Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Místní příslušnost, právní kvalifikace

Trestné činy a přestupky s využitím internetu
KATERINA :: Datum založení: 26. 05. 2016 :: celkem 13 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOHN158 12:43:48 26. 05. 2016
john158.jpg
Zdravím, Ideální je to podat na SK protože PSK si může dožádat IP adresu líp..než PČR..
Pak se zjistí IP adresa a nastávají dvě fáze :
1) Pachatel se přizná a zjistí..
2) Pachatel se nepřizná a tedy nezjistí..
První kvalifikace ? no na soužití to nevidím.. přečti si § 49 tam nic takového není..
Ochrana osobnosti ?? to by ti musela být prokazatelně způsobena majetková či nemajetková újma..
Neoprávněné nákládání s osobními údaji ? telefonní číslo není osobní údaj.. podle zákona..
efektivita ? Pokud bych to řešil já, dojdu až k majiteli IP adresy, potažmo majitele PC od kterého to bylo na ten internet pověšeno.. a pokud to položí tak ho mám, pokud to nepoloží a bude se kroutit tak se vykroutí.. PC nechal bez dozoru, více osob u PC - oslava narozenin atd..Důkaz o tom, že to tam dal konkrétní člověk mít nikdy nebudeš..Výsledek závisí na důkazech !!!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KATERINA 09:12:51 26. 05. 2016
default.png
Zdravím po ránu. Potřebovala bych poradit. Na inzertní server byl NP umístěn inzerát s nepravdivým zadáním, který obsahoval moji fotografii staženou z FB (jednoznačná identifikace, nelze si mě na ní s nikým splést). U inzerátu byly navíc uvedena moje dvě telefonní čísla s pokynem "volejte kdykoli, kontakt CEZ sms". Jelikož jsem měla osobní spory se dvěma konkrétními osobami na Slovensku, předpokládám původ inzerátu tam . Spojila jsem se s provozovateli serveru a ti mi pouze sdělili, že IP adresa zadavatele inzerátu je lokalizovaná v SK. Další údaje sdělí pouze policii.

Můj dotaz:
a) kde podat oznámení - samozřejmě v ČR, ale není rychlejší postup podat to na SK?
b) zřejmě jde jen o přestupek, jaké údaje lze v přestupkovém řízení k zadavateli inzerátu zjistit?
c) právní kvalifikace? ochrana osobnosti? přestupek proti občanskému soužití? neoprávněné nakládání s osobními údaji (telefonní čísla) ....?

Abyste se neděsili, v inzerátu je nabízen k prodeji neexistující kůň (vlastním koně, ale zatím neprodávám), fotka je taky civilní, nejde o erotiku :-)

Vykašlat se na to a hodit to za hlavu? nebo dotyčné klepnout přes prsty, že takhle teda ne? Efektivita a výsledek případného projednání policií?

Díky předem za vaše názory :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio