Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Cizinecká policie - Ruzyň

Ahoj, rád bych se zeptal na cizineckou policii na Ruzyni. Jsem nováček, pár měsíců u PČR, ale rád bych se jednou dostal na cizineckou policii na letiště. Momentálně sloužím pro STČ kraj, ale po nějakých letech, kdy si pěkně odsloužím služebnu (na což se těším), bych rád šel tam. Často slýchávám od zkušených kolegů, že pokud u PČR nikoho nemám, nikde se nedostanu, je tedy možnost se dostat na letiště? Je samozřejmě ještě čas, než bych to řešil, dost jsem o cizinecké četl a je to asi jediné oddělení, kde bych se rád někdy dostal. Proto teda píšu teď, protože kdyby to bylo opravdu tak, že bez známých nemám šanci, nerad bych si dělal naděje a taky jsem zvědavý na vaše odpovědi, jaké to na cizině opravdu je, než jen to, co jsem četl. Taky jsem se díval na letecký doprovod - na což by mě taky zajímal váš názor. Je to dost složité projít všemi testy, ale z toho moc strach nemám, buď člověk projde a nebo ne, psychotesty nikdo neovlivní. A ještě k tomu letišti, může někdo popsat opravdu, jak to tam chodí, pokud tam někdo slouží? Ta pravá náplň práce? Díky za info.
TM1209 :: Datum založení: 06. 06. 2015 :: celkem 33 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAI 16:10:07 28. 04. 2016
default.png
Zdravím já jsem přidělen na Ruzyni k cizinecké policii, nastoupil jsem v září 2015 ted jsem momentálně na zopce v Praze. Práce na letišti mě ale příliš nezaujala a rád bych se dostal spíše někam na místní oddělení v Praze. Bohužel ale je na Ruzyni podstav takže je dost problém se odtamtud nechat přeložit někam jinam. Takže kdyby jste někdo měl zájem klidně bych šel v rámci Prahy kamkoli-kus za kus

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVID606 10:06:02 26. 01. 2016
default.png
Jak se můžu dostat k cizinecke policii

Zdravím všechny ,mám dotaz jak se můžu dostat k cizinecke policii nyní pracuji u MP přes 8let a chci změnu. Kde můžu podat přihlášku pokud bych chtěl pracovat ve Vyšních Lhotách.Musím prvně si podat přihlášku k Pčr a nebo rovnou k cizinecké případně kam děkuji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu YONN 07:08:36 08. 01. 2016
default.png
Jak se slouží šichty na cizině na Ruzyni?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TM1209 20:34:08 07. 06. 2015
default.png
JOE [2015-06-07 15:00:05]: Ty jo, tak super! Díky moc za info. Právě proto, že je ta práce fakt zajímavá, jednou bych se tam rád dostal. K PČR jsem šel právě proto, abych jednou sloužil na cizině, tak uvidíme.
Ještě jednou ti děkuju za odpověď :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 15:00:05 07. 06. 2015
Joe.jpg
Ruzyně - nyní letiště Václava Havla je tak trochu město ve městě. I když to není nijak velké letiště (z pohledu jiných evropských letišť), práce je tam hodně. Na rozdíl od jiných mezinárodních veřejných letišť v ČR mají tamní policisté cizinecké policie tu výhodu, že tam je také oddělení pořádkové policie, a tím pádem nemusí dělat veškeré činnosti co jinak dělají na jiných letištích. Takže je zajímá hlavně odbavování cestujících a řešení případů cizinců, kteří se nacházejí v nelegálním postavení, co se týká jejich pobytu na území, případně jiných problémů, které můžou mít.(pátrání, žadatel o mezinárodní ochranu apod.)
Pokud tam chce někdo jít, tak výhodou je samozřejmě praxe u cizinecké policie a znalost správního řízení. Mají tam také zajímavé pracovní pozice jako například psovodi (psi na vyhledávání NVS), odstřelovači a pod.
Na jiná letiště je celkem problém se dostat, ale v Praha je větší šance právě proto, že tam je práce hodně a je tam větší fluktuace policistů. Dokonce znám lidi kteří tam šli 1-2 roky před odchodem do civilu, aby si vylepšili plat a tím pádem výsluhu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu TM1209 21:51:43 06. 06. 2015
default.png
A zapomněl jsem se ještě doptat, jaké konkrétní pozice cizinecká na letišti nabízí. Zkoušel jsem to najít, ale toto jsem nenašel.
Díky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio