Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Rizikové lokality v Praze, lokality s vysokou kriminalitou.

Můžete mi prosím někdo vypsat několik lokalit v Praze, kde je větší koncentrace sociálně patologických jevů (rizikové prostředí ze kterého může pravděpodobněji vzejít nějaké protiprávní jednání). Mám na mysli různé pochybné partičky, sociálně vyloučené lokality, sprejerství, drogy, cokoliv. Jedná se o školní sociologický průzkum. Podle mapakriminality.cz má vysoký index kriminality značná část Prahy, ale mě třeba nepřipadá na první pohled OOP Bartolomějská, jako OOP s nejvyšší kriminalitou v republice, nebo OOP Malá strana jako třetí už třeba proto, že jsou v historickém centru. Čekal bych spíše nějaké okrajové části města, že tam zpozoruju více různých živlů nebo rizikových situací. Za případné odpovědi předem děkuji.
ST693 :: Datum založení: 24. 10. 2016 :: celkem 11 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 19:28:47 11. 07. 2017
Lukas Heinz.jpg
Kde v Praze narazit na delikventy. V podstatě všude. Doporučuji zbylé herny po 24 hodině. Nebo kluby jako Cross, Chapeau Rouge, Vrchlického sady alias Sherwood. Hávířská x Ovocný trh. videokabinky Hyybernská 38. Všechno v noci. A doporučuju si nebrat sebou nic cenného

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 19:17:07 11. 07. 2017
Lukas Heinz.jpg
www.mapakriminality.cz dopúoručuji

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ST693 18:20:06 11. 07. 2017
st693.jpg
GHOST-COP [2017-07-10 11:08:08]: Ale ne, vůbec mi tykání nevadí, klidně tykejte :) . Já budu prozatím vykat.
Všechno co jste napsal si uvědomuju včetně těch prudičů a toho že není vždy nutné na ně reagovat. Ze všeho nejvíc si hlavně uvědomuju svoji naivitu (nebo spíše tvrdohlavý předpoklad), že jednou budu policista a budu sepisovat a řešit většinu protiprávního jednání. Např. vynechal bych osoby blízké, nějakého staršího pána, co si zapoměl doplnit do auta lékárničku bych řešil domluvou, pokud to půjde apod.
Jinak nedokážu si představit co bych třeba dělal když bych za několik let šel v civilu o víkendu s manželkou a dětmi někde na nějakou menší kulturní akci, nějaký člověk by tam něco udělal, nešlo by ani o život nebo zdraví, ale přesto by to byl TČ, já bych se tam z povinnosti prokázal a zakročil a bylo by po zábavě...
Ne, že by mě bavilo brát všechno tak důsledně,ale vidím to tak, že když člověk přestane být důsledný, různé živly si na to začnou zvykat. Myslím, že budu muset nějaký čas hledat vyváženost mezi svědomím, právem, kamarádstvím, vlastní energií a možná taky vnějším a vnitřním prostředím. Ty nápravné tendence mě zatím nějak neopouštějí.
Je možné že jsem to tu už psal, ale dřív jsem si sice říkal, že bych chtěl jít bočním vstupem ale už se chci hlásit běžným způsobem, ne tím mimořádným přes výběrové řízení. Chci si ty služební místa projít běžným způsobem jak to předpokládá tabulka v § 7. Nejdřív do 2. TT kvůli ZOP (což vyžaduje katalog činností, jestli se nemýlím), po ZOP hned do 3. TT no a dál bych rád postupoval přesně podle minimální odsloužené doby, pričemž za těch několik let nepotřebuju být v těch dvou nejvyšších TT, ale rád bych se zastavil tam, kde je vyžadovaný magisterský stupeň, abych naplnil účel toho vzdělání, nejde mi tolik o prachy, to není důvod, proč chci k PČR.
Ohledně té profesní deformace s vámi souhlasím: Nikoho to neomlouvá ale taky se není čemu divit.
PS: Všiml jsem si takové zajímavosti, že na 1. TT je v prováděcím předpisu pro PČR nárameník, ale v katalogu činností policejní referent není.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 11:08:08 10. 07. 2017
default.png
ST693 [2017-07-10 04:02:32]: Ahoj. Snad ti nebude vadit tykání ;-) To co píšeš, je jako házet hrách na zeď, jako když se polda snaží zbavit "svět" kriminality.
Dejme tomu, že 40% příslušníků má VŠ. I mezi řadovými strážníky (alespoň Praha a další velká města) chodí inženýři či magistři (Bc. a DiS. nepočítaje)
Skupina lidí z okruhu zde diskutovaných povolání, je již nějakým způsobem deformovaná a postojích a reakcích, má-li alespoň tři roky odsloužené. To sice nikoho neomlouvá, ale s ohledem na charakter vykonávané práce a "klientelu" se není čemu divit. Tomu jako student sociologie a jistě i psychologie jistě rozumíš.
Za další anticipuju, že obor, který studuješ, ti dostudováním dá status sociálního pracovníka a možná se "sociální pracovník" stane i tvým povoláním a tam teprve poznáš "morálku". Ve dvaceti jsem měl taky nápravné tendence, mám je někdy i dnes, ale prostě vím, že zázraky se nedějí. Dějí se pouze náhody a ty jsou pozitivní i negativní.
A pak jak píšeš, jsou tady i prudiči a nevychovanci - ovšem stejně jako v řadách veškerých povolání a všude mezi lidmi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ST693 04:02:32 10. 07. 2017
st693.jpg
BAAL [2016-11-13 21:19:45]: OK, sory ze pisu az ted nevedelsem ze nekdo odepsal;-) KDO SPECHA, DOPORUCUJU NECIST /
Nechtěl jsem vás mým strojeným a odměřeným přístupem znervóznit, nebo vzbudit dojem, že se nad vámi povyšuju nebo tak něco, což je u dnešní neukázněné, povrchní a přehnaně ctižádostivé porevoluční mládeže časté. Ale to je váš problém jestli vás znervózňuje slušná diskuse.
Ať už jsou tady jakékoliv zvyklosti, nejsme dobří kamarádi, ani (při vší úctě) dva vyhořelí parťáci, abyste se takhle se mnou bavil, ať už jste jakéhokoliv věku nebo společenského postavení.
A jestli jsem hloupý, tak ikdyž blbost někdy nadělá moc škody, tak je to naštěstí vlastnost, se kterou bych mohl v klidu usínat. Ale jsou vlastosti, kvůli kterým bych možná i tu školu nechal a šel k té lopatě a styděl bych si podat žádost do sl. poměru a hned bych se na to vykašlal. Takové vlastnosti jsem si u sebe zatím nevšiml.
Příště pište slušně, jinak se mi neoplatí na vás reagovat, snižujete si tím respekt, který mám k českým policistům a strážníkům obrovský.
Jinak budu možná i rád, když mi tu někdo zkušenější něco vytkne jako méně zkušenému člověku, někteří to tu tak dělají, díky za to. Ale proboha taktně, a hlavně aby to bylo člověku nějak prospěšné. Není pro mě normální a nikdy nebude, aby jeden druhého jen tak shodil s tím, že je hloupý, ať se vykašle na školu apod. Zamyslete se nad sebou. Když jsem toto fórum navštívil poprvé, nevěřil jsem svým očím, když sem viděl, jak tu diskutují lidé, kteří mají být vzorem pro všechny ostatní občany. Pořád jsou kluci a holky, kteří chtějí k policii ne kvůli uniformám, ani kvůli pistolím, ani kvůli majákům, ani kvůli tomu, aby se chlubili s "plackou" v hospodě a kteří "obětují" 5 let svého života a denně přemýšlí, jestli jim to k něčemu bude a jestli projdou tím sítem za 17 120 Kč měsíčně. Když už jim neporadíte, buďte tak hodní a nezhazujte je.
A stejně, kdo ví, tohle je veřejné fórum, tady nemusí být policista nikdo, takže je to ještě v pohodě a neberu to tu tak vážně, někdo tu třeba narušuje morálku schválně, nedivil bych se.
Nejsem z cukru a pochopím když se někdo baví rázněji. Ale je rozdíl se bavit s drbanem, který vám krouží občankou po skle a s člověkem přes internet, který vás nezná a který se o něco snaží a chce poradit.
Na takovéto chování bežně nereaguju a radši se nevyjadřuju, ale tady, na policejním fóru jsem prostě musel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAAL 21:19:45 13. 11. 2016
default.png
ST693 [2016-10-31 02:47:18]: Boze ty jsi ale hloupy, zapomen na VS titul a mazej k lopate

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu ST693 02:47:18 31. 10. 2016
st693.jpg
Asi jsem se špatně vyjádřil. Já nevytvářím mapu kriminality, ta již existuje. Jak píše santiago-san na http://mapakriminality.cz/ . Já dělám jiný sociologický průzkum. Chtěl jsem vědět, jestli má někdo nějaké tipy, kde můžu v Praze narazit na delikventy, jelikož jsem si podle zmíněné Mapy kriminality nedokázal vybrat lokalitu. Ale už je to vyřešené, už jsem si vybral.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 22:36:10 27. 10. 2016
default.png
SEKTA [2016-10-27 19:52:52]: Zkus www.chcinápad.cz a kdyby ti to nápad neukázalo tak zkus http://mapakriminality.cz/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 19:52:52 27. 10. 2016
Sekta.jpg
ST693 [2016-10-27 03:38:53]:
Ahoj, docela by mne ta mapa ,,nápadu " zajímala, je možnost se podívat , uz jen ze zvědavosti, diky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu ST693 03:38:53 27. 10. 2016
st693.jpg
Už jsem to vyřešil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio