Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Operativní dokumentace -je to dobré místo?

Zdravím Vás kolegové, po 9 letech služby na obvodním oddělení jsem se rozhodl pro změnu a budu zkoušet štěstí ve vypsaných výběrových řízení. Chci se přihlásit na místo u Celní správy, konkrétně se jedná o Podpora pátrání- operativní dokumentace. O místě jsem si již něco zjišťoval, stejně tak i o podmínkách výběrového řízení. Nikde zatím není dané, že uspěju, ale chtěl bych se zeptat, zda s místem máte nějaké zkušenosti. Popř. můžete mi nějak nastínit, co práce obnáší? Děkuji za info
HANESINHO :: Datum založení: 29. 04. 2021 :: celkem 19 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CABLE 21:30:31 03. 05. 2021
default.png
Je fajn, že se tu bavíte o BISce jako o možnosti, ale tady ač nejsem ve službě dlouho, tak s BISkou mám zkušenost a myslím, že mohu říct co vím neb je to stejně veřejné tajemství .

Realita toho, jak se tam dostat je asi taková, že to co píšou na stránkách je v podstatě blbost resp. když popátráte, tak tam píšou, že si většinou vybírají lidi sami. Realita je taková, že výhradně. Ano můžeš tam poslat životopis a motivák a sami k tomu vybízejí, ale nic od toho čekat nelze. Když se někdo, komu to přistane ve schránce bude hodně nudit, tak si to možná i přečte.

Lidi se skautujou na VŠ a všude tam kde mají zájmy a tipy oni sami a pokud je něčím zaujmete, tak vězte že jste prorengenovaní skrz na skrz ještě než vás nějak osloví. Legenda říká, že po lustraci vědí i to jestli vaše stará hraje orgasmus nebo ne a kolikrát si ho vaši kamarádi oklepou na malé. I uklízečka je tam tajemná jak hrad v Karpatech, o té jejich ostraze(securitas, jinak se to nazvat nedá) nemluvě.

Takže, jak jsem říkal, zkusit je možno, ale tu sledku u PČR nebo CS vidím u 99.9% z nás jako zjevně reálnější a pokud nejste vysloveně 007 :D i lepší volbu.

Pro ty co by se chtěli nějak navážet do mě nebo toho co jsem tu napsal, tak NE nehlásil jsem se k nim ale něco jsem s nimi měl(žádná tajná mise aby bylo jasno :D) a vycházím ze své vlastní zkušenosti. Nikdo kdo tam kdy dělal nebo dělá by vám stejně neřekl ani to, že tam kdy byl a už vůbec nic o nich nebo o tom jak to tam je a chodí. Dokonce i starý bardi pro ně občas dělají bokovky a i co by důchodci jsou stejní jako kdysi. Holt jednou agent vždycky agent :D .

Doufám, že jsem tu nevyzradil nějaké státní tajemství a kolega trnkalinka promine. :D :D :D ......sranda samozřejmě ;) ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 22:32:02 02. 05. 2021
default.png
VETERAN2 [2021-05-02 09:36:13]: Ano, to máš pravdu, pokud bych to bral jen podle peněz a vybavení, tak tajné služby jsou jasná volba. A současně bych chtěl prostě hlavně dělat sledování atd. Na druhou stranu je tam vyšší náhled firmy do soukromého života a taky větší konspirace před kamarády atd. (nebo by to člověk, alespoň čekal:-)

Taky záleží, co chce člověk v životě dělat, zda opravdu žije pro konspiraci a práci s informacemi, ač to třeba nemá často žádný hmatatelný výsledek v podobě pachatele za mřížemi, nebo jestli chce být víc policajt a třeba za X let úplně změnit služební zařazení, kdy na to je asi pořád PČR nejlepší, na možnosti jít dělat úplně jinou práci a pořád být u stejný složky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 09:36:13 02. 05. 2021
default.png
Af 13 to celkem trefil. Stojí za zmínku, že tyhle útvary nemají jen policajti a celníci, ale také různé tajné služby. Už teď by mohly nabídnout lepší podmínky. Ekonomiku zruinoval Covid a s ním spojené rozkrádání. Jestli nebude Babiš dost silný nebo nebude vůbec ve vládě, je skoro jisté, že se začne výrazně šetřit. Smažky a zloději, kteří posílí, nebudou mít nejmenší zájem na funkční policii nebo celnících. Vždycky byli první na řadě. Na tajné služby nikdy nikdo nesáhl. Zodpovědnost je ještě menší než u policajtů. Jak se zdá, dali Rusové přes spoustu chyb Vrbětice na první dobrou a stát se zatím zmohl jen na prohlášení o teroristickém útoku. Nikde jsem neslyšel, že by tyhle bandy darmožroutů čekaly sebemenší personální změny. Bakalova bráchu navrhli místo pochůzkáře v Mukačevu na generála. Tak si představuji super flek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 19:17:48 01. 05. 2021
default.png
NOBODY [2021-05-01 13:25:40]: No, práce je to stejná, ale na UZČ jsou i součásti, kde jsou tabulky o 2 tt lepší. Jestli je lepší i úroveň jejich práce v terénu to si netroufám hodnotit. Obecně výhody a nevýhody jsou všude stejné. Ale mas v pravdu, že UZČ je lepší volba, než OOD, ale taky záleží, kde chce člověk pracovat, jako v jakem kraji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 17:23:32 01. 05. 2021
default.png
TRNKALINKA [2021-05-01 14:39:11]: Nevím, které věci teď máš konkrétně na mysli, žádná taktika se tu neprobírá, co je sledování si asi každý dokáže představit, případně je hromada materiálů na webu, stačí chvilka googlení. Navíc Hanesinho je u PČR a ptá se na pozici u Celní správy, to asi na PČR intranetu moc nezjistí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 14:39:11 01. 05. 2021
default.png
Ještě bych měl jednu technickou poznámku. Nemyslím, že je úplně vhodné psát na veřejné diskuzní fórum určité věci. Na intranetu jsou pěkné diskuzní stránky "web fórum". Pokud máte pocit, že potřebujete znát nějaké detaily, zvažte, zda-li by to tam nebylo lepší.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NOBODY 13:25:40 01. 05. 2021
default.png
Když už je o tom řeč, perspektivnější je asi služba u UZČ než na krajské operativní dokumentaci, už jen z hlediska objemu vykonávaných činností, nebo se pletu?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 22:14:41 30. 04. 2021
default.png
Výhody: minimální papírování, stačí se umět podepsat ke svému jménu, zajímavá technika a auta, naučíš se jezdit autem, jako prase :-D neděláš žádné zákroky a úkony, kde by si prokazoval svoji příslušnost k firmě, takže minimální šance, že si na tebe bude někdo podávat stížnosti atd., je to prostě taková zajímavá hra na “agenty”, týmová práce (výhoda i nevýhoda, podle toho jak daná parta funguje), naučíš se pracovat operativně, ve smyslu toho, jak nevypadat a nechovat se na první pohled jako policajt, výhoda je i to, že jdeš bočním vstupem rovnou do vyšší třídy, minimální šance na zákrok s použitím donucováků nebo zbraně

nevýhody: časová nepravidelnost, nikdy nevíš, kdy přijdeš ze služby, to je jeden z hlavních důvodů, proč po par letech a založení rodiny, kdo muže odchází jinam, díky specifické činnosti, bez ohledu na počet roků ve službě má sledce, nezískáš žádné nové dovednosti a pro jinou práci u firmy nemáš žádné znalosti, ani kontakty... jediné co umíš, je sledování a konspirace (nevypadat, jako fízl), takže se i říká, ze sledka je taková slepá cesta, ale je hodně lidi, který ukázali, že když zamakají, že se zapracuji i na normální operativě v rámci kriminálky, nevýhoda je i riziko dopravní nehody, zejména riziko, že ty budeš její viník a nemáš se v zákoně o co opřít, většinu služby sedíš v autě a nudíš se, hraješ si s mobilem a žereš, takže to není zrovna zdravý životní styl ještě v kombinaci s nepravidelnou pracovní dobou

Pokud jde o psycho-testy, tak to není zase takový rozdíl, většina je stejně papírová, chtějí lidi, co jsou v klidu a týmový, ne nějaký konfliktní esa, je tam par věcí na paměť, něco ti ukážou a ty si to máš zapamatovat, ale jinak fakt nic zvláštního... problém spíš je, že ta psycholožka muže mít úplně zkreslenou představu o práci sledky... třeba jí vedoucí sledky nafoukne hlavu a ona si pak myslí, že má hledat někoho se super schopnostmi :-D

Jinak někoho muže i štvát, ze vlastně vůbec nedělá policejní práci, že jen kouká, jak drban žije a jak páchá trestnou činnost, ale nezasahuje, jen to dokumentuje.

Pokud si mladý a bez rodiny, tak to určitě zkus a třeba to klapne. Bohužel je i šance, že můžeš byt dobrý, ale vyberko vyhraje synek o nějakýho funkcionáře. Jelikož sledka je i taková nástupní plocha pro tyhle synáčky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 16:54:13 30. 04. 2021
default.png
Počítej s náročnějšími psychotesty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 11:37:57 30. 04. 2021
default.png
Vzhledem k charakteru výkonu služby je to skutečně místo vhodné pro člověka, který nepočítá s tím, že musí vyzvednout děti v určitou hodinu ze školky. Osobní zkušenost nemám. Kamarád si tuto práci užil tři roky a poté odešel, právě kvůli rodině, protože byl pořád v práci. Milion přesčasů. Práce zajímavá, jednostranně zaměřená, minimum papírování. Co ta práce obnáší ti nejlépe řekne vedoucí a osobní pohovor s ním. Udělej si čas, zavolej si tam a domluv si schůzku. Za půl hodiny se tam dozvíš víc, než tady z desítek příspěvků.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio