Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Přestupek a přijetí k policii

Zdravím před dvěma roky jsem byl zapojen do potyčky a na přestupkovém úřadě mi napařili přestupek proti občanskému soužití písmeno c. Chtěl bych se zeptat, zda je možné přijetí k policii z pohledu spolehlivosti, popřípadě zda existují nějaké možnosti. Děkuji.
TOMAS1993 :: Datum založení: 30. 12. 2014 :: celkem 5 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TOMAS1993 00:49:01 31. 12. 2014
default.png
Děkuji za odpovědi ještě bych se chtěl zeptat, zda mi může nějak pomoci to, že již u policie vykonávám praxe a každoročně mi vystavují výborné hodnocení?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 21:18:47 30. 12. 2014
default.png
DAJJ [2014-12-30 20:46:44]: Souhlas.

TOMAS1993: Nevím a ani nechci vědět o co šlo, ale takhle to vypadá na rozpor s požadavky na policistu.
Každopádně se přihlásit můžeš. Buď na to přijdou nebo ne a podle toho s tebou přijímací řízení pojedou nebo si naopak budeš muset nějaký rok počkat.

Ale jestli si dobře vzpomínám, a nevím, zda to tak stále je, se spolehlivost (dnes zakomponována do bezúhonnosti) pouze "čestně prohlašovala" s tím, že sis ale nemohl být jistý, zda si to prověří nebo ne.

Faktem je, že papírově vypadá paragraf dle kterého tě správní orgán potrestal §49/1,c) zákona č.200/1990 Sb.: "úmyslně naruší občanské soužití vyhrožováním újmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obviněním z přestupku, schválnostmi nebo jiným hrubým jednáním" docela blbě pro hlášení k bezpečnostnímu sboru (což je můj soukromý názor a doufám, že ne ojedinělý).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAJJ 20:47:57 30. 12. 2014
Dajj.jpg
A z vlastní zkušenosti vím,že byli i u nás na přestupkovém a chtěli ověření,že jsem nespáchala ani přestupek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAJJ 20:46:44 30. 12. 2014
Dajj.jpg
Bezúhonnost je řešena zákonem č. 361/2003 Sb. o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů“ v § 14. Prokazuje se opisem z evidence Rejstříku trestů, který zajišťuje Policie ČR, která je dál oprávněna k tomu, aby v rámci přijímacího řízení využívala vlastní evidence a evidence Ministerstva vnitra ČR k ověřování údajů o uchazeči. Při posuzování bezúhonnosti se nepřihlíží k zahlazení odsouzení nebo k rozhodnutí prezidenta republiky, v jejichž důsledku se na občana hledí jako by nebyl odsouzen. V případě jednání, které je v rozporu s požadavky kladenými na policistu, posuzuje konkrétní situaci služební funkcionář a ten s konečnou platností rozhoduje, zda byla splněna podmínka bezúhonnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio