Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jakým útvarem co nejrychleji nahoru ? Respektive při dostudování VŠ obor kriminalistika?

Ahoj Když dostuduju obor kriminalistka a forenzní discipliny Jaký útvar nebo jaka funkce by pro mě byla pro začátek nejvhodnější a odkud se dá postoupit nejrychleji do vyšší PT
PAVEL123456 :: Datum založení: 25. 07. 2020 :: celkem 16 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BEDY 20:38:21 28. 07. 2020
default.png
Zdarec Pavle, můžu se zeptat, kam jdeš na školu? Pravděpodobně ambis, viď? Jestli jo, napiš mi prosím do PMky :) dík !

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 10:01:43 28. 07. 2020
default.png
V současné době, bych se určitě nehlásil. Situace je těsně před kolapsem.Nábor sice neustále probíhá, ale nikdo se buď nehlásí a nebo vůbec neprojde.... Pokud projdeš a jsi právní typ ( papírák) tak tě ta praxe na ulici zničí. Nenaučíš se tam nic a je to celkově ztráta času. Já nastupoval s VŠ do SNB jako ppor. rovnou na kriminálku a ulice mi nechyběla. Je jen otázkou času než dojde k restrukturalizaci policie a rozjetí bočních vstupů a vůbec celkového přístupu k náboru a vůbec. Očekával bych to do dvou či tří let...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAFHAF 22:41:55 26. 07. 2020
default.png
Pavle, je to vcelku jednoduché, pokud máš vzdělání, nebo nějaké specifické schopnosti, který mají u policie nějaké využití je úplně nejlepší najít si příslušné útvary, oddělení ... kde by se dané vzdělání a dovednosti mohli uplatnit a kontaktovat přímo vedení těchto součástí.

Ono je hrozně pěkný psát a číst si o tom, jak kariéra každého policisty začíná na ulici, kde se nejvíce naučí... ale realita je taková, že podstav v některých krajích, právě na těchto "základních" útvarech je takový, že tam taky můžeš zůstat na hodně let zaseknutý ... a pochopitelně je to tak, že kde je to nejvíc na "h ..." tam je nevětší podstav a personalisti se tam snaží narvat nově příchozí ... na řadě základních útvarů se toho moc nováček nenaučí ... viz to zmíněné hlavní nádraží ? co se tam asi naučíš? vyhazovat bezďáky z haly na uzávěru nádraží? ... sepsat ÚZ, když tam přijde někdo, komu ukradli v hale batoh? ... no, to jsou fakt dovednosti k nezaplacení.

O pracovištích, jako je letiště, nebo mobilní jednotka ciziny ani nemluvím... totálně slepá cesta pro nováčky, pokud chtějí někdy dělat i něco jiného.

Na druhou stranu paradox toho postavu je ten, že už často schází lidi i na docela zajímavých místech a z těch základních útvarů tam nikoho nepustí ... takže možnosti jít z civilu rovnou někam jinam, než na základní útvar se tím naopak otvírají i pro lidi, kteří nejsou ničí synek/synovec.

Ale základ je: umět něco, co policie potřebuje a řešit to přímo s vedením daného pracoviště.... personalisti jsou naopak schopní i lidi, kteří by se policii hodili jinde, cpát na dopravku a obvody a tvrdit jim, že to nijak jinak nejde.

Pochopitelně je to i trochu o štěstí, ale pokud třeba máš ještě čas do konce studia, klidně už bych to začal zkoušet, hlavně pokud se chceš věnovat oboru zajišťování stop, zkusil bych klidně domluvit si třeba nějakou stáž/praxi na příslušném pracovišti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 18:03:35 26. 07. 2020
Chip.jpg
Kamaráde, nechci ti bořit vzdušné zámky, ale dnes existuje obrovska inflace vzdělání. V každém nastupnim kurzu mám víc jak polovinu vysokoškoláků, často absolventů PA, nebo magistrů z Právnické fakulty. A všichni zaçinají na zakladnich útvarech, jako jsou Oddělení hlidkové sluzby a Mistní oddělení. Vzpominam si na absolventa PF UK, který nastupoval na oddělení na Hlavním nádraží a na můj dotaz, jestli ví ze jeho práce bude spočívat v tahání bezdomovců se žloutenkou nebo svrabem, jen rezignovaně pokrčil rameny. ( Ale samozrejme doufal, ze se poměrně rychle dostane na SKPV) Pokud by tě bavilo SKPV (a jsi takový papirový cert, ktereho víc baví papírová práce v kanclu než tahání pachatelů, doporučují pravě mistní ( obvodní) oddělení. Tam je nejrychlejsí cesta na spisové oddělení a pak na SKPV. Existují samozrejmě i rychlejsi cesty,(různé boční vstupy) ale na to musí mít člověk vazby a kontakty a predpokládám, ze to není tvůj pripad, kdyz se tady ptáš....

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio