Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Zdravotní prohlídka jaterní testy

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda jsou součástí zdravotního vyšetření u CS jaterní testy (ALT, AST, bilirubin), problém je v tom, že mám zvýšený bilirubin, který byl překážkou před cca 6 lety při vstupu do AČR. Díky moc za odpovědi
PAPEN :: Datum založení: 21. 08. 2014 :: celkem 17 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu A-C-DUPIN 14:44:14 02. 09. 2014
default.png
PETRANOV [2014-08-23 08:18:34]: Ono je blbé, že se tomu vůbec říká syndrom. Zásadní projevy GS jsou, že nositelé můžou při infekcích (ale také po velké chlastací akci nebo po nadměrné fyzické zátěži) zežloutnout a že nižší riziko aterosklerózy vč. komplikací (infarkt, mrtvice). Jediným nepříjemným projevem je vyšší únava (někdy i nevolnost a nechutenství) i při poměrně banálních infekcích; takový typický nositel GS pomalu nepřechodí ani lehké nachlazení. Pokud by tedy někoho náhodou kvůli GS nechtěli vzít, doporučuji požádat gastroenterologa o dobroznání, ve kterém bude pomalu jak pro blbé napsáno, jak se GS projevuje a že právě z toho důvodu je zamítnutí nesmyslné. Na druhou stranu hranice klidového bilirubinu má smysl, protože se předpokládá, že čím vyšší klidová hladina, tím hůře bude nositel tolerovat případnou zátěž - a tedy že takový četník/voják s výraznější GS si jednou dá pořádně do těla a pak bude zralý na tři dny neschopenky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAPEN 10:38:35 23. 08. 2014
default.png
Supr, ze se konecne rozjela poradna diskuze:-)No ja kdyz jsem byl ve vojensky nemocnici v praze, kde jsem delal zdravotni prohlidku na vojaka, tak jsem prave na bilirubinu pohorel(a to ze jsem mel gilbertuv syndrom nikoho nezajimalo), jinak jsem byl uplne v poradku, zadne dioptrie, zadna alerige, nic.Doktori byli nekompromisni.Odvolani take nepomohlo, i kdyz jsem mel doporuceni od gastroentrologa, ze mam dle sonografie jatra v poradku, a ze se jedna o gilbertuv syndrom, ktery telu nijak neskodi.

Kdyz tady ghost-cop pise o supermanech, tak jste meli videt jakej material byl se mnou na testech(kluci vetsinou z maminkami, omdlevani z odberu krve,atd...):-)

Asi budu postupovat tak, ze si necham do vypisu zdr.dokumentace gilberta zapsat, plus jim jeste vezmu s sebou vysetreni z gastroentrologie, kde je uvedeno ze mam jatra v poradku...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRANOV 08:18:34 23. 08. 2014
default.png
Hezký den,jsme na tom podobně, mám z krve zjištěného Gilberta,ale dle toho,co jsem četla, tak by neměl být problém, když jde o vrozenou vadu, tak snad taky projdu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUREK 22:41:21 22. 08. 2014
default.png
Papen: Konkrétně bilirubin jsem taky řešil před zdravotníma. Mám mírného gilberta, kterého mám i v papírech od doktorky napsaného a vzali mě. Když se mě posudkový doktor ptal jak mě to ovlivňuje tak jsem řekl, že nijak a on na to nic nenamítal. Záleží asi ale jakého budeš mít na zdravotních doktora.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 22:13:12 22. 08. 2014
default.png
Každopádně bilirubin zjišťujou. Jinak vyhazovat obecně se celkem snaží. O AČR ani nemluvě. Chtějí supermany asi.... Měli by se zamyslet nad změnou vyhlášky. Jak pro vojáky tak BS. Spousta nemocí už dneska prostě problém nedělá. A pokud potřebuješ léky, často ti jedna kapsa zabere dávku na 3 měsíce klidně. Spousta caviku pro nic.

Nehledě na to, že naberou "supermany", kteří jsou pak uměle udržováni na své pozici i kategorii zdr. způsobilost i po 10 letech, 30 kilech a dalších 5 jednotkách cholesterolu (ať jsou dobří nebo neschopní).

Zkus zapátrat, zda třeba nějaký olympionik nemá podobný problém a jím pak argumentovat. Spousta medailistů (vojáků) má zdravotní problémy, o kterých veřejnost ví, a jsou ve služebním poměru. A svým způsobem to jsou supermani, na rozdíl od nás (nevím jak vy teda :-) ), ale ne podle zdravotní anamnézy.

Prostě se nějak zařiď a případně posudkového lékaře umlať argumentama nebo si napíšeš s nějakým lékařem odvolání.

Už jsme na fóru radili hodně tazatelům s podobnými problémy. Dej pak vědět, jak jsi dopadl. Zpětná vazba často chybí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAPEN 21:00:41 22. 08. 2014
default.png
Diky za komentar.Vyhlasku mam samozrejme nastudovanou.Me se jedna spis o to, jestli jsou soucasti krevnich testu i testy jak jsem napsal vyse.Protoze kamarad, ktery se hlasil k pcr, tak tam vubec na zadny jaterni testy nesel.Doktorka si vyzadala zvlast jaterni testy pro ty, ktery meli uvedeno v papirech, ze napr. meli zvysene alt, ast, popr, bilirubin.Hlavne mi jde o to, zda prinest cisty vypis ze zdravotni dokumentace, nebo si tam nechat zapsat, ze mam gilbertuv syndrom-ten se prave urcuje podle zatezoveho testu...Vyhlasku chapu tak, ze kdyz mas benigni hyperbiliatd.... a vejdes se do dvojnasobku horni hodnoty, tak dostanes A.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 20:24:10 22. 08. 2014
default.png
Vyhláška o zdravotní způsobilosti kód E70
C-A - Méně závažné poruchy, ovlivnitelné léčbou, provázející méně závažnou poruchou funkce, lehce snižující výkonnost. Opakovaná klidová hyperbilirubinemie převyšující hodnoty dvojnásobku horní hranice normy při snížené celkové výkonnosti organizmu
A - Nezávažné poruchy, bez omezení funkce a s dobrou výkonností organizmu. Klidová benigní hyperbilirubinemie nepřevyšující dvojnásobek horní hranice normy (klas I ale A-C)
Asi jak toho naměří dvojnásobek horní hranice tak smůla. Ještě se tam píše o provedení zátěžového testu. Tak nevim jak přesně by to doktor posuzoval. Rozhodně bych se o radu spíš obrátil na lékaře, záleží taky jak vyjdou testy a zda jste se nějak léčil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio