Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jizda bez ridicaku po uspesnem slozeni zkousek

Dobrý den, právě jsem úspešné složil zkouśky v autoškole. 12/1 jsem si posal žádost o vydání řidičáku. Vím, že jízda bez něj je, ač je to absurdní a jakkoliv pitomé, zakázána. Jelikož dostávám různé odpovědi a články na fórech, které jsem četl jsou už přes 7 let staré, tudíž jsem se rozhodl založit článek nový, který by mě a řekl bych, že i více lidem osvětlil tuto skutečnost. Prosím tedy nějakého zasvěceného policistu či osobu v tomto uvědomělou, která by mi mohla shrnout, jaký je trest, když budu chycen atd. Děkuji velice
CPTMARTY :: Datum založení: 13. 01. 2016 :: celkem 17 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CPTMARTY 17:22:55 13. 01. 2016
default.png
Dobře, děkuji, sice se mi zdá, že je to postavené na hlavu. Jelikož k řízení nepotřebuji přece ,,papír,, , ale schopnost umět řídit, kterou získám absolováním zkoušky. Ještě poslední otázka. Je jisté, že pokud budu chycen policí bez řidičáku, že dostanu pokutu 25-50K + zákaz řízení? Nebo je možnost, že dostanu pouze 500 za absenci řidičáku? Děkuji

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 16:50:17 13. 01. 2016
default.png
Řídit vozidlo bez řidičského oprávnění lze pouze s instruktorem autoškoly. Pravděpodobně hned po tom co podáte žádost o ŘP vás sice zavedou do Registru řidičů ale zákon jasně hovoří o tom, že musíte být držitel řidičského oprávnění. I kdyby už ŘP byl připraven na úřadu k vyzvednutí, tak do té doby než máte ŘP skutečně v ruce, nemůžete vozidlo řídit.
Pokud se budete vymlouvat, že ŘP nemáte momentálně u sebe, tak nahlédnutím do registru řidičů policista snadno zjistí, že ještě nejste držitel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CPTMARTY 15:57:54 13. 01. 2016
default.png
Díky za názor! Nejsem po složení zkoušek zapsán do nějakého registru řidičů ći čeho? Kde by mne policisté zkontrolovali a viděli, že je řidičák mám? Pokud bych řekl, že jsem si ho zapoměl doma, jak se bude postupovat dál? Díky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 14:42:31 13. 01. 2016
default.png
Zajímavý dotaz, nedávno jsem něco podobného řešil u kámoše. Dospěl jsem k závěru, že pokud osoba řídí vozidlo aniž by byla držitelem patřičného oprávnění (což i po podání žádosti na vydání ŘP stále není), tak se dopouští přestupku § 125c odst. 1 písm. e) bod 1. zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (zde http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p125c-1-e-1)
za to se uloží pokuta od 25000 do 50000 a zákaz řízení na 1 až 2 roky a ztráta 4 bodů.
Pokud se mýlím tak se předem omlouvám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio