Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

ZOP - střelecká a fyzická příprava PRAHA jaro 2018

Zdravím, mám za sebou úspěšně splněny všechny požadavky pro vstup k PČR a očekávám, že mě v brzké době čeká střelecká a fyzická příprava v Praze. Informace o průběhu kurzu a činností, které se tam budou provádět, se liší diametrálně a já bych byl moc vděčný za nějaké ucelené info. 1) Na co se zaměřit fyzicky. Prý se běžně běhají 5 - 10 km trasy. Běh není zrovna můj šálek kávy, tak se toho trochu děsím. Kliky, dřepy, cmt, angličáky apod. to mi problém nedělá, cvičím pravidelně. Jak je to ale s tím během? Běhá se denně vkuse 10km, nebo se 10x za den uběhne 1 km? :D Co plavání? Plavat umím, ale jestli mě to tam čeká, rád bych se předem připravil i doma, na bazénu jsem nebyl ani nepamatuji. 2) Velkou roli má hrát bezpečná manipulace se zbraněmi, to je nutnost, ostrých střeleb moc nebude, což chápu. Zajímají mě však požadavky pro úspěšné splnění střeleb. Kolik ran, jaký terč, kolik metrů. Může mi to někdo trochu upřesnit? Mám ZP, tak ať trochu potrénuji. 3) A co dál? Bude pořadovka? Nějaká sebeobrana? Jaké další fajn činnosti tam budou? Snad mi někdo odpoví, opravdu bych se rád soustředil na přípravu, ale momentálně mi každý tvrdí něco jiného, průběh kurzu se prý mění co kvartál. Předem děkuji za každou odpověď!
SCORPIO61 :: Datum založení: 08. 02. 2018 :: celkem 14 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CHIP 17:58:42 19. 02. 2018
Chip.jpg
Jinak jen tak obecně. Když nastoupíš, tak tě druhý tyden čeka kurz zbraně. Ten prvni tyden je na vystrojení. Trvá ctyri nebo pět dní. Prvni den je prednaska z pouzití donucovacich prostredků a zbraně plus zakladni manipulace. (sborka, rozborka, plnění zasobníků atd.) Druhý den sušení a pak dva dny střelby. Potom půjdeš ma utvar a čekáš dokud nezačne měsicní ZOP I. Ta je 4 x ročně. Únor, květen, srpen a listopad. Respektive, záleží na tom, kde budeš Zopku dělat. Může to byt buď na PA, nebo si ji děláme sami na krajském reditelství. Pokud ji budeme dělat sami, čekají tě šestery strelby, pořadová připrava a fyzická. Ta obsahuje běh pět až deset km a kruhové tréninky zaměřené na fyzičku. Tabata, úderovky, kliky angličaky atd. Vzhledem k tomu, že musime uroveň prizpůsovat těm slabším kusům, tak jestli jsi sportovec, bude to pro tebe procházka růžovým sadem. Pokud tě zajimá něco bližšiho, klidně se ozvi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 17:41:07 19. 02. 2018
Chip.jpg
Ahoj, jestli chceš napiš mi SZ. Já tam ten kurz tak nějak vedu...:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRAX 13:06:44 19. 02. 2018
default.png
Jak píše trnkalinka, nestresujte a užívejte. Závaží v autě budeš po celou ZOPku, když se dostaneš na útvar a i nějakou dobu po ní :) Takže užívej ZOPku, ne nadarmo se říká, že je to nejlepší rok u firmy. A s tím tréninkem to nepřehánějte ani jeden, když kvůli vám pak ostatní nebudou stíhat, určitě nebudete oblíbení :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SCORPIO61 12:40:28 19. 02. 2018
default.png
Mockrat dekuji za odpovedi! Se zbrani trenuji strelbu jednou tydne a denne nosim, susim několikrát denne, takze v tom problém nebude, fetovat nefetuji, vyhybam se i paralenu a slusne pozdravit taky uz zacinam zvládat, takze se uz tesim! :) Jen doufam, ze ten kurz bude co nejdriv, at nejsem mezitím zavazi nekde v aute! :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 13:41:41 17. 02. 2018
default.png
Vubec to neres. Pokud nekoho nepostrelis a nebudes fetovat, tak te nikdo nevyhodi. Vycvik pocita s tim, ze novacek neumi nic... ani slusne pozdravit :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HORACIO 12:19:39 16. 02. 2018
default.png
TRNKALINKA [2018-02-16 12:10:42]: štěstí přeje připraveným! :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 12:10:42 16. 02. 2018
default.png
Ale no tak. Je fajn, že jste už tak natěšení, ale opravdu není třeba všechno umět dopředu. Je to jako, když předškolák umí číst, není to ani dobré ani špatné. Nikdo, až na promile superspoťáků neběhá 5-10 km denně. S vaším nadšením, jste "za vodou" a ZOP zcela jistě zvládnete. Tak si to taky trochu užijte a nestresujte :))

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HORACIO 08:41:41 16. 02. 2018
default.png
taky by mě to zajímalo , chybí mi už jen fyzické a zdravka a jdu tam taky :-D hlavně jestli tam je atletika typu přemet a tyhle věci - s tim nejsem úplně kamarád.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio