Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

VŠ při práci u policie-jde to dohromady?

Dobrý den, nemá náhodou někdo zkušenost, že během studia na univerzitě nastoupil k PČR s tím, že školu nepřerušil a normálně ji dokončil? Jsem na UK na prezenčním oboru, ale na přednášky nechodím-jen na zkoušky a zvládám to levou zadní. Chtěla bych si tu školu dodělat, nechci aby to úsilí bylo nakonec k ničemu. Je to vůbec možné? Kvůli ZOP a tak. Předem díky za všechny postřehy!
PADME :: Datum založení: 21. 06. 2018 :: celkem 6 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu STRANIX 18:33:43 23. 10. 2018
default.png
Tak já se Vám tedy vyjádřím =) K policii jsem nastoupil ve druhém semestru právnické fakulty - prezenční studium, jiné ani nebylo možné. Bylo mi tehdy čerstvě 24 let. ZOP jsem měl v místě studia (Brno), takže to problém nebyl. Vyučující na ZOPce byli vesměs vstřícní a pouštěli mě na fakultu i v rámci pracovní doby.

Poté jsem nastoupil na útvar a začalo menší peklíčko. Ale opravdu jen relativně malé. Obrovskou výhodou byly 12ti hodinové služby, se kterými se dalo díky ochotnému zástupci pro výkon celkem hýbat, případně si je prohazovat s kolegy. Samozřejmě jsem se nevyhnul situacím, kdy jsem po noční jel na fakultu a tam strávil celý den, což byl pro organismus slušný záhul a soustředit se na výuku byla taky pěkná fuška. Na přednášky jsem nechodil, čas byl pouze na povinné semináře.

Toto období bylo poměrně psychicky náročné. Studoval jsem tzv. bez dohody, tedy nedostával na školu žádné volno navíc. Něco jako dovolená u mě neexistovalo, protože jsem všechnu vyčerpal na školu. Na poslední pátý ročník jsem pak dohodu na studium dostal a s ní jsem všechno zvládl bez větších obtíží.

Musím též podotknout, že jsem neměl vlastní rodinu a vztah se mi rozpadl (byť zdaleka ne jenom z důvodu nadměrné vytíženosti). Žil jsem u rodičů a využíval "mamahotelu", takže jsem se nemusel přespříliš věnovat domácím pracem. Vstříc mi vyšli i ve škole s individuálním studijním plánem, běžné prezenční studium by bylo větší hardcore. Samozřejmě záleží též na typu školy, práva nebyla jednoduchá, ale myslím, že oproti takové medicíně se jedná o méně náročné studium.

Závěrem - zvládnou se to určitě dá. Hodně záleží na uvedených okolnostech, ty si každý musí posoudit sám. V současné době policejní funkcionáři poměrně hojně udělují výše zmíněné dohody na studium a s takovou dohodou se pak studuje úplně jinak (srov. § 73 zákona č. 361/2003 Sb.).

Osobně bych určitě doporučil svá VŠ studia dokončit za každou cenu, vzdělání se nikdy neztratí a k policii lze nastoupit kdykoliv. Přeji mnoho zdaru! =)


Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CERNALU 16:09:15 23. 10. 2018
default.png
taky by mě to zajímalo, ale koukám, že se tu už několik měsíců nikdo nevyjádřil, tak asi nic :(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio