Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

DOTAZ

Zdravím. Měl bych docela akutní dotaz. Pokud nemám u motorového vozidla "malý techničák" a zelenou kartu, neměl bych jezdit. To je jasné. Ale co pokud místo toho použiju například u silniční kontroly "velký techničák" a paragon o provedení měření emisí u vozidla. Vše předpisově orazítkováno, podepsáno atd. Pokud nevíte jak to vypadá, je to pár papíru s výsledky měření emisí, typu vozidla a dalšími technickými údaji. Je to dle zákona možné? Potřebuju to zjistit rychle, neboť bych potřeboval s vozidlem zítra odjet a příslušné doklady má jiný člověk u sebe, přes tisíc kilometrů daleko. Doma mám pouze ony "velké" doklady. Děkuji každému za rychlou a přesnou odpověď. Zkouším ještě hledat na internetu ale doufám, že se tu najde někdo kdo poradí :-)
FIBER :: Datum založení: 15. 08. 2009 :: celkem 16 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOE 17:47:02 30. 05. 2015
Joe.jpg
Pokud není styk s dětmi upraven v rozhodnutí soudu, dohodnou se obě strany na parametrech návštěv. Návštěvy prarodičů do toho nejsi povinna zahrnovat. Na druhou stranu bych to zvažoval v případě, že s nimi nemáš vyloženě špatné vztahy. Přece jenom z prarodičů můžou kápnout třeba nějaké peníze pro děti a podobně.
Ohledně opileckých návštěv otce dětí, bych ho do bytu nepouštěl, pokud by byl ve znatelně podnapilém stavu (jak už psal hammer). Ideální by bylo, kdybys měla i svědka nebo nějak zadokumentováno, že v takovém stavu byl (kvůli případnému pozdějšímu soudnímu jednání v té věci).
Závěrem bych jen dodal, že to co jsem napsal, je můj laický názor na věc a pokud bys chtěla fundovanou odpověď, tak vyhledej právníka nebo aspoň konzultaci na sociálce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAMINA24 17:24:17 30. 05. 2015
default.png
HAMMER [2015-05-30 06:56:23]: oprava za dětma, mám děti soudně v péči a je tam psáno že se na návštěvách dohodneme,a mám dotaz musím s dětma na návštěvu k jeho rodičům?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:56:23 30. 05. 2015
default.png
Nepouštět ho "na návštěvu". Jinak nerozumím výrazu že přijde na návštěvu " z dětma".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAMINA24 06:29:40 30. 05. 2015
default.png
Dobrý den, mám dotaz táta mých dětí je tak trochu alkoholik jakmile má peníze tak chlastá a i když jsem mu řekla že když přijde na návštěvu z dětma že tu bude střízlivej a nebude tu pít, tak stejně dělá opak a když mu za to vynadám tak mě uráží když už má v sobě třeba 3 dvoulitrový piva třeba značky Braník a odmítá odejít. Poradte co s tím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TONYK 16:00:41 17. 08. 2009
default.png
No abych se priznal, s blokovkou za zelenou kartu si nejsem jisty. Vim, ze se to nekolikrat menilo, dokonce i ZPPP k tomu vysel, ale ja osobne nepovazuju nepredlozeni zelene karty za tak spolecensky nebezpecnou, abych za ni ukladal BP. Chvilka zdrzeni na oznameni a at si mesto zjistuje, zda je vozidlo pojisteny, nebo ne...;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FIBER 14:26:51 17. 08. 2009
default.png
Tak vám moc děkuju za rady, pánové :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 01:37:39 17. 08. 2009
default.png
žádnej poplatek jsem neplatil, ale auto bylo na mne, to je fakt. A tonyku, zapomněl jsi, že za nepředložení zelené karty je 1500.- blokovka, jestli se nemýlím. A Fibere - většinou je to vždycky o lidech a lidském jednání či pochopení. I pokuty se dávají i přijímají někdy s úsměvem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TONYK 20:21:10 16. 08. 2009
default.png
§6/8 b) z.c. 361/2000 Sb.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TONYK 20:20:13 16. 08. 2009
default.png
Velkej technicak nevoz. Max. kopii... ORV nese udaje o vlastnikovi vozidla - tj. na koho je registrovano. Pokud pri kontrole ukazes kopii velkyho technicaku a vysvetlis co a jak, nemel by byt problem. Se zelenou kartou uz trochu problem je. Nevim jak je to s tim vystavenim na pockani, ale pokud ji mit nebudes, sepise se oznameni o dopravnim prestupku, odesle se to na prestupkovou komisi, ktera pres kancelar pojistitelu overi, zda je vozidlo pojistene a pokud ano, vec nejspis smetou. Jen trochu pridelas praci policistovi, co te bude kontrolovat. Ale s tim stestim na cloveka je to tak, ze i kdyz predlozis kopii velkyho technicaku, tak muzes dostat pokutu do vyse 2000,- Kc za to ze jsi nepredlozil ORV, ktery musis mit pri rizeni u sebe dle §6/8c) z.c. 361/2000Sb. Takze v klidu jed, pokud to neni do zahranici a doufej v chapavy policisty pri kontrole... ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVEL-J-BILY 16:31:02 16. 08. 2009
Pavel J. Bílý.jpg
suchá řeč paragrafů aneb něco málo z § 6 zákona o provozu na pozemních komunikacích: (8) Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe a) řidičský průkaz, b) osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu, c) doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla podle zvláštního právního předpisu, d) osvědčení profesní způsobilosti řidiče, pokud jde o řidiče, který je povinen účastnit se zdokonalování odborné způsobilosti podle zvláštního předpisu, e) doklad o zdravotní způsobilosti, pokud jde o řidiče podle § 87 odst. 3. (9) Na výzvu policisty je řidič motorového vozidla povinen předložit doklady podle odstavce 8 policistovi ke kontrole. Na výzvu strážníka obecní policie ve stejnokroji nebo celníka ve stejnokroji je řidič motorového vozidla povinen předložit strážníkovi ve stejnokroji nebo celníkovi ve stejnokroji ke kontrole doklady podle odstavce 8 písm. a) a b).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio