Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Přeložení na jiné služební místo ve stejné hodnosti

Zdravím všechny. Mám dotaz. Jedná se o to, že jsem čerstvě po zkouškách ZOP. Působím na územním odboru Karlovy Vary- Město a chtěl bych se nechat převelet na služební místo do Moravskoslezkého kraje, konkrétně do Ostravy. V Ostravě mám stále trvalé bydliště, přítelkyni, veškeré známé a celou rodinu. Už mám založenou žádost o převelení, ale jsem smířený, že to bude zamítnuto. Proto se chci zeptat, zda-li někdo neví o nějakém jiném způsobu. Děkuji a přeji hezký zbytek večera.
LIPAN :: Datum založení: 21. 08. 2018 :: celkem 17 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu AF13 10:20:17 16. 02. 2019
default.png
To je zase dotaz... tak si se asi neměl hlásit v Karlovarském kraji, když chceš sloužit v Ostravě. Už ten název vlákna "ve stejné hodnosti" svědčí o tom, že si toho na ZOP asi moc nepobral. Policie není zaopatřovací ústav, aby se Jelimán přihlasil vychcaně na druhém konci ČR a po ZOP... tradá... já chci do kraje, kde tabulky nejsou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARBAREK 09:51:15 16. 02. 2019
default.png
Ještě bych byl rád, kdybys napsal jaký je rozdíl mezi řadovým četníkem a neařadovým. Všichni jsme policisté, jen s tím rozdílem, že někteří se ve službě špiní s kdejakým ožralou a lumpem , ničí si zdraví při nočních službách a někteří si válejí prdel v kancelářích a dělají chytráky. Domnívám se, že člověk, který chce sloužit u PČR si zaslouží úctu a korektní jednání.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARBAREK 09:47:12 16. 02. 2019
default.png
Ještě další informace, když si dám žádost o ukončení služebního poměru, tak nikde není psáno, že budu někam ustanovan, nevím kde a jaký zákon o služebním poměru jsi četl. V žádosti o přijetí uvádím, kam chci být ustanoven, nebo jinak civilně řečeno, kde chci sloužit. Když mi příjde rozhodnutí o přijetí do služ. poměru, a nebude tam uvedeno místo, které jsem požadoval, tak papír zahodím, nic se nestane a jdu klidně třeba na pivo. Když nevíš jak to funguje, tak si přečti Zákon o služ. poměru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARBAREK 09:40:19 16. 02. 2019
default.png
NZK [2019-02-16 08:58:32]: Když tady píšeš o řadovém četníkovi, tak se domnívám, že jsi funkcionář, který přesně odpovídá těm co jim na řadovém policistovi nezáleží. Znovu to zopakuji, když odejdu stávám se normálním občanem. Když si dám žádost o přijetí v konkrétním kraji, tak záleží jen na nich zda mne osloví s pozváním k výběrovým procedůrám, nebo ne, tak tady nestraš a zkus si dojíždět za rodinou 500km. Možná ti to potom dojde. Domnívám se, že když někdo chce sloužit jako policista, tak s ním žádný funkcionář, kterému je vždy bližší košile než kabát, nemá vyjebávat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NZK 08:58:32 16. 02. 2019
default.png
také sloužím nějakou dobu a ledaco pamatuji. Vím, že kdysi jsem četl zápis z nějaké porady, kde se řešilo právě přestupování přes civil. Tehdy bylo v poradě napsáno, že když někdo odejde do C a dá si do roka žádost zpět k PČR tak bude ustanoven na služební místo, kde byl před odchodem do C. Jestli to stále platí, nebo to nikdy neplatilo netuším, dál jsem se o to nezajímal. S tím vyhrožováním do žádosti o přeložení (že jestli ti nepovolí přestup, tak půjdeš do C) na to bacha. Já sloužím v Praze (také dojíždím z MSK)a měli jsme koleku co chtěl odejít no a do třetí žádosti napsal, že jestli ne tak C. No jak myslíš, že to dopadlo? Už je v C. Všiml jsem si, že v poslední době je to celkem běžné vyhrožovat Céčkem. Nepustíte jdu do C. Jestli mi zase dáte pěší, tak budu uvažovat o C, bo jsem nešel k PČR, abych chodil pěšky atd. atd. Doby, kdy nám vedoucí říkal, nebo spíše řval, když nás za něco prcal, že jestli se nám nelíbí můžeme jít, že na naše místo je u náborářů 10 dalších, tak toto jsem již dlouho neslyšel a spíše se dostáváme do stavu, kdy řadový četník si začíná klást podmínky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARBAREK 08:01:06 15. 02. 2019
default.png
Žádný systém znovupřijetí u PČR neexistuje. Když s tebou ukončí služební poměr dle zákona je to do do 2 měsíců ode dne kdy odevzdáš žádost o skončení. Dále si po několika měsících , nebo ihned podáš žádost o přijetí k PČR ve svém kraji, kde budeš požadovat umístění na konkrétní obvodní odd., a tam tě buď vezmou nebo ne. V současné době byly v celé republice navýšeny tabulková místa. Jinak se nabízí otázka, kterou neuvádíš, jak ses vůbec do Karlových Varů dostal, určitě ti někdo slíbil, že tě pa nějakém čase převelí do místa bydliště, to je běžné lhaní a podrazy u přijímání nováčků. Mám odslouženo dost roků a vím přesně jak to funguje. Zde ti to popíšu: Ty si dáš žádost o převedení na konkrétní místo v jiném kraji: žádost musí schválit tvůj vedoucí OOP, dále vedoucí územního odboru, pak krajský ředitel kde sloužíš. V případě, že tito všichni to schválí, tak to musejí poslat na kraj kam se hlásíš, a tam to musí schválit zase, ředitel kraje, vedoucí územního odboru kam se hlásíš a také vedoucí obvodu kam se hlásíš. Věř tomu, že tento proces dokonale znám, protože jsem jej obsolkvoval s výsledkem negativním. Bylo mi sděleno, že se krajští ředitelé dohodli, že si nebudou přetahovat lidi a bylo vymalováno. Když policisté někam odcházejí, tak jedině přes výběrová řízení, ale to se tě netýká protože sloužíš krátce. Můžu tě ubezpečit, že málokdo zná systém přeložení do jiného kraje. Jak píše níže sekta, ale s tím, že když to funkcionář podepíše, protože musí, tebe to vůbec nemusí zajímat. Jakmile odevzdáš svému vedoucímu žádost o ukončení, tuto si necháš potvrdit (musíš to mít dvakrát) tak běží lhúta dva měsíce a je ti jedno kdo to podepíše nebo ne. Za dva měsíce skončíš a hotovo. Během té doby odevzdáš věci atd, ale to ti musí vše sdělit a umožnit tvůj vedoucí. Třeba tě během výpovědní dvouměsíční lhůty přesvědčí, abys to stáhnul a zůstal, že tě potom přeloží, ale je na tobě zda jhim budeš věřit nebo ne, uvidíš sám. Jestli chceš být policistou za každou cenu, tak to nevzdávéj, ale chápu, že dojíždět za rodinou 500km, to je absurdní a dlouho to nevydržíš. Spát po nějakých ubytovnách bez soukromí, to je nesmysl. Ale jak jsem již napsal nechápu ani, nepíšeš jak ses z Ostravy dostal do K.V.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 12:18:38 14. 02. 2019
Sekta.jpg
KARBAREK [2019-02-14 11:18:05]:
Teď z blízké zkušenosti vim, ze to normálně funkcionář předá řediteli a podepíše ti odchod , tak aby jsi nebyl úplně překvapený, ze to nezabralo, kdyz jsi jim napsal ze jsi ochoten i odejít , když ti nevyhoví v žádosti o přeložení.
Jak je to se znovuprijetim teď netuším , každý kraj si to jede po svém.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARBAREK 11:18:05 14. 02. 2019
default.png
Je to jednoduché, v případě, že ti nevyhoví, tak déj žádost o ukončení služebního poměru. Nebo před tím, déj ještě jednu žádost o převedení s tím, že tam napiš, že v případě zamítnutí, od PČR odejdeš. Jestli to nevyjde, je možné že to nevyjde, protože funkcionářům je to jedno, tak si po odchodu dej novou žádost o přijetí k PČR ve svém kraji a chtěj konkrátní služební místo. Navíc máš výhodu, že dostaneš náborák, pokud jsi jej již nedostal, ale to je fuk. Vzhledem k tomu, že máš ZOP hotovou, tak znovu do ZOP po případném přijetí nepůjdeš ale jen uděláš příjímací procedury, fyzické, zdravotní a psych. Tím se dostaněš tam kam chceš a oni budou v prrrr......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio