Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Podmínky k přijetí - Statní občanství

Zdravím Mám jednou zapeklitou situaci a nevím si sní rady a ani příslušní úřady mi nedali odpovědě. Tak se obracím na Vás. Jsem Slovenska a již dva roky žiji v ČR a chci jez na ZOPKU jenom mně brzdí první podmínka STATNÍ OBČANSTVÍ ČR . Pro získáni ho je zdlouhavé a kým nemám trvalý pobyt v ČR aspoň 5 let tak ho nedostanu . Tak nevím či je možná výnimka anebo musím čekat 5 let
SONAJANCULOVA :: Datum založení: 30. 01. 2019 :: celkem 3 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TRNKALINKA 20:24:32 30. 01. 2019
default.png
https://www.mvcr.cz/clanek/udeleni-statniho-obcanstvi-ceske-republiky.aspx

Takže pokud tomu dobře rozumím. Jsi ze Slovenska? = občan EU = "jen 3 roky trvalého pobytu".

A i toto lze prominout viz. výjimky. Já bych se nechal někým osvojit :))) nebo bych se oženil :)))

A teď vážně - zkusil bych tu výjimku: ", nebo pokud je jeho pobyt na území v zájmu České republiky,"

Vzhledem k tomu, jak si mají Češi a Slováci k sobě tak blízko, třeba by to prošlo. Policistů je málo, jistě by se hodily klidně i posily ze Slovenska.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 17:02:31 30. 01. 2019
default.png
Jak pise kolega. A zapracoval bych na jazyku :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 12:39:41 30. 01. 2019
default.png
Státní občanství je jedna z podmínek k přijetí do služebního poměru. Pokud není splněna nemůže služební poměr vzniknou, výjimky neexistují.
A nevím teda na jaké úřady jste se obracela, ale získaní občanství pro občana státu z EU je podmínka trvalého pobytu 3 roky (a k tomu samozřejmě další dané podmínky).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)