Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Analytika a kyberkriminalita

Dobrý večer. Chtěl bych poprosit o Vaše názory. Mám nabídku nastoupit na oddělení Analytiky a kyberkriminality do 7. TT. Mám více než 20 letou praxi v IT (převážně Linux administrátor). Proč mě to láká? Vidím v tom budoucnost. Kyberbezpecnost mě zajímá. Myslím, že je to téma dnešní doby. Možná mě budete považovat za blázna, že chci opustit soukromý sektor a jít s penězmi dolů, ale na těch mi nezáleží. Díky za nějaké postřehy. Jestli to má smysl a nebudou na mě koukat budoucí kolegové jako na blázna. A ano pročetl jsem všechny zdejší diskuse a viděl jsem, že tyhle rychlokvasky na SKPV nejsou moc populární. Jen si říkám. Když je to na to OAKK tak by to mohlo být trochu jinak. Díky za reakce.
A-K :: Datum založení: 13. 01. 2022 :: celkem 16 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu A-K 20:23:18 15. 01. 2022
default.png
ZOP by měla být 1. Měsíc

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAFHAF 19:50:48 15. 01. 2022
default.png
Tak když už ti zařídí uznání praxe, tak bych se ještě zajímal o nějakou kratší ZOP … třeba jako mají piloti a hudba … na ZOP se stejně nic smysluplného pro budoucí práci na IT a SKPV nenaučíš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu A-K 19:03:53 15. 01. 2022
default.png
Nejsem tak blbej :-). O peníze mi primárně nejde, ale určitý standart si zachovat chci. Bude mi uznána celá praxe v IT. Tzn. 7 TT a 8 stupeň + rizik. Příplatek. V čistým to dá sice méně než mám teď, ale hlady neumru. Kdyby mi neznali praxi, tak bych to nevzal, to je jasne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 17:22:12 15. 01. 2022
default.png
Neboj ono té to přejde, az budeš litat jako jelito na ZOP a pak ti přijde po všech kravinach v 7.TT tak 37.000 hrubého… gratuluju…

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu A-K 09:08:14 15. 01. 2022
default.png
Díky všem za názory. NCOZ - no nevím. Ta je v Praze a expozitury nevím jestli mají také kyberkriminality. Ale upřímně. Úplně se necítím skočit rovnýma nohama k takovému útvaru. Půjdu cestou kraje, který mi dal tu nabídku a až třeba budu mít zkušenosti (a hlavně se naučím i tu policejní část) tak třeba někdy. Nikdy neříkej nikdy. Když bude zájem z obou stran. Ještě jednou děkuji za názory. Jdu do toho. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAFHAF 21:07:30 14. 01. 2022
default.png
Zkusil bych jako první NCOZ, tam taky potřebují odborníky na tuto problematiku a měl by tam byt lepší plat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 10:24:48 14. 01. 2022
default.png
Dělat práci, která člověka baví, má rozhodně smysl. 90 proc. lidí to tak nemá a chodí pracovat s nechutí a drtí je to. Kolegům, kteří se dostanou za pár týdnů/měsíců z ulice na kriminálku, mají sebevědomí ředitele zeměkoule a ve sktečnosti toho moc neumí se asi rychlokvasky říká, ale tohle nebude tvůj případ. Ano skutečně nebudeš honit po ulici "zločince", jezdit "na majáky", "motat výtržníky" atd. ale i toto(kyberkriminalita) je (a čím dál víc i bude) rovnocenná a stejně důležitá policejní práce. S přibývajícím věkem pak člověk opravdu ocení jistotu práce ve státním sektoru, byť i za menší příjem. Odborníků je v této oblasti nedostatek, takže práce je jistá :)) Myslím, že je to krok správným směrem. Přeji hodně štěstí na novém pracovišti a dobré kolegy :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 06:21:35 14. 01. 2022
Joe.jpg
Tohle jsou přesně pozice, kde policie potřebuje odborníky, protože svých má hodně málo a každý normální člověk to pochopí. Věci které jsou potřeba z policejní branže se dají naučit, zkušenosti se dají získat. Není to nic nepřekonatelného ani složitého. Takže pokud víte, jak asi budou schopni Vás finančně ohodnotit, a jsme s tím spokojen, tak není co řešit. Složení pracovního kolektivu je vždycky trochu sázka do loterie. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu A-K 21:10:30 13. 01. 2022
default.png
Ještě doplním. Kdybych chtěl být v Praze nebo v Brně, zkusil bych NUKIB. Ale to nechci. Dále bych ještě dodal, že nejsem kariérista a nikdy jsem se netlačily na vedoucí místa a ani to do budoucna neplánuju. Nechci být vyšetřoval, nebo operativec. Je mi jasné, že bez pořádné policejní praxe do ani nejde. Chci prostě pomáhat při vyšetřování kyberkriminality z pozice "technika" (nechcit psát experta - to není nikdo). To je asi tak vše co bych k tomu dodal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio