Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Práce u PČR - vzdělání, možnosti

Dobrý den, chtěl bych požádat o radu. Letos maturuji a přemýšlím co dál, sice studuji strojírenství, ale nějak mě to přešlo. Vždy jsem chtěl být u AČR či PČR, jenže u armády je to příliš velký závazek (Univerzita Obrany), tudíž bych se rád dostal k PČR. Zajímalo by mě, jestli je rozdíl se k PČR hlásit s VŠ a jen s maturitou (ohledně platu a náplně práce). Přemýšlel jsem nad VŠ, konkrétně opět UNOB, obor: Bezpečnostní služby, ale nejsem si vůbec jist, zda je to vhodné. Nevím, co si vůbec pod prací u PČR představit, ale nerad bych celý dny proseděl v kanceláři za pc, radši chodit na hlídky, ať už pěšky nebo jezdit autem, i v noci. A zda je v JMK (Brno, Vyškov) šance se k PČR dostat. Děkuji
NADS :: Datum založení: 08. 02. 2015 :: celkem 11 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu NADS 13:32:39 25. 02. 2015
default.png
Omlouvám se, ale neměl jsem moc času a musel jsem podávat přihlášky na vš. Já ke všemu myslel, že je Policejní VŠ i v Brně, jenže už ne. Tudíž jsem si dal přihlášku na UNOB - Bezpečnost.

Podle toho, co jsem našel já na internetu, tak plat se odvíjí od T-Stupně a T-Třídy. - tzv. vyjdu z vš jako Bc., nastoupím k PČR = TS1 a TT6 či 7 a 8 > plat 20k. Ale podle všeho budu stejně v TT2 (jasně, asi to ode mně zní naivně a vypadalo by to dost jednoduše)

Rád bych se zeptal, jak je to s přidělením oblasti, kde dotyčný pracuje - třeba město, apod. Ale zkusím si to prvně najít


Co se týče závazku u AČR, i když bych tam chtěl, nejsem si jist, zda by mě vzali a jak dlouho bych vydržel. Nejsem na tom se silou moc dobře - ano, řeknete, aspon to zkusit, ale pokud to člověk nezvládá a ukončí studium, platí se 9k za každý měsíc, co jste odstudovali.

Děkuji

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 11:24:56 09. 02. 2015
default.png
HAMMER [2015-02-09 06:28:42]: Já právě nevím, jak to s tím závazkem myslel :-) Proto jsem se k tomu ani nevyjadřoval. Vím, co jsou u AČR závazky, ale ty tím nemyslel, že....

S tím dohledáváním informací tazateli je to zde v poslední době opravdu bídné. Zvlášť u totožných témat. Už se to tu snad duplikovalo i druhý den :-D
Ale pořád si říkám, že i tak si tazatel zaslouží nějaké info, byť s utrženou kritikou za jeho neschopnost hledat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:28:42 09. 02. 2015
default.png
Přečti si, Ghoste, co píše u armády je to příliš velký závazek. Tam je to těžší, půjde teda raději na lehčí. :D :D

Prej radši chodit na hlídky!!!! Jahaháááá, víte proč se ke starému četnictvu bralo až od pětadvaceti? Aby se tam nedostala tato děcka s jejich představama!!!

Pod prací v terénu si představ raději jedenáct hodin z dvanáctihodonové šichty naprosto nesmyslného pěšího přemisťování se mezi kontrolními body od ničeho k ničemu. Nikde nikoho neznáš, nemáš spojení, neznáš místo a šlapeš...
Zapomeň na filmy, drsnost nesmyslnosti služby u PČR tě vyléčí jako nic jiného.

Pod platem si představ patnáctku čistého.

No a pokud si neumíš najít to co je tu už desetkrát, tak si skutečně nezasloužíš ani korunu navíc. Jak budeš hledat pachatele, to skutečně netuším, když si neumíš poradit ani s netem. A až dostaneš rozum a pochopíš, že nejsnazší cesta není vždycky to pravé ořechové, už nebudeš mít tu schopnost se tak snadno a rychle učit jako v mládí, kdy jsi byl líný jako svině. A víš co? Nikde nenajdeš tlačítko restartu!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 21:45:23 08. 02. 2015
default.png
....asi páté stejné vlákno během půl roku :-(

- chodník šlapou i s magisterským vzděláním

- je jedno z jaké školy to máš UJAK nebo UK, bohužel je to jedno

- v AČR lepší peníze a možná i zacházení

- na UNOBu či POLAC si můžeš udělat mezi spolužáky co to někam dotáhnou známosti k nezaplacení (k nezaplacení, pokud zůstaneš v oblasti bezpečnosti)

- k PČR s největší pravděpodobností (tedy jako až na výjimky každý) nastoupíš na základní útvar do 2TT (druhý tarifní stupeň dle Nařízení vlády), takže rozdíl mezi maturantem a vysokoškolákem není (zvlášť když šlapou i inženýři a magistři) jak náborově tak platově.

- nábor v JMK snad ještě probíhá, něco se tu kolem toho probíralo, myslím, že na webu Policie je konkrétně info

- pod prací v terénu u PČR si představ slovní přestřelky, strkanice a tahání s drbanama na denním pořádku, riziko žloutenky a různá jiná a horší nebezpečí, tolik rozdíl s AČR.

- platové podmínky a jak to chodí na ZOP (to je ta škola, kde z tebe mají u policie udělat policajta) si najdi v jiném vlákně

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NADS 21:22:26 08. 02. 2015
default.png
Případně jakou jinou vš byste doporučili, abych měl aspon toho Bc., jestli je to třeba jedno a stačí stačí titul ?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio