Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Studium vysokoškolák

Zdravim, blíží se mi maturita a je tedy předemnou volba VS, chtěl bych jít k ačr nebo pčr. U ačr už vím jak to funguje, ale nevím jak je to u pčr dejme tomu, že bych chtěl studovat na polac: musím být zaměstnancem, normálně sloužím a při tom studuji dálkově, jaké by mohlo být mé zařazení po škole jako Mgr. atd.? fakt nevím, jak to funguje prosím o všechny informace co víte. A poslední otázka ačr nebo pčr? Díky za odpovědi
SVOBJA :: Datum založení: 12. 10. 2009 :: celkem 11 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu NONAME 12:33:10 16. 10. 2009
default.png
Nejdřív mne napadlo, že si Denver dělá zase legraci. Pokud se ti blíží maturita, tak na sobě začni pracovat,zejména pravopis a stylistiku by to chtělo trochu zopáknout, ale podle projevu soudím, že tvoje maturita je ještě hezkých pár let v nedohlednu:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SVOBJA 12:19:59 16. 10. 2009
default.png
Chápu, že mazákům to vadí, když přijde bažant z vs a neví nic z praxe a ještě je schopný se povišovat (takové bych vyhodil hned, protože ty zkušenosti co mají někteří z Vás, bude mít za 10 let), ale kdyby jste měli vy, tuto možnost v mém věku, nevyužili by jste ji?? 4 tahac: Samozdřejmě bych chtěl také denní jako policista, ale takové cíle si nekladu :)a hlavně jak sem už psal člověk, který čerstvě vyleze z PA na to ve většině případů dle mne nemá!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POR-BC-KRYSTOF-GABRIELSSON 23:51:41 14. 10. 2009
por.Bc.Kryštof Gabrielsson.jpg
For Nobody Nábor v Praze zatím úplně zastaven není- je pouze omezen. A již to tu v minulosti bylo. V létě roku 1999 byl omezen nábor mimopražských (+StČ)zájemců. For původní dotaz Rozdíly mezi AČR a PČR jsou obrovské, takže odpověď na Tvůj velmi obecný dotaz je komplikovaná. Pokud u PČR vystuduješ při zaměstnání (jakoukoliv VŠ), tak můžeš dělat nepřeberné množství pracovních pozic. Záleží jen na Tobě kolik chceš práci věnovat svého času a co Tě baví (například velet lidem a vše organizovat). Obecně lze říci , že s titulem Mgr. (ale bez delší praxe) Můžeš dělat práci od vrchního referenta (hlídková) až po vrchního komisaře (např. kriminalista na úrovni krajského ředitelství). Reálný odhad je ten, že po studiu bys mohl postoupit na kriminálku okresu(obvodu). Jsou samozřejmě i jiné daleko specifičtější pozice, ale jak jsem napsal. Záleží na tom, co Tě bude bavit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 20:31:26 14. 10. 2009
default.png
Bohužel to chodí i tak, že dost civilních studentů na PA si po prvním ročníku uvědomí, jak výhodné je studovat na denním jako policista, tak se nechají znáborovat k PČR a od druháku už studují jako policisti. Je jim 19, 20, bydlí u rodičů, desítka jako kapesný dobrá, ne ??? A jejich představy: já chci hned po škole na oddělení vražd (!), já už mám po škole domluvený místo na ÚOOZ... To je člověk akorát nasranej, když to poslouchá...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 20:26:03 14. 10. 2009
default.png
..ještě doplnění,myšleno je Mgr.z PA (i když se zatím uznává i z jin.oborů).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 20:19:09 14. 10. 2009
default.png
Jak vidíš, ta urychlovači kariéry zde moc sympatií nemají. Teoreticky je možné studovat VŠ při zaměstnání.Tj. až budeš mít po nástupní škole, a po služební zkoušce( v případě studia na smlouvu). Další varianta je nastoupit na PA (po maturitě) na denní studium jako civil. Pokut budeš studovat při zaměstnání, tak máš dvě možnosti. Buďto budeš mít uzavřenou smlouvu s PČR (a budeš mít placené stud. volno, přednášky, zkoušky atd.), nebo budeš studovat beze smlouvy, a na školu si budeš čerpat dovolenou, náhrad. volno, neplacené volno apod. V obou přídech však zřejmě budeš muset být miláčkem „bohů“ nebo min. vedoucího, aby ti dal ke studiu souhlas,a plánoval služby podle stud.plánu. Na PA lze po bakalářském studiu(Bc.) pokračovat magisterským (další 2 roky).Viz. stránky PA. S titulem Mgr. můžeš pracovat na všech postech PČR ( vyjma pracovišť, kde se žádá konkrétní specializace, např.chemik Krim.ústavu, OKTE,právník apod.).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SVOBJA 19:11:44 14. 10. 2009
default.png
A jak to teda funguje u pčr? Pracuji na nějakém oddělení a školu dělám dálkově nebo jak?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu XJHX 16:56:34 13. 10. 2009
default.png
Teď je otázkou, jestli se to příští rok zlepší a začnou zase brát...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN-CZE 16:37:39 13. 10. 2009
martin.cze.jpg
Tak to, že je zastaven nábor u PČR snad není znak toho, že se řítíme do sra*ček :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NOBODY 16:31:41 13. 10. 2009
default.png
Velká nejistota panuje úplně všude. Když je až do začátku příštího roku u PČR zastaven i nábor v Praze, což se snad až dosud nikdy nestalo a byly zde vždycky podstavy, tak to už je opravdu co říct. Tahle země se řítí do řádných sra..k

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio