Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Má dnes vůbec nějaký smysl hlásit se k PČR?

Dobrý den, už hrozně dlouho mě trápí jedna věc. Čtením tohoto diskuzního fóra jsem již strávil několik hodin, ale až dnes jsem se rozhodl zaregistrovat a napsat první příspěvek. Chtěl jsem se stát policistou. Toto fórum mě ale pokaždé vrátilo na tvrdou zem, spíše prohnilou než tvrdou (tímto zdravím Hammera :) ). Čtením všemožných příspěvků jsem nabyl dojmu, že u této firmy je vše špatně: Platové ohodnocení, Vztahy na pracovišti, Náplň práce, Házení klacků pod nohy, Nervy v kýblu, apod. Existuje vůbec nějaký policista, který je šťastný za to co dělá/vykonává? Existuje zde nějaká pozice, ze které má člověk radost, považuje ji za smysluplnou a není psychicky zničující? Něco o mně... Je mi již 27 let. Mám vystudovanou VŠ, ekonomický směr. Mluvím anglicky, německy a chtěl bych se naučit i třetí jazyk. Jsem fyzicky zdatný, přijímací testy považuji za špatný vtip. Prošel jsem si již několika zaměstnáními(obchodník, administrativní pracovník, logistika, bankovní sektor, pojišťovnictví). Ze všech těchto prací dnešního světa je mi ale smutno. A jestli mě ještě jednou někdo zavře do přelidněné kanceláře a nechá mě od rána do večera přebírat stohy papírů a klikat na počítači, tak mu radši utrhnu hlavu. Vím co začátek u policie obnáší dokud se člověk někam nedostane. Počítám s tím, ale taky bych chtěl žít ve vědomí, že jednou bude líp. Snad toho nechci moc od života. Chci se umět postarat o svou budoucí rodinu a chci být v pozdním věku v klidu a v sociální jistotě. Teď se dokážu uživit jako řemeslník. Pracovat rukama mě baví, ale neustále nad vámi krouží nejistota jestli vám zaplatí nebo ne. A když na stavbě vidím starší sedřený mazáky, tak si řikám, že takhle dopadnout nechci. A tak se ptám... Lze u policie najít štěstí na některé pozici nebo znáte kolegu policistu, kterého práce opravdu bavila? Já sám okoukával všechny možnosti a nejvíc se mi zalíbila práce v ÚOOZ. Očekávám, že to tam není žádný med a že to bude závazek na 24h denně. Ale práce to je snad zajímavá. Tedy pokud to taky nebude milion papírování, takové jak jsem se zde již dočetl, že na kriminálce je to samé lejstro co si člověk bere i domů.
CAVE :: Datum založení: 13. 06. 2015 :: celkem 19 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOHN158 13:26:39 05. 03. 2018
john158.jpg
jak dlouho trvá řadového než skočí z trojky na čverku a pak z čverky na pětku s dobrým hodnocením aby mohl vůbec absolvovat výběrák na UCPčko ? Kolik musí mít známých aby mu někdo hodil lano a prošlo to přes šéfy ? No a někdy mám pocit že čím je policista výš, tím má horší spaní..kor v dnešní době kdy se jedná o mafianskopolitické prostředí..Rober Šlachta by mohl vyprávět..a to byl plůkaz..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BEZA 01:06:39 05. 03. 2018
default.png
Ale jó, když tu práci chceš dělat, tak jdi do toho. Bývala doba, kdy i já byl u policie šťastný a práce mě opravdu bavila, ale postupně to dle mě jde totálně do kopru. Možná je to i tím, že se všeobecně zhoršili vztahy mezi lidma a Policie je pod větším tlakem (novináři, politici apod.)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAN-POLICKY 12:56:25 03. 03. 2018
Jan Polický.jpg
...potkal jsem i ty, co by práci u PČR za nic nevyměnili, ale ve směs jsou to instruktoři na ŠPS nebo školách. U PČR to jde, ale jde o to kde sloužíš a koho máš v kolektivu (jako v každé práci). Je to dost o známostech a když máš kontakty, najdeš si i pěkné místečko, kde se budeš pak už třeba věnovat jen tomu svému. Papírování je teď vlastně všude, od četníka na ulici až po vrchního radu. Soukromý sektor však papírování přejímá taky, tak se mu nikde nevyhneš. :) Ty s VŠ máš u PČR reálnější šanci jít vpřed a najít si to své. Problém je, že policie je zaměstnavatel s největším počtem vysokoškoláků v republice, takže počítej se slušnou konkurencí při výběrkách. Uvědom si ještě jednu věc... Policie tě nikdy nezaplatí, a budeš vlastně nonstop v práci. Rodinný život 0. Tak asi tak... Ale ono ta práce má i spoustu kladů, jen jde o to, že ty zápory převažují... :(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 18:17:56 19. 01. 2018
Joe.jpg
Osobní zkušenost je bohužel nepřenositelná. U policie rozhodně lze být spokojený, stejně jako v jiných zaměstnáních. Má na to vliv hodně nejrůznějších faktorů. Šikovný člověk se neztratí a s trochou štěstí najde časem i to svoje vysněné místo, nebo je taky pravděpodobná další varianta, že bude nakonec spokojený na úplně jiné pozici, než kterou si vysnil. Hlavně nesmí člověk chtít všechno hned teď. Práce na NCOZ (dříve ÚOOZ) podle mého názoru člověka dost vyždíme a nejlépe se tam daří workoholikům bez rodiny. Ale to je pouze můj soukromý názor.:-)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-UVAHAT 20:47:28 15. 01. 2018
default.png
Bóóže...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio