Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nová hymna Policie ČR (REDAKCE)

Nová hymna Policie ČR
ilustrační
Foto: redakce

Na TV Nova se objevila informace, že Policie ČR, po vzoru některých zahraničních policií, zavedla novou hymnu sboru. Ta by měla být hrána na slavnostních ceremoniálech nebo pietních aktech. Hymna má 50 vteřin a text - nutno dodat, že příšerný.

Autor: redakce
Publikováno: 07. 11. 2014
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOHN158 09:56:37 14. 11. 2014
john158.jpg
Hymna má především vyvolávat pocity sounáležitosti a hrdosti, má být symbolem pro všechny která tahle práce ještě furt baví a žijou pro ni..Proto by měla mít důstojnost, náboj a měla by být ,,moderní". Když už se bude třeba hrát na pohřbu nebo při udílení medajlí..
já osobně bych zašel za Landou aby nám něco spíchl na míru..:)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:09:02 11. 11. 2014
default.png
My jsme ten národ veselých četníků
kdo má rád nás vítán je nám vždy.
Ve dne i v noci podle zákoníku
v službu spějem, ať leje a hřmí.

Bratři drazí, dobrou shodu mějme,
paže k paži, pomáhejme všem!
Sláva, na zdar si zapějme
čest je nám být četníkem!

I když nám mnohé těžké dali břímě
snášíme vše, trpěliví jsme.
Svůj život vždycky pro stát nasadíme,
když nás zákon k zakročení zve.

Zvedněm pohár, drazí kamarádi,
připijme si, to vše usmíří.
Nade vše se mějme rádi,
z čísla jedna až čtyři!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:04:23 11. 11. 2014
default.png
EM488 [2014-11-07 17:24:00]: U policie, jak to vypadá podle tohoto hnusu, je stesk po dobách minulých furt veliký. Moje mě volá k televizi, pojď sem, pojď si to poslechnout. Já jsem myslel, že si to někdo dělá srandu, musel jsem se štípnout, jestli je to pravda. Napřed jsem nevěděl, jestli ještě muzikanti ladí nebo se už hraje, ale když do toho začala slova mj "chránit a pomáhat", usoudil jsem, že se už asi teda hraje.
Při té příležitosti si vzpomínám na slova takového úryvečku písně kolegy, kterou při jedné službě za strašného řehotu z hlavy narychlo vymyslel na nějakou tu bolševickou melodii:

"Tady máte co jste chtěli,
zmydlíme vás do modra!"

Nebo klasika: "My jsme ten národ veselých četníků, nic jiného nám nezbývá, ve den v noci podle čárkovníku.... " To už by bylo lepší než tohleto. :D :D


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 23:21:53 10. 11. 2014
Pim Burger.jpg
ZELENA-SVESTKA [2014-11-10 21:37:46]: Tak pátračky nebyly četnictvo, respektive byly vyčleněny z celé hierarchie a dopravní prostředky jim byly přiděleny právě proto, aby byli akceschopnější než pěší četnictvo. I stráž bezpečnosti ale používala dopravní prostředky - ať už šlo o osobní automobily či o autokary.

Nevím jak v Portugalsku či Španělsku, ale ve Francii je četnictvo podřízeno ministerstvu obrany a plní i úkoly vojenské policie, kdežto naše četnictvo bylo podřízeno ministerstvu vnitra a úlohu vojenské policie, respektive polního četnictva, plnilo pouze v případě mobilizace, kdy již předem vybraní četníci (museli umět jezdit na koni) z vnitrozemí nastoupili k plnění úkolů VP u vybraných útvarů armády a v podstatě se tak včlenili do armádní hierarchie a přestali být klasickými četníky.

S čím naprosto a bezvýhradně souhlasím, je to, že dnešní VP nemá nic společného s SOS, přičemž Velitelství Vojenské policie Olomouc už byl skutečně čestný název "Stráž obrany státu" propůjčen.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZELENA-SVESTKA 21:37:46 10. 11. 2014
Zelená švestka :-).jpg
PIM-BURGER [2014-11-10 20:31:00]:
Tou speciální technikou jsem myslel na tu dobu např.valníkové vozidla pátracích stanic, motocykly se sajdkama atd. Tyto policie dle mého neměla.
Ale jak píšeš, byly určeni k dohledu nad civilním obyvatelstvem (viz dnes Francie, Portugalsko, Španělsko,...).
Myslím že ale to jak píši, že to byla v podstatě vojenská policie, jenž je využíváno k tomuto dohledu taky není daleko. Sbory bezpečnosti uniformované byly jen ve velkých městech.
Ale není proč se přít. Ve své podstatě spolu souhlasíme a je to věcí náhledu na věc. Rozhodně si myslím, že VP mají blíže k četnictvu, něž k SOS, jak chce tuto složku čestně president pojmenovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 20:31:00 10. 11. 2014
Pim Burger.jpg
ZELENA-SVESTKA [2014-11-10 19:15:14]: Naopak, PČR má k četnictvu mnohem blíže než dnešní vojenská policie, protože hlavním úkolem četnictva bylo prosazování zákona na venkově a ne dohled nad vojenskými osobami či policejní ochrana vojsk.

Ani v Rakousku-Uhersku nebylo četnictvo v našich zemích určeno k plnění úkolů vojenské policie, nýbrž k vojensky organizovanému dohledu nad civilním obyvatelstvem. V historii četnictva samozřejmě nevlastnili žádnou speciální techniku do terénu, nýbrž pouze dvě nohy, které si mohli uondat.

Nicméně je pravda, že PČR jako taková je spíše následníkem uniformované a neuniformované stráže bezpečnosti či spíše Sboru národní bezpečnosti, do kterého byly po válce sloučeny všechny bezpečnostní sbory a došlo tak vlastně ke vzniku prvního jednotného bezpečnostního sboru na našem území - pokud tedy nepočítáme jednotné velení protektorátní policie, kam spadalo i četnictvo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZELENA-SVESTKA 19:15:14 10. 11. 2014
Zelená švestka :-).jpg
K hymně: HNUS a fialový!
K přestrojení: budeme mít nové uniformy, pod záminkou nastolení pořádku ve výstroji a zlepšení kvality budeme mít zlaté hodnosti, šňůry a knoflíčky.
K četnické hymně: NEJSME ani historicky Četnictvo, k četnictvu se může hlásit možná Vojenská policie, jenž je špatně pojmenované a právě ta má mít název četnictvo, tak jako jinde na světě.
Historicky navazujeme na policejní složky z 1.republiky, jenž byly rozmístěny ve větších, minimálně okresních městech.
Četnictvo plnilo fci policejního sboru na vesnicích čistě s taktických důvodů, neb měli techniku s terénní průchodností a také zelenou barvu oděvu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 10:51:09 10. 11. 2014
Pim Burger.jpg
MARTOO [2014-11-08 19:44:53]: No, tak ta slova té nové se mi také nelíbí, ale co se týče té hudby, tak zase na druhou stranu chápu, že chtěli stvořit něco, co by se dalo hrát i při vážnějších událostech, a tak se asi stejně nestane, že by se jednalo o nějakou rychlou vypalovačku typu četnické hymny.

Pavelno: Je pravda, že SNB nijak zvlášť v lásce nemám - koneckonců to byl represivní orgán totalitního státu, a tak tu výčitku, že se po nich stále vozím, beru jako výčitku na to, že se vozím po Ordnungspolizei za Protektorátu, ale je také pravda, že ta slavná píseň 158, která se dle tvého líbí všem policajtům "od Jasiny po Aš", je dle mého prostý normalizační hnus - bez ohledu na politické zabarvení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MATT 06:47:21 09. 11. 2014
default.png
Tenhle paskvil jsem si v e-siaři vytisknul, a syn mi to doma přehrál. Přečetl jsem si text a chtel jsem autorovi doporučit buď výměnu tabletek nebo lékaře...

http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/nova-policejni-hymna-vyvolava-rozporuplne-re...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 23:53:01 08. 11. 2014
Lukas Heinz.jpg
Díky bohu, zdá se, že náš nejvyšší i ministr vnitra mají zdravý selský rozum a hudební sluch. Takže tohoto hudebního Quasimoda alias hymnu policie stáhli z oběhu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio