím do služby bez saka i když je předepsáno že se mohou nosit pouze s košilí bílou a se sakem k slavnostním příležitostem. I nynější PP měl tuto ústroj při předávání Superbů pro dopravky. Nešvar dopraváků je kupovat si modré polokošile a nosit je, i když to nesmí (výjimka platí pouze pro to, že pořádkář nosí žlutý reflex, nikoli obráceně) a dokonce v kombinaci s právě výše zmiňovanými kalhotami.
A teď schválně, kolik z vás takto chodí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 11:41:28 13. 08. 2014
default.png
COPSR [2014-08-12 13:42:00]: Nějak si pleteš příčiny a následky. Oba tvoje body jsou následky. Příčina je vláda nepostižitelných gaunerů, kteří to tak nastavili zcela úmyslně, aby policie nebyla schopná jim "šlapat na pazúrky".

Ti vedoucí, co tam máte stejné jako tady, jsou tam taky schválně (a zadarmo drazí), aby nutili mančaft dělat nepolulární věci a přitroublá společnost viděla v policii tím pádem jen svého nepřítele místo ochránce. Což se daří a to, co jsi napsal jsou následky této politiky z vyšších míst. Policista český nedělá policejní práci, ale toliko politiku, nevím jak je to u vás. Čárečky - to je přenesená politika.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu COPSR 13:42:00 12. 08. 2014
default.png
Lodičky, zlaté knoflíčky... dúfam, že to nepríde aj k nám. Ja v tej uniforme musím 12 hodín denne PRACOVAŤ a nie robiť figurínu niekde vo výklade.
To, že nemáme rešpekt má 2 príčiny:
1 - sme tlačení do toho, aby sme buzerovali ľudí a dávali pokuty za banality a vyslovené hlúposti. Lebo čiarky musia byť. Ľudia nás preto majú v zuboch.
2 - Chceme byť strašne humánny a dodržiavať zákony, ale tie zákony sú zlé, vymožiteľnosť práva je nízka, policajt "musí zniesť riziko povolania vo forme nadávok a naťahovania sa s drbanmi" - no a potom každý priemerný drban vie, že sa na neho môžeme akurát tak hrozivo pozrieť, prípadne ho predviesť na zistenie totožnosti, ale v skutočnosti na neho skrátka nemáme vhodné páky. A tak si z nás robí srandu.Je absolútne jedno, čo mám pri tom na hlave.

A rieši sa to ako? Lodičkami a knoflíčkami...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:22:04 11. 08. 2014
default.png
Řešením není kupovat spoustu levných rychle se ničících šmejdů, ale kvalitní hadry, co slouží a vydrží. Nakonec to vyjde levněji než ta současná politika.
Jo, termo ponožky zimní od Klimatexu co jsem s nima v tom roce 1997 začal sloužit mám dodnes, oba páry mají zašité díry nad oběma palci, jinak nikde díra, furt to slouží, pere se to v mýdle s vlažné vodě v rukách. Stály tuším že 140,-Kč, tedy když to vezmu 17 let, každý rok pět měsíců ponožky na nohou buďto kanady nebo domácí Goretexy, to máme 85 měsíců, náklady na pár ponožek jsou 140:85=1,64,-kč na měsíc.
A teď si spočítejte, za jak dlouho vyhodíte služební ponožky tenké a tlusté a co stojí. Kák pruosta! :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:16:20 11. 08. 2014
default.png
KAJASAN [2014-08-10 23:02:15]: Armáda už jaké roky fasuje Moiru, my jsme to nosili všichni v zimě v létě, ale samo za svoje. Bez Moiry si dneska nedokážu představit oblíkání.
Které tričko vydrží deset let a ještě slouží jako vzteklé? V létě jsem měl pod košilí jejich triko Ultralight a neexistovaly mapy potu na košili a v zimě zase Trio betontriko-rolák a trenky s dlouhým nohávem. Mám oboje spodky dodnes!!!! Každou zimu už od roku 1997! Rolák stál osm set a trenky s dlouhým nohávem taky tak, dneska to stojí stejně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARL 11:09:28 11. 08. 2014 blokovaný
Karl.jpg
V těch lodičkách budete vypadat jak hasiči s Dolní nebo Horní Lhoty :-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJASAN 23:02:15 10. 08. 2014
KajaSan.jpg
naprosto souhlasím Hammerem. Lodičky byly na vojně, nikdo to nechtěl nosit. Raději ať vymyslí nové kalhoty a boty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:29:57 10. 08. 2014
default.png
Krásná diskuse o ničem. Darebáci u policie s jejich kamarádíčky už to mají domluvené, potřebují vydělat na nějakých blbcích, co se bojí otevřít hubu a vy jste značka ideál. Tak se pořídí lodičky. Měl jsem ji na vojně, byla to frajeřina, ale tak na vycházku nebo do služby, kde jsi seděl u dozorčího stolku.

Samozřejmě že všichni ti, kteří tohle zavedou a natřískají si na tom, to vědí. Jenže vy jste taková superfirma, že když po těchto lodičkách přijdou na řadu kýble s asfaltem, neuděláte nic.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu NOPREF 10:46:49 10. 08. 2014
default.png
Lodičky jednoznačně NE !!! Kdo je nosil na vojně, tak ví své. Něco tak nepraktického do přímého výkonu snad ani nemůžou myslet vážně. Souhlas s Chipem pokud jde o kšiltovky. Jsou praktické, jen zbytečně vysoké...problém je a vždycky bude v tom, jak si konkrétní pokrývku hlavy polda nasadí. O baretu je známo, že má jiný poměr vnitřního a vnějšího kruhu než má AČR, proto to vypadá jak to vypadá. A i tak si ho ještě většina vojáků upravuje. Co tu ale ještě nezaznělo je nutnost u důstojného nošení lodičky mít hodně krátké vlasy. To jsem potom na některé z vás pánové zvědavej. No a o rozpuštěných dlouhých vlasech některých dam u PČR raději mlčím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SOMAT2 22:50:19 09. 08. 2014
default.png
Pane bože jen ne lodičku!!!!!! Co je to za modernizaci když se zavádí něco co se nosilo bez mála před 100 lety. Pokrývka hlavy je asi to poslední co by se mělo řešit. Já osobně bych raději pólotričko ze kterýho se po třech praních (dle návodu na etiketě) neoperou všechny reflexní prvky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio