Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Upřesnění ke správnému provedení cviku

Dobry den, chtěla bych se prosím zeptat, jak ma vypadat správně provedeny klik. Vsude se řeší poloha rukou, ale ruce jsou z didaktickeho hlediska pouze dlaně, prsty atd. a me se jedna o postavení paži a loktů. Jestli je libovolné, zda-ko budu dělat klasicky klik, kdy jsou ruce umístěny v úrovni ramen a lokty se při pohybu dolu dostávají od těla (tedy jakoby do rozpazeni), kdy vic makají prsní a další svaly nebo lokty musí byt u těla, tedy paže směřují směrem k tělu, jdou do pripazeni a více zabírají tricepsy. Snažím se trénovat poctíve, ale varianta dotknout se hrudi a držet paže u těla je pro me vyšší dívčí, tak bych rada věděla, zda-li to mam vzdát.:-) Take bych se rada zeptala, jak to zhruba vychází časové, když je nyní koncem ledna pohovor a poté následují testy (netuším zatím kdy), jaký by výhledově mohl byt nástup na ZOP, v případě úspěšného zdolání všech testu- na podzim nebo dřív? Predem dekuji za jakoukoli reakci, snad neplevelim, ale odpoved na tento dotaz jsem v žádné z diskusi nenalezla, rozhodne ne dost jasnou odpoved..
TERKA-MIK :: Datum založení: 13. 01. 2016 :: celkem 13 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FOXX 18:30:57 16. 01. 2016
Foxx.jpg
AF13 [2016-01-16 17:52:45]:
Heheh, že by? :-) Důvod tricepsových kliků je ale myslím jasný.. Jsou těžší. Nároky/limity jsou u fyzických pro muže už tak dost jednoduché, proto se bojaři často snaží kandidáty něčím tzv. "zadřít". No a z těch disciplín to jde nejsnadněji právě u kliků..:-) A je dobře, že to dělají.
Pro ženy je to sice malinko náročnější, ale to už je jiný příběh..:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 17:52:45 16. 01. 2016
default.png
Většinou jsou vyžadovány kliky spíše na triceps, tj. ruce u těla ... asi policista potřebuje ve službě více tricepsy, než celé paže, nebo dokonce mozek :-)

Dotek hrudníku o zem, je jak kde ... někde dávají od hrudník ruku, někde pěst, jidne zmuchlanou petku ... každopádně pleskat hrudníkem o zem snad nevyžadují nikde (ono u některých s břichem to není ani technicky možné:-).

Kliky jsou určitě ze všech cviků nejvíc silově náročné a proto je dobré se na jejich trénink zaměřit. Na druhou stranu, pokud není člověk na kliky, měl by potrénovat i ostatní, aby tam nahnal dost bodů.

Fyzické lze opakovat, takže někdo to bere i tak, že to zkusí, aby viděl, jak se to hrotí, pak trénuje a jde znovu. Od fyzických testů by ostatní mělo následovat tak v průběhu měsíců. Ale u této firmy nelze nic předvídat. Nejlépe se zeptat přímo personalisty ... i když ten vám pravděpodobně řekne, že taky nic neví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 18:28:58 13. 01. 2016
Foxx.jpg
Ahoj Terko, řešilo se to tady mockrát a myslím, že ti nikdo nedá jednoznačnou odpověď.:-)

V pokynu se o loktech nic nepíše, tedy pokud budeš mít paže na šíři ramen a budou ti prsty směřovat vpřed, přičemž se dokážeš dotknout hrudníkem podlahy, pak si (teoreticky) můžeš dávat lokty od sebe, jak je libo.:-) (Nikdy jsem nepochopila, jak to někomu může jít, mě to takto prostě nejde..:-D ) Ale! Na řadu přichází praxe.. Na našich fyz. nám bojař předvedl, jak chce, aby klik vypadal, no a klik to byl tricepsový. - Samozřejmě se s ním nikdo o postavení loktů nedohadoval, všichni jsme dělali tricepsové kliky.:-)

Kolegyně, která dělala fyzické ve stejném městě, ale u někoho jiného, ty lokty od sebe dávat mohla. Další kolegyně, která dělala fyzické tuším v Olomouckém kraji, mohla dokonce mít postavení rukou širší, než na šíři ramen, aby se jí klikovalo lépe. Takže je to prostě o tom na koho zrovna narazíš..

Mé doporučení je: Nabouchej alespoň 18 tricepsových kliků. Pokud budou chtít tricepsové, splníš limit, pokud budou shovívavější, naklikuješ na více bodů..;-)

Přeji hodně štěstí!!

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio