Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Vyhláška 393/2006 sb.

Ahoj, chtěl bych poradit s jistými detaily ve vyhlášce. 1) Vůbec nerozumím rozdělení těch sloupců I. II. a III., to je třídění podle náročnosti, kdy třeba 3. je kancl 2. jsou lidi v terénu a 1. je třeba zásahovka?? 2) A pak by mě zajímalo co je ve vyhlášce myšleno tím "Specifické činnosti v bezpečnostních sborech" a "Ostatní činnosti v bezpečnostních sborech". Chtěl bych totiž jít primárně k dopravní policii, ale klidně i ke klasické policii co má výjezdy třeba ke rvačkám, k celníkům, k cizinecké policii, nebo k vězeňské službě. Ale nevím jak se v tom zorientovat abych si zjistil, co se po mě bude požadovat za lékařská vyšetření. A na základě toho bych si chtěl zjistit podle té vyhlášky jestli si vůbec má smysl podávat si přihlášku, a nebo ne.
MASTER98635 :: Datum založení: 09. 10. 2018 :: celkem 4 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GHOST-COP 23:33:25 12. 10. 2018
default.png
APEP [2018-10-11 07:35:19]: Perfektní. Rozumíš tomu, víš kde hledat a ještě jsi nepřišel o chuť to tu checkovat a zápal to sem nasdílet ;-)

Master: Rozhodně to projdi a pokud bys měl nějaký problém, který by mohl vstupního lékaře zajímat, tak si to řádně nastuduj a připrav, protože bys nemusel být první případ, koho by nechtěli pustit, ač by na to dle vyhlášky neměli nárok.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 07:35:19 11. 10. 2018
default.png
Ty kategorie opravdu diferencují jednotlivé pozice podle jejich činnosti. Takže kat. I je pro ZJ (a jim podobné), kat. II je pro příslušníky v terénu a kat. III je pro lidi převážně v kanceláři (nemusí to vůbec odpovídat pak jejich zařazení v rámci fyzického přezkoušení). Seznam jaké činnosti se posuzují podle jaké kategorie je u veden na začátku té přílohy. "Specifické činnosti v bezpečnostních sborech" a "Ostatní činnosti v bezpečnostních sborech" vychází z katalogu činností v bezpečnostních sborech (https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2005-104)
Policisté z MOP, OOP, dopravka, cizina atp. jsou ve II. kat, stejně tak celníci z mobilního dohledu, nebo strážní a dozorci z VS. Všechny sbory by měli své příslušníky posuzovat podle téhle vyhlášky.
Pokud máš diagnostikovaný nějaký zdravotní problém, tak se ho pokus najít v té tabulce a pokud máš pro II. kat výsledek A, tak by jsi měl projít.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:43:11 10. 10. 2018
Pim Burger.jpg
Nejsem si jistý, ale myslím, že tyhle kategorie se netýkají ani tak zdravotního stavu, jako spíše fyzického přezkoušení. Zdravotní přezkoušení je dle mého pro všechny uchazeče stejný - pouze snad s ohledem na věk. Pokud chceš k dopravce, tak po tobě prostě budou chtít stejné požadavky jako u každého jiného. Na druhu služby (cizina, dopravka, pořádková) nezáleží. Nároky na zdravotní přezkoušení se ale mohou lišit sbor od sboru, tzn. že je možná rozdíl mezi požadavky k vězeňské službě, PČR nebo celníkům, ale to je nejlepší si zjistit přímo tam nebo počítat s tím, že jsi zdravý.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio