Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Poitická příslušnost, práce u Policie

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký by mi hrozil postih, kdyby se zjistilo, že jsem členem pol. strany a zároveň pracuji u Policie. Je celkem o ničem, že Policista si nemůže např. i přivydělat (oficiálně) při tom "platu", nebo být členem hnutí ve volném čase (nechápu, co je komu potom, když se člověk ve volnu angažuje). Díky za názory.
XJHX :: Datum založení: 06. 09. 2009 :: celkem 8 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu OUT 13:56:00 07. 09. 2009
Out.jpg
Se mi to zdá nebo taky někdo chce do Dělnický strany nebo něčeho podobnýho?:D V roce 1948 se taky neřešila politická příslušnost u SNB (spousta policistů v KSČ) a jak to pak dopadlo... Samozřejmě že je správně, že příslušník PČR nemůže být členem politické strany anebo hnutí, ať je jakékoliv.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 12:48:21 07. 09. 2009
Peca.jpg
Pokud se to vyšší služební funcionář dozví a bude to jiná strana, než ve které je on(popř. s níž sympatizuje), bude to mazec :-D Tvrdí se, že policie je apolitická, ale především manažeři policie vědí, jak je to ve skutečnnosti :-P to xjhx s tím přivýdělkem je to logické a chápu tě,ale zpravidla v každé situaci by tam byl jasný střet zájmů. Přes den zakročíš v hospě a večer by jsi v té samé točil pívo,např.? To by asi nešlo. Na druhou stranu když vidím, co všechno vykonává bokem městská policie, alespoň u nás, je to síla.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 20:06:07 06. 09. 2009
Pim Burger.jpg
Na začátku věděl každý policista (nebo alespoň ti chytřejší), že se musí vzdát části svých občanských práv a samozřejmě jiného výdělku. A každý se snad dal k PČR dobrovolně, tak nevím, na co si stěžovat? Nehledě na to, že i platové tabulky jsou na internetu, takže to si musí každý rozhodnout sám. Pro autora: Angažovat se přece můžeš. Můžeš být volen a za výkon veřejné funkce být také legálně honorován. Jestli ti jakákoli politická strana nabídne víc než policie, tak neváhej a svlékej uniformu. Nebudeš první ani poslední.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu XJHX 19:54:02 06. 09. 2009
default.png
Tak to je opravdu možnost přivýdělku pro masy:)...No ale vážně, pokud si někdo v práci nemá možnost vydělat tolik, aby byl schopen si vyřešit např. bydlení a nemůže si přivydělat legálně bokem, pak teda nevím, co má dělat??V práci si nevydělám a jinde nemohu..Logické a pochopitelné..No samozřejmě, Langer takové věci řešit nemusí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUTOFORDER 19:49:12 06. 09. 2009
default.png
Můžeš učit, pouze však na státní škole nebo se můžeš projevit jako umělec a prodávat své duševní dílo :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu XJHX 19:26:56 06. 09. 2009
default.png
Politickou příslušnost chápu, být nestranný. Ovšem nemít možnost jiného výděleku, tak to není zcela ideální. Chápal bych to za situaci, kdyby policisté měli takové platy, kdyby neměli nutnost (podobná situace je u soudců, aby byli nezávislí, tak mají platy takové, aby neměli potřebu...realitu bych nekomentoval), za situace, že začne makat u poldů otec od rodiny, tak s 17.000 hrubého (když dobře) je to celkem problém...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:00:33 06. 09. 2009
Andras.jpg
Omlouvám, se za to odst. Jsem tak navyklý, má to být písm.;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:59:43 06. 09. 2009
Andras.jpg
Dle mého až zrušení služebního poměru. Jelikož to co píšete je porušení podmínek přijetí do služebního poměru. Konkrétně, budu citovat: § 13 odst. h) není členem politické strany nebo politického hnutí, a jde-li o služební poměr příslušníka zpravodajské služby, ani odborové organizace a odst. i) nevykonává živnostenskou nebo jinou výdělečnou činnost a není členem řídících nebo kontrolních orgánů právnických osob, které vykonávají podnikatelskou činnost. tohoto zákona. Co se týče toho "nechápu co je komu po tom, když se člověk ve svém volnu angažuje", se raději nevyjadřuji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio