Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jakou praci u PČR děláte titulem Dis?

Zdravím. Vim ze bych to mel uz dávno vedet ale jsem student VOS TRIVIS PRAHA kde si dělám titul Dis v oboru prevence kriminality. Uprimne moc nemam představu co dal delat. Chtel sem delat u státní policie ale moc netuším jaké prace se tam daji delat. Můžete mi prosim nekdo poradit nebo dat nejaky tip o co se zajímat pokud me to bude bavit? Připomínky jako ze bych to mel vse znát a tak si odpusťte protoze to samozřejmě vim. Nemam moc představu co dal a potrebuju aby mi nekdo rekl hele tady je x možných praci co bys mohl delat, projdi si co te zajima a rozhodnu se sam. Dekuju moc předem.
KARGO1905 :: Datum založení: 14. 04. 2016 :: celkem 13 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 23:38:33 15. 06. 2016
default.png
hmm, s maturitou bočním vstupem do 6TT ? To zákon o služebním poměru podle mého názoru nezná. Jak už je uvedeno níže, ihned výše (tedy tzv. bočním vstupem) můžeš pouze s plnohodnotnou VŠ. Jinak klasický postup jak povolují odsloužené roky...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 21:17:09 15. 06. 2016
default.png
DIVIS [2016-06-15 20:15:30]: No, nevím, s maturitou se dá bočním vstupem do 6. třídy, nevím, proč by s DiS. nešlo jít do 7. třídy.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DIVIS 20:15:30 15. 06. 2016
default.png
S DiS. můžeš maximálně do 7. platové třídy,což je například vedoucí na obvodním oddělení, dopravním inspektorátu jeho zástupci nebo vyšetřovatel na kriminálce. S DiS. nemůžeš přeskakovat třídy,tedy musíš pěkně postupně třídu od třídy. Přeskakovat můžeš pouze s VŠ. Boční vstup hned s DiS. do vyšší třídy z civilu také nelze, pouze s VŠ. To říkám já, DiS.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu TRNKALINKA 12:34:15 15. 06. 2016
default.png
Trivis je pro policejní práci dobrým teoretickým základem. Předpokladem pro kvalitní práci u policie(ostatně to platí kdekoliv) jsou zkušenosti. Zkušenost je nepřenositelná, takže je třeba ji získat. Ideální je začít od "píky". Tj. po nějaké základní odborné přípravě(ZOP) která trvá 9-12měs. nastoupit buď na OHS(oddělení hlídkové služby) popř. na místní oddělení. Tam se naučíš základní věci(chodí-jezdí se hlídka, řešíš oznámení občanů, dohlížíš nad BESIPEM atd. Je to hodně zjednodušeně napsáno. No a dál můžeš postupovat v kariérním žebříčku výš a výš. Titul má dnes každý, je v podstatě jen formální náležitost, aby si mohl jít třeba na kriminálku(ani tam ale není vždy potřeba) a výš. Další volba může záležet na tom, jestli máš třeba nějaký koníček - zbraně(můžeš dělat na specializovaném oddělení, které se stará o tuto problematiku popř. pyrotechnici), psi(služební kynologie - vyhledávací psi na drogy atd., koně, voda(poříční oddělení), milion dalších... Je to zajímavá práce. V naprosté většině nepočítej ale s jakoukoliv prestiží, spíš naopak, nepočítej s dobrým zacházením u pčr, nepočítej se slušným finančním ani jiným ohodnocením. Ta práce musí člověka bavit, jinak totiž není moc důvodů, proč pracovat u pčr.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 21:53:02 14. 06. 2016
default.png
Hlavně by si měl vědět, jak se ten tvůj titul píše :-)

Je to DiS., ne Dis!

Lidi co neumí psát, se většinou z obvodu moc daleko nedostanou, ale je šance být s DiS. v 6. či 7. platové třídě. To jsou místa všeho druhu, hlavně na SKPV, ale i jinde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIBOR80 19:29:45 14. 06. 2016
default.png
S titulem DiS. děláš to stejné, co lidi bez titulu. Takže jsi buď na obvodě, na dopravce nebo na cizině. Můžeš zkusit tzv. boční vstup na vyšší pozici v 7.TT, ale vzhledem k tomu, že nebudeš mít žádnou praxi z výkonu, tak nějaký velký zázraky nečekej.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio