Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

DOTAZ

Zdravím. Měl bych docela akutní dotaz. Pokud nemám u motorového vozidla "malý techničák" a zelenou kartu, neměl bych jezdit. To je jasné. Ale co pokud místo toho použiju například u silniční kontroly "velký techničák" a paragon o provedení měření emisí u vozidla. Vše předpisově orazítkováno, podepsáno atd. Pokud nevíte jak to vypadá, je to pár papíru s výsledky měření emisí, typu vozidla a dalšími technickými údaji. Je to dle zákona možné? Potřebuju to zjistit rychle, neboť bych potřeboval s vozidlem zítra odjet a příslušné doklady má jiný člověk u sebe, přes tisíc kilometrů daleko. Doma mám pouze ony "velké" doklady. Děkuji každému za rychlou a přesnou odpověď. Zkouším ještě hledat na internetu ale doufám, že se tu najde někdo kdo poradí :-)
FIBER :: Datum založení: 15. 08. 2009 :: celkem 16 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIKY01 19:11:19 31. 05. 2015
piky01.jpg
No odpovím ti naprosto přesně. Dle zákona o silničním provozu jsi povinne předložit ke kontrole ORV od vozidla a Zelenou kartu. Pokud nemáš Zelenou kartu tak tento přestupek nelze řešit blokovou pokutou,ale musí se přestupek oznámit. Pokud nemáš ORV tak bloková pokuta do výše max. 2000 Kč. Vůbec nechápu co meleš o měření emisí. To nemá se Zelenou kartou vůbec nic společného. Ta prokazuje sjednání pojištění z provozu vozidla dle zák.č. 168/1999 Sb., a velký TP by jsi měl mít doma a ne ho předkládat při silniční kontrole.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 13:01:54 31. 05. 2015
default.png
Dostáváme se tady do klasika problému, který jsme řešili týdně asi sedmkrát a přesně těmito slovy to dodnes komentuje ještě stále sloužící kolega, na plnou hubu tak, jak to teď udělám já:

Napřed shrnutí info od madame: chlap ničema, ožrala, jsou spolu rozvedení, děcka zůstaly jí. Chlap lope dál jak holendr, soud řekl této ženě, aby si s manželem dohodli podmínky návštěvy dětí, které má ona svěřeny v péči.
Ona není rozumově schopná se u soudu zeptat (když chlap chlastá dávno) jak to udělat, aby mu děti nemusela ani ukázat, když bude narvaný jak dělnický autobus, ani není schopná po netuším ani jaké době mu dát podmínku, že si pro děcka dojde střízlivý nebo vypadne a klidně je s ním nechá. Není schopná se obrátit na sociálku, na nějakého známého četníka...

Co jí ty děcka udělaly zlého těžko říct, nejspíš ji naprosto překvapily, když se jí narodily. Už toto výše svědčí o tom, komu byly děcka svěřeny do opatery - ten soudce byl asi přepracovaný.

Takže dva jedinci opačného pohlaví, jeden z nich podle slov toho druhého ničema - no a asi i obráceně.

Takže asi takto: odjakživa k sobě sedaly stejné vrány. Neboli blb se s inteligentním člověkem dohromady nedá. To jsou zákony sociologie a dalších příbuzných věd. Slušná ženská si ožralu nebere.

Rodiče toho zloducha se nezačali takto chovat poté, co si s ním pořídila dvě děti, zloduch nebyl zloduchem až poté, co bylo pozdě. Viděla nebo mohla denně vidět, slyšet a snadno si vypočítat, do čeho leze. Lítost si nezaslouží, občanský průkaz má, jste tedy svéprávná. Bohužel. Proč? Vysvětlení pro mladé četníky:

Těm dětem mezi takovými "rodiči" není pomoci, ledaže by je sebrali zavčasu oběma a oba dva ještě zpráskali namočeným provazem, že by se napřed potento a pak znovu výprask, že se potento. Pak písemná výstraha před plozením dalších socek nebo provazem znovu. Sice by se jim v těch vymatlaných dýních nerozsvítilo, ale ty děcka by měly aspoň nějakou satisfakci komu se to narodily a jaké že to mají vypráskané dětství, když už budou mítn vypráskaný celý život.

Nemusíme mít žádnou bujnou fantazii, stačí si snadno vzpomenout, jak to pořád dokola bylo a bude i tady. Maminka od tatínka ožraly a asociála bude "vychovávat" koho?

Kdybyste to nastupující a mladí četníci nevěděli, tak vám to řeknu: od takových patnácti vaše zákazníky!!! Proč?

Myslíte si, že ty společné geny potomků nějaká ženská s rozumem tady té paní zvládne? Kór u kluků? Ti ji ve čtrnácti pošlou do prdele a počkejte, jak si s nima užijete pak vy... Doporučuju ale spolehlivý lék: zavčasu jim nahradit otcovskou tlapu. Časem se ani nebudete divit, jak to krásně funguje a jak takové zatřesení pubertálním mozečkem od pořádného chlapa v mladém samečkovi usměrní jeho proudy sraček v řádné myšlenky. Po první aplikaci sameček křičí, že si bude stěžovat, po druhé že to řekne mamince a po třetí bude chtít jít domů. Až tehdy je možno přestat. Zaručuju vám, že mu takto zachráníte budoucnost a často i život.

Od matinky se mu tohoto dobrodiní nedostane, výchova matinek je totiž skoro vždy u tohoto typu rodičů výchovou nových policejních zákazníčků. Kolegové, co slouží déle, vám každé moje slovo potvrdí, nechtějte se učit z vlastních chyb, učte se radši z našich.

Pak ještě jedno upozornění: když budete dělat pořádky mezi takovými ýkvoši, vždycky si nechejte podepsat protokol o výpovědi "poškozené" i s popisem co jste a jak na místě dělali a říkali. Kór když tam s machrem na bití ženských a děcek vytřete podlahu. Protože dneska je ta "chudinka" hrozně ublížená, ale zítra začne slyšet na jedno ucho a vidět na jedno oko a si na vás s tím svým debilem ta blbka dojde stěžovat a bude valit takové věci, že vám budou uši odstávat. Ať vás nikdy nenapadne těmto lidem věřit jediné slovo, všecko dokumentovat, zapisovat, poznámečky, mlčet, případně se ptát k věci, zásadně a nikdy jim nevyvracet jejich evidentní a na místě snadno ověřitelné bláboly, ale všecko, co nahnětou za blbosti, zapsat.

Obětmi nejsou ani ty mydlené yntošky ani děcka tady těch lidí, obětmi teprve budou slušní lidi a to od jejich děcek. Nenamáhejte se s nějakým soucitem, děti takovýchto rodičů končí jako vhodné k pěstounské péči, úderem nástupu hormonů v pubertě se z velmi řádně vedených děcek u pěstounů stávají zvířata, první co je nastanou problémy s pěstouny které tento odpad nařkne z týrání a už to jede... a konec. Jako na kolotoči, furt dokola.... Případ za případem.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAMINA24 18:07:23 30. 05. 2015
default.png
JOE [2015-05-30 17:47:02]: Tak dobrý vztahy nemáme, přijdu tam moc se nebavíme, furt je tam zakouřeno a kouří tam i když tam jsou děti, což není dobré, tři dospělí kteří kouří v bytě a člověk jim nemůže říct nekuřte když u jsem s dětma, to mě pošlou do háje, peníze od nich nehrozí mají půjčky a furt je splácí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 17:47:02 30. 05. 2015
Joe.jpg
Pokud není styk s dětmi upraven v rozhodnutí soudu, dohodnou se obě strany na parametrech návštěv. Návštěvy prarodičů do toho nejsi povinna zahrnovat. Na druhou stranu bych to zvažoval v případě, že s nimi nemáš vyloženě špatné vztahy. Přece jenom z prarodičů můžou kápnout třeba nějaké peníze pro děti a podobně.
Ohledně opileckých návštěv otce dětí, bych ho do bytu nepouštěl, pokud by byl ve znatelně podnapilém stavu (jak už psal hammer). Ideální by bylo, kdybys měla i svědka nebo nějak zadokumentováno, že v takovém stavu byl (kvůli případnému pozdějšímu soudnímu jednání v té věci).
Závěrem bych jen dodal, že to co jsem napsal, je můj laický názor na věc a pokud bys chtěla fundovanou odpověď, tak vyhledej právníka nebo aspoň konzultaci na sociálce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAMINA24 17:24:17 30. 05. 2015
default.png
HAMMER [2015-05-30 06:56:23]: oprava za dětma, mám děti soudně v péči a je tam psáno že se na návštěvách dohodneme,a mám dotaz musím s dětma na návštěvu k jeho rodičům?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:56:23 30. 05. 2015
default.png
Nepouštět ho "na návštěvu". Jinak nerozumím výrazu že přijde na návštěvu " z dětma".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAMINA24 06:29:40 30. 05. 2015
default.png
Dobrý den, mám dotaz táta mých dětí je tak trochu alkoholik jakmile má peníze tak chlastá a i když jsem mu řekla že když přijde na návštěvu z dětma že tu bude střízlivej a nebude tu pít, tak stejně dělá opak a když mu za to vynadám tak mě uráží když už má v sobě třeba 3 dvoulitrový piva třeba značky Braník a odmítá odejít. Poradte co s tím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TONYK 16:00:41 17. 08. 2009
default.png
No abych se priznal, s blokovkou za zelenou kartu si nejsem jisty. Vim, ze se to nekolikrat menilo, dokonce i ZPPP k tomu vysel, ale ja osobne nepovazuju nepredlozeni zelene karty za tak spolecensky nebezpecnou, abych za ni ukladal BP. Chvilka zdrzeni na oznameni a at si mesto zjistuje, zda je vozidlo pojisteny, nebo ne...;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FIBER 14:26:51 17. 08. 2009
default.png
Tak vám moc děkuju za rady, pánové :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 01:37:39 17. 08. 2009
default.png
žádnej poplatek jsem neplatil, ale auto bylo na mne, to je fakt. A tonyku, zapomněl jsi, že za nepředložení zelené karty je 1500.- blokovka, jestli se nemýlím. A Fibere - většinou je to vždycky o lidech a lidském jednání či pochopení. I pokuty se dávají i přijímají někdy s úsměvem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio