Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Plat u Policie

Dobrý den, chci se zeptat, jaký plat mohu očekávat jako nováček u Policie s titulem Bc.? Děkuji
BARTCZ :: Datum založení: 16. 02. 2021 :: celkem 40 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TRNKALINKA 09:20:43 11. 11. 2021
default.png
Stabilizák 0,- májí mimo Prahy/Středočechů a tuším ještě K. Varů všichni.

Nechápu proč musí být tito lidé ve služebním poměru. Ono je lze kvalitně zaplatit i když budou "na civilní" tabulce - osobní příplatek může být až 50 proc. k tarifu! Ale ty důvody proč z nich dělají policisty, jsou evidentně jinde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 08:24:52 11. 11. 2021
default.png
Víte třeba, že kancelářský v 9. tt mají zvláštní příplatek třeba 2500,- a stabilizak 0,-? Tak si zkuste spočítat, jestli je to takový terno, proti 9000,- + 5000,- a 10% smennost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LAFREE 23:09:56 10. 11. 2021
default.png
Já jim to neschvaluji, jen koukám na to, co se opět objevilo. Pamatuji si ještě úřady vyšetřování, tam byli asistenti vyšetřovatele, skončilo to reformou kolem roku 2002. Jinak ty vysoké třídy tiskových mluvčí, personálních apod... mi také zvedají tlak. Co mě však dojímá nejvíce je účelové vytváření služebních tabulek pro personalistky a sekretářky, aby se splnil nábor a pak zase jejich zcivilňování, když se mají snižovat stavy. Zažil jsem pár bývalých personalistek, co se odmítly zcivilnit a neměli je kam v 8TT šoupnout, tak je dali na krajské OHK. To byly panečku výkony, když bylo nějaké opatření tak všechny byly najednou na neschopenkách, OČR a podobně...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 08:37:30 10. 11. 2021
default.png
lafree, výborný nápad jak ocenit všechny kluky v uniformě... U nás je nově několik lidí(6-9PT) např. paní vedoucí personálního oddělení v 9.PT tj. plk. Rozkazem vyšel zákaz vydat těmto lidem pistole...

Bobrasi máš pravdu, v podstatě ti jsou všechny věci co umíš, ale aktuálně nepoužíváš k ničemu. Žádný rozhled popř. chápat souvislosti člověk nepotřebuje. Ono to taky funguje. A často je to i osvobozující nevědět, že nevíš.

Jendo90 ano, pěkně napsané - pravidla, která by nastavila nějakou předvídatelnost-perspektivu, určitě dobrý nápad. Kolik kolegů SKPV na má dlouholetou praxi na OOP? U nás tak polovina. Je pravda, že čím mladší kolega, tím je ta doba kratší. Pokud jde o Prahu, tam bude těch kolegů na SKPV bez jakékoliv praxe v uniformě asi víc.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LAFREE 23:46:55 09. 11. 2021
default.png
Ta 6TT jsou pozice asistentka vyšetřovatele. Management znovu objevil to, co tu bylo už dávno.... Záměrně píšu asistentka, protože preferují mladé kočky. No neber to dělat asistentku v 6TT ve služebním poměru...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JENDA90 17:58:37 09. 11. 2021
default.png
TRNKALINKA [2021-11-08 20:11:01]:
Souhlasím s tím, že i pro nového policistu s VŠ by byla přínosná praxe typicky např. na místním oddělením. Jako největší problém ale vnímám současnou praxi, kdy nového policistu bez ohledu na vzdělání dají často tam, kde je největší podstav. Sice se Vás náborářky zeptají na preferovaný druh služby, ale zároveň je Vám zdůrazněno, že budete muset nastoupit tam, kam dostanete rozkaz (a ať s tím tak počítáte). A pak není nikde jistota, že se v nějaké rozumné době dostane na "odbornější" pozici. Jako upřímně by mě zajímalo kolik lidí na SKPV má dlouhé roky praxe na útvarech typu OHS... Tj. za mě je problémem netransparentnost celého procesu kdy nejsou jasně daná pravidla a noví policisté jsou pak v nejistotě a mnohdy přichází zklamání z malé perspektivy. Problémem je taky to, že člověk spoustu věcí, které se na VŠ naučil mezitím zapomene a pro policii pak není takovým přínosem. Typicky si dovedu zastarávání znalostí nejvíc představit u daňové problematiky, práva nebo obecně u všech technických oborů. To aby pak člověk začal po několika letech na základním útvaru studovat znovu. Zde na policistovi byl na téma vzdělávání u policie pěkně zpracovaný článek, který vycházel ze závěrů NKÚ. Za mě by bylo ideální nastavit pro absolventy VŠ potřebných pro specializovaná místa jasná pravidla a dát jim jasnou perspektivu už při nástupu. Tj. např. náborovat je již na SKPV nebo jiné pracoviště s tím, že je před nástupem na toto místo čeká nějaká forma ZOP na x měsíců + praxe na základním útvaru dalších x měsíců.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 11:32:38 09. 11. 2021
default.png
TRNKALINKA [2021-11-08 20:11:01]: Oni ti na náboráři něco platí za tyhle hlouposti? Nebo máš Mindrák , že jsi musel šlapat chodník? Policajt přestupek neřeší... pač vystavuje příkaz na místě a to umí každý kdo má IQ více než 30 bodů. Přestupky řeší správní organy které jsou k tomu určeny dle místní a věcné příslušnosti. Jezdit na maják a máchat obuškem taky zvládne každý kdo rozezná pravou i levou... takže nepochybně je to velkým přínosem pro budoucí kariéru. Kdyby mi v 82 roce řekli po dokončení VŠ a získaní titulu JUDr. že půjdu na hlídkovou rotu. Tak to bych se jim asi vysmál. Už za hluboké totality jim došlo , že kvalifikovaný personál to dělat nebude, to je jako by doktor, první dva roky uklízel vercajk na pitevně... osobně jsem během let 2000 až 2016 vždycky volil boční vstupy s odpovídající VŠ než machra od OHS či PMJ....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu TRNKALINKA 20:11:01 08. 11. 2021
default.png
Jakákoliv zkratka v podobě bočního vstupu(mimo specializovaných míst OKTE/OIKT apod.), je špatně. Jak může někdo jít dělat pekaře, když neví k čemu je sůl, cukr, že není mouka jako mouka a milion dalších naprosto základních-fundametálních věcí. Jak může jít někdo odhalovat/vyšetřovat zločiny, když neumí ani zpracovat přestupek.

Neříkám, že když má člověk VŠ, že musí být pět let na hlídkové, pět let dělat dozorčího a pak jít na kriminálku, ale minimálně několik(desítek) měsíců by tam být měl.

To množství informací k problematice trestního práva je obrovské. A stejně jako v jakékoliv jiném oboru platí, že se ty znalosti nabalují jako koule. Je to jako když se dělá cukrová vata na tyčku. Nabalovat to z druhé strany, nebo od prostředka prostě nejde.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JENDA90 20:41:11 05. 11. 2021
default.png
LAFREE [2021-11-04 22:42:53]:
Pokud by to bylo i pro úplné nováčky, tak to zní zajímavě, kde by se k tomu dalo zjistit více info? Kamarád v Praze byl v "režimu nástupu" v létě, ale i když měl vysokou školu, tak mu náborářky říkaly, že je možnost nastoupit jen na základní útvary (pořádková, dopravní nebo cizina). Tj. o žádném bočním vstupu nechtěli slyšet. Co jsem teď koukal, tak na ofiko náborovem webu Policie jsou taky jen všechny místa na pozici vrchní referent (mluvím tedy jen o Praze) v 2TT.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LAFREE 22:42:53 04. 11. 2021
default.png
Pokud jsi stále v režimu nástupu, tak se teď na KŘ a všech expoziturách NCOZ otevírají 6TT speciálně na boční vstupy. Podmínkou je aspoň Bc. právo nebo ekonomie.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio