Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policejní odznak

Ahoj,včera jsem nafasoval služebni průkaz a odznak -placku ....koukal jsem,že se dává i na sako....Můžu si nechat udělat druhý,nebo je vždy jeden?V tom průkazu totiž drží dost fest a nerad bych to furt přehazoval....díky za reakce....Marek
MAREK1674 :: Datum založení: 02. 03. 2021 :: celkem 7 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu AF13 12:47:03 07. 03. 2021
default.png
GHOST-COP [2021-03-06 22:53:50]: Bohužel to, co vy myslíte, že je odznak je dle vyhlášky o označení PČR jen identifikační číslo, které tvoří plastické provedení symbolu policie, na jehož dolním okraji je šestimístné číslo. A proto s tímto samotným, bez uniformy nejde prokázat příslušnost k PČR ... i když pověsit si tento plíšek na krk, nebo zastrčit za pásek může někomu připadat jako hrozně cool :-D

Stejná vyhláška pak specifikuje, jak vypadá odznak policie, což je v odznak kriminálky, který lze teprve takto použít k prokázání příslušnosti.

Neříkám, že to tak je správně, ale je to tak a při nějakém konfliktu, kde si to lidi točí na mobil, by se má tom pak mohl pachatel dobře točit. Není tedy od věci, každé jednání v civilu začít ústním prohlášením “policie”. Ale to by snad měli nově nastupující na ZOP, jaké jsou možnosti prokázání příslušnosti bez uniformy.

Jinak taky bacha na to, že řešit mimo službu a mít přitom status úřední osoby, lze jen situace, kdy je ohrožen život, zdraví, majetek a svobody osob, nikoliv každou píčovinu.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 22:53:50 06. 03. 2021
default.png
AF13 [2021-03-06 17:40:30]: Pokud je odznak s číslem, lze s ním podle zákona o policii prokazovat příslušnost k policii.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 17:40:30 06. 03. 2021
default.png
Ten plíšek se znakem PČR není žádný odznak, takže pro prokazování příslušnosti je sám o sobě k ničemu. Takže stačí dat si ho na uniformu a na civil si dat do dokladů jen průkazku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MEKK 12:10:26 06. 03. 2021
default.png
Neboj brzy zjistíš jaké je sranda ten odznak předělávat z bundy na bundu když bude potřeba :D Plechové služební číslo jen jedenkrát

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio