Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Bezúhonnost

Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo z vás nemá zkušenosti, jestli se bezúhonnost řeší striktně, popřípadě záleží na personalistovi. Zhruba před sedmi lety (v 18 letech) jsem se popral, poštou mi pak později přišlo že jsem spáchal přečin výtržnictví a ublížení na zdraví. Dále jsem to neřešil. Od té doby jsem udělal 2 školy a dva roky žil v zahraničí, dospěl jsem a změnil pohled na život i změnil priority. Už asi rok uvažuji o práci policisty, hodně jsem o tom četl a už jsem narazil jak na názory že by přijetí bylo možné, ale taky opačné. Myslíte, že je nějaká šance, že bych se k policii dostal? Že se k tomu dá přihlédnout že to byla klukovina? Už je to přece jen dávno.
SHIMMY :: Datum založení: 28. 04. 2020 :: celkem 4 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GHOST-COP 20:09:19 28. 04. 2020
default.png
Hoši, tady nejde o to vidět někomu do duše nebo páteře, pokud je vůbec mají. Nejde ani o posouzení klukoviny. Zákony hovoří v těchto případech jasně.

Zákon č. 361/2003 Sb. o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů (lidsky je to zákoník práce pro příslušníky PČR, CSČR, VSČR, GIBS, BIS, ÚZSI) v podmínkách příjetí do služebního poměru uvadí v §14 odst. 1 písm.a) že za bezúhonného se nepovažuje občan "který byl v posledních 10 letech pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin s horní hranicí trestní sazby odnětí svobody nepřevyšující 2 roky"

Zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, uvádí trestný čin výtržnictví v §358 v základní skutkové podstatě - tedy v relativně nejnižší závažnosti, jako čin, za nějž lez uložit až dvě léta trestu odnětí svobody. Z toho plyne, že v klasifikaci trestný činů se jedná o přečin (přečiny jsou trestné činy) a ve vztahu k bezúhonnosti viz výše z toho jasně plyne, že minimálně 10 let za současného stavu legislativy nemůžeš být v žádném případě přijat do služebního poměru příslušníka bezpečnostního sboru od doby nabytí právní moci rozsudku.
U ublížení na zdraví máš dokonce možnost dostat až tři léta, přičemž s tím nemůžeš být přijat dokonce ne 10 let, ale 15 let.

Pokud by tě někdo přijal, dopustil by se pravděpodobně sám trestného činu.

Nenapsal jsi, jaký trest jsi dostal. Je to ale celkem jedno. Každopádně i kdyby u tebe došlo již k zahlazení odsouzení, kdy by se na tebe mělo hledět, jako bys odsouzen nebyl (a ve výpisu z rejstříku trestů bys záznam neměl, v opisu však stále ano), tak zákon o sl. poměru příslušníků sborů dále mj. uvádí v §14 odst 3 že "Při posuzování bezúhonnosti se nepřihlíží k zahlazení odsouzení podle zvláštního právního předpisu nebo k rozhodnutí prezidenta republiky, v jejichž důsledku se na občana hledí, jako by odsouzen nebyl." Takže tak. Je to pochopitelné?

Čloběk je v 18 letech plnoletý a způsobilý řídit motorové vozidlo - auto - což je pořádná zbraň, dokonce je trestně odpovědný již od 15 let, protože se má za toliko, že jeho rozpoznávací a ovladací shopnosti včetně socializace jsou natolik rozvinuté, aby byl schopen rozpoznat závažnost svého jednání. Tolik k pojmu "klukovina", jak píšeš. I za klukovinu se platí, zvlášť za trestnou činnost. Budeš si muset ještě počkat zřejmě ještě alespoň 8 let.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PROMETEUS 19:39:34 28. 04. 2020
Prometeus.jpg
Čau, ke konci října jsem byl na náborový schůzce pro KŘ Praha a tam jsme ji do těch papírů i vyplňovali přestupky a problémy se zákonem co jsme měli. Potom dělají ještě pověst a lustraci rejstříku. v každém případě to klidně zkus rovnou a uvidíš. Buď to klapne nebo ne. Myslím, že tam potom třeba bude záležet i na tom co se o tobě dozví v místě bydliště atd.. Ale je to pouze můj dohad... Do hlubin personalistovi duše jen tak někdo nevidí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SHIMMY 18:22:05 28. 04. 2020
default.png
Samozřejmě vím, že nejjednodušší bude asi zavolat na personální a zeptat se, ale první jsem se chtěl zeptat tady, jestli někdo náhodou neví. Děkuji za odpovědi

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio