Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Chtěla bych být policistkou. Jak na to?

Zdravím, měla bych pár dotazů, na které bych velice ráda znala odpověď. Samozřejmě jsem projížděla skupinu a hledala podobné příspěvky, ale je tady toho opravdu hodně a často se řeší úplně jiné věci... Jsem žena a práce u policie pro mě byla vždycky takový tajný sen. Samozřejmě že chápu, že to není práce jednoduchá a člověk třeba celý život dělá s bezdomovci, s nějakými feťáky... A chápu to. Samozřejmě že asi jako hodně lidí i já mám nějaké to místo, kde bych byla ráda, ale vím, že prostě musím začít od nuly a postupně se na ta vyšší místa vypracovat... Ale přesto mě to opravdu neodradilo. Samozřejmě že mám ještě fůru času, chci si udělat ještě vysokou a až po vysoké začít něco takového řešit, ale čím dříve začnu sbírat informace, tím lépe pro mě... Dejme tomu, že člověk udělá všechny potřebné testy a "je tam". A kde vlastně? Co vlastně dělá takový člověk, který je naprostý nováček v oboru? A jak dlouho to dělá? Co následuje potom? A hlavně... není zde problémem to, že jsem žena? Ano, vím, že jsou i policistky, ale většinou vidím opravdu jen policisty, tak se ptám, zda má i žena šanci uplatnit se v tomto oboru. A pokud jsem to dobře pochopila, můžu se přihlásit k PČR a až potom si dálkově dodělat PA? Děkuju mockrát. Vaše diskuze mi opravdu mnoho dávají a jsou to zajímavé chvíle, když sedím s čajem u počítače a pročítám si různé diskuze...
LENADOOKE :: Datum založení: 12. 09. 2017 :: celkem 6 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOHN158 10:37:41 29. 09. 2017
john158.jpg
okej, já to vezmu ten nejhorší možnej scénář :
Máš VŠ, jsi přijatá na MŘ Brno a začínáš na ulici..za 16 čistého..samé dvanáctky, samé DBAčka, akce, radary, přechody..hlavně výslednost..výslednost..psaní ÚZ, vyplňování Kepky, občas nějaký průser..vyjádření atd.. no a když je šéf managarsky všehoschopný zůstaneš na ty pozici třeba dva tři i pět let..a když skusíš výběrák někam jinam a neklapne ti to, tak dostaneš záděr..víc práce více napomenutí atd.. no za dalších třeba 5 let se dostaneš na volnou čtyřku jako územák.. je to lepší hokna..ale jak v čem, zase dvanáctky, stálé, výslechy s normálními lidmi, výslechy z ,,zvláštními pacienty..prováděš šetření do spisů, samé formáláře, dožádačky a oznámování na různé správní orgány..občas stížnost v písemné podobě..hlavně si hlídat lhůty.. a pak když ti to půjde tak postup na 5 třídu na obvodě na dokumentačce.. velmi podobná práce až na to že furt řešíš požadavky státního zástupce, hlavně lhůty, průserovost je větší..do toho stálé, výjezdy, výslechy obyčejnech lidí i pacientů..no a dál ? Pokud ti z toho nebude hrabat, jako že v dnešním podstavu bude zachvílu hrabat každýmu tak možná SKPV, kde je to lepší hokna..ale píšu zde jen o operativě, vyšetřovák z SKPV je TOP hokna na papíry..je to psychicky náročnější.. a osobní život jde do kopru.. no a pak jestli budou hvězdy v té správné konjunktuře tak nějaký lepší útvar nejlépe UCPčko.. ale to už je jinej vesmír..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 22:17:06 28. 09. 2017
default.png
Udělej si školu a zkus se protlačit někam vejš.... Jediné možné řešení... Jak se vyhnout blbostem a mít nějaký ten plat. Žena u sboru není problém, ale zařazení by mělo být s rozumem, zařadit ženu k pořádkové je šílenost jak pro ni tak pro ostatní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 13:43:17 28. 09. 2017
default.png
Prvni bych sel na PA jako civil, pak je sance jit ke sboru behem studia... dostudovat a jit delat neco zajimavejsiho. Pri vstupu bez VS je prvni rok o skole a pak clovek pracuje na zakladnim utvaru - mistni odd. policie nebo dopravka - tedy pokud se nedostane clovek hned na neco specializovaneho.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZELIXD 13:32:05 28. 09. 2017
zelixd.jpg
Ahoj,

žena u policie problém není. Celá policie je nebo spíš má být bezpohlavní. To znamená, že by se v tom neměl dělat rozdíl. Máme všichni stejný výcvik a stejná pravidla k přijetí. Pokud se dostaneš k policii a "jsi tam". Tak první měsíc začíná nástupní příprava buď na SPŠ nebo ve Vyškově. Je to takový příjmač, probíhá výcvik na zbraň, fyzická příprava, pořadová příprava a občas nějaký speciální výcvik třeba s odd. hipologie a kynologie.
To trvá měsíc následuje slavností slib nebo-li přísaha. a poté se jde na 9 měsíců do školy. Po škole je 2 měsíce "praxe" na útvaru a v SPŠ. Následně jsou služební zkoušky a jsi z poloviny policista. Poté po dvou letech je ještě služební zkouška kterou když uděláš dostaneš sml. na dobu neurčitou. Takhle to zhruba vypadá, vše záleží kde a kdy nastoupíš protože se ZOPka pořád mění a škola začíná vždy 4x v roce.
S tou PA máš pravdu je možnost si potom dodělat dálkově akademii, mělo by to jít i denně ale to tě musí pustit vedoucí oddělení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio