Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Medaile za věrnost

Kolegové kdopak v poslední době dostal medaily za věrnost ať zvedne ruku. Zaráží mě akorát, že to přichází např. v jednom případu docela dost pozdě. Za 21 let služby medaile za věrnost po 10 letech!!! Zřejmě se čistí sklady!
ALIK :: Datum založení: 10. 09. 2009 :: celkem 26 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 14:38:03 25. 09. 2009
Karel.150.jpg
Velmi pěkný příspěvek, opravdu hodný respektu!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CETNIK2 12:18:32 25. 09. 2009
default.png
Je slutečné smutné, když policisté, kteří slouží roky dostanou medaili buď se zpožděním či vůbec. je otázkou, zda je to způsobeno jejich přímými nadřízenými (s personální pravomocí), těmi ještě výš nebo prostě "jenom" tím, že sice kdysi kdosi slíbil medaili za věrnost všem a pak zjistil, že jich tolik nemáme. Způsob jejich předání je mnohdy alarmující, to je fakt. Ale o čem to svědčí? Že v mnoha případech se najdou vedoucí, kteří jsou natolik krátkozrací, že nedokáží oceněnému ani slušně potřst rukou a říct něco příjemného. Místo toho mu jí předhodí a sdělí - na užij si to. Vůbec není rozhodující, na jaké úrovni se tento vedoucí nachází, podstatné je, jak to udělá, i když medaili by měl předávat asi šéf s personální pravomocí, o tom není jistě diskuse. Tak jako tak, podobnými chytrými gesty a průpovídkami význam takovýchto ocenění ještě více devalvují. Človek si pak přečte názory ve smyslu - na aukru se to alespoň bouchne, dám to dětem na hraní, je to z mizerného kovu. Pár takových lidiček také znám a legrační je, že když pak mají někam vyrazit ve stejnokroji, najednou jí těm dětem seberou, nebo si drbou hlavu že ji kamsi střelili a shání alespoň stužku, aby bylo co na stejnokroj dát. Nebo je to potom fakt, a pak je to o to smutnější. Policie má propracované systémy jak někoho potrestat, ale jak odměnit a motivovat značně pokulhává. Vizí by mělo být, snažit se přistihnout lidi při tom, co dělají dobře, nikoliv naopak. A za to je odměňovat třeba i medailemi a odznaky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PPRAP 10:33:22 16. 09. 2009
default.png
Tak já už mám medaili od včerejška doma. Dostali jsme je v Brně na radnici.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HLAVEN 12:17:45 15. 09. 2009
default.png
U PČR se říká ze žlutýho kovu a u MP se říká ZLATEJ. Hahahaha.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 11:55:27 15. 09. 2009
default.png
a nebude to spíš prsten ze žlutého kovu? .-)) sorry, jen rejpnutí .-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HLAVEN 11:25:13 15. 09. 2009
default.png
I já dostal medajli za 10 let služby vlasti (samozřejmě bez finanční odměny), ale taky opožděně až po 13 letech, ale to neva, mám ji vystavenou na poličce spolu s odznáčky MMF a NATO. Teď u MP policie jestli tam vydržím mě po 10 letech čeká masivní zlatej prsten za věrnost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 09:46:59 14. 09. 2009
default.png
Opravdu? Já si odznáčku NATO a MMF cenil docela dost neboť do té doby jsem o nějakých medailích moc nevěděl, ale pak jsem ty odznáčky viděl i na lidech, kteří jej asi našli někde ve skladu a sundal jsem ho. A dále k těm medailím .-))) stačí si to přečíst zde v příspěvcích.. tak asi tak.. a už si ze mě neděl srandu .-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 23:34:28 13. 09. 2009
Andras.jpg
appalacio: "odznáčky" MMF, NATO, EU, jsou pamětními plaketami. Tyto dostával každý, nebo většina těch, co se dané akce účastnili. Medaile se uděluje za určitých specifických podmínek a má větší hodnotu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 23:33:50 13. 09. 2009
default.png
I když musím souhlasit s některými názory níže, od něčeho se začít musí. A je pravdou, že se také divím jak k tolika řádům někteří funkcionáři PP přišli. Naposled jsem viděl tolik stužek u mladého seržanta na letecké základně USA v Rammsteinu. Já osobně jsem měl dostat metál také ke služebnímu jubileu. Metál byl navržen na předepsaném formuláři, půl roku předem, a obdržel jsem ho 7 měsíců po termínu ( teď neřeším kolegy na které si vůbec nevzpomněli). A to ještě po rejpavé poznámce na poradě, jestli někdo neví o mém metálu, že mě nějak loupe v zádech a nemám co na „penál“. Nakonec se metál našel v šuplíku u šéfa s personální pravomocí. Ani si nedali tu práci, napsat k tomu konkrétní rozkaz . Obdržel jsem hromadnou kopii asi 45 lidí z celé ČR! Chtěl jsem ho původně odmítnout, ale nechtěl jsem dělat šéfovi problém (ostatně dá se bouchnout na Aukru). I tak se dá pracovat s „lidskými zdroji“! Zřejmě se na PA nevyučuje „andragogika“ ani v magisterském studiu. Přitom je metál jen za tu cenu materiálu! Při takové personální práci mohou vydávat etické kodexy každý rok, a chtít aby byl policajt hrdý na své povolání( chtěl jsem napsat poslání), a chodit na policejní ples ve „slavnostní uniformě“ ( nebo nedej bože se v ní dokonce ženit)!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 22:36:33 13. 09. 2009
default.png
já v tom materiální hodnotu nehledám, ale pokud ta medaile má být za "něco", má k tomu mít průvodní "pověst", historii či cokoliv podobného.. bez toho je to opravdu je kus plechu k ničemu... vracím se k např. odznáčkům za NATO či MMF.. dnes jsou vidět i na policistkách, které opravdu sloužit nemohli..pak se jejich význam degraduje takovým způsobem, že to je ostuda...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio