Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Urážka veř. činitele

Jak moc toto používáte v praxi? Nebo je lepší si jednu nechat vypálit aby to mělo na drbana smysl.
PROCHYSBK :: Datum založení: 28. 10. 2009 :: celkem 26 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PROCHYSBK 12:48:51 29. 10. 2009
default.png
Dík za odpovědi. Sloužim jako SDH a oproti kolegům si auta vybírám, techn. stav na zakázání jízdy, podezřelá individua, cizinci atd... Takže se častěji dostanu do situace, kdy slyším mrdky policajtský, sundej číslo atd. Sloužim krátce a na dodělení neni ani jeden kolega, který by sloužil více jak 2 roky. Naše dopravka byla před 3mi roky komplet vyházená za úplatky. Proto se chci zeptat zkušenějších. Smysl, abych v případě kdy drban prudí mohl dát nějakou výzvu a následně neuposlechnutí, pouta a na obvod. Zajímají mě samozřejmě věci z praxe. Dík.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 12:42:19 29. 10. 2009 blokovaný
default.png
To místo trošku znam.Kousek od tebe třeba v takovém Krompachu vedl elekrickej drát a napadlo tě někdy co se stalo s těma chudákama který se ho pokusili přelést.To fakt netušíš kolik měl ten režim eště třeba v 70.letech na svědomí lidskejch životů?Byl ses někdy podívat v té době ve vězení?Některý lidi se už nevrátili.....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 12:35:49 29. 10. 2009
default.png
Pravdu bdíš. Dovolím si však nesouhlasit s tou výdrží. Oni ti mladí aniž by věděli o co ve službě jde, diktují si dnes podmínky výkonu, někteří jdou rovnou aniž by kdy viděli pachatele na kriminálku a někteří dokonce i na funkce, ti vydrží. Horší bude to s tou střední a dnes déle sloužící generací(i když je nás už jak po vymření) co slouží na obvodech a kteří díky současnému systému již ani nemají šanci se někde dál dostat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu XXX 12:16:05 29. 10. 2009
default.png
Sloužil jsem též za komunistů jako SNbák. Nikdo si nedovolil napadnou SNbáka, když tak dostal dle platných zákonů po čuni. Také jsem byl obvoďák na malém městečku. Bylo to v tom, že okrskář měl osobní a místní znalost. Do uniformy SNB jsem šel jako 20 ti letý, po vojenském výcviku, pak pohotovostní pluk SNB.Pak jsem 2 roky sloužil na OOP Bartolomějská Praha 1 jako hlídkař.Poté pak sloužit, kde jsem vyrůstal. Dále k tématu uvádím, nedej bože, že by nějaký kriminálník, drban, ožrala vystartoval , třeba v hospodě na SNB, tak dostal pořádnou nakládačku. Toto platilo, když jsem šel na pivo a nebyl ve službě.Brali Vás jako občana, kamaráda, souseda,pochopitelně jako SNbáka. Ze strany kriplů byl respekt. V té době existoval tr čin, verbální útok na SNB, něco to do sebe mělo. Také, když se někde vykradla chata, nebo se po rajoně pohyboval nějaký pochybný človíček, nebyl problém z občanů toto sdělit SNB. Pochopitelně, byla zde spolupráce. Tyto všechny aspekty se vytratily, proto to tak na ulici/ džungli/ vypadá. Pochopitelně pak nebyl problém mít 100 procentní objasněnost.Toto je pravdou. Jedná se o Žandov u České Lípy. Byl jsem několikrát na soudě, kvůli zákrokům proti pachatelům. Připadal jsem si tam, že jsem tam místo toho grázla. Když jsem šel svědčit , pak jako civil, ano pane,pane Marek, to se mně věřilo. Je to smutné, toto zažívá každý kolega, nebo již rentiér. Zákony jsou postaveny ve prospěch pachatelů, poškozený je defakto chudák. Taková je dnešní realita. Stačilo by, aby nějaký soudce, státní zástzupce, senátor, poslanec dostal nakládačku, vykraden byt,pak by konečně v parlamentu nechrápali a začali schvalovat pořádné zákony poplatné době.Jak to tu čtu,ani se nedivím, že zas tak velký zájem o policejní řemeslo není, i když je krize. Je otázkou, kolik 18 letých dětí bez vojenského výcviku vydrží sloužit třeba 25,30 let. Končí přechodné období, kdo jdou do civilu, přeji hodně štěstí, zdraví, budou jej potřebovat. Přeje bývalý kolega por Marek Ladislav z PČR OOP Česká Lípa. Jak to tu čtu, problémy v přímém výkonu jsou pořád stejné. Tyto skutečnosti, jak jsem napsal, Vám potvrdí všichni rentiéři složící 25 let a více nebo současní leta sloužící policisté.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 01:23:08 29. 10. 2009
default.png
už to tady dřív bylo. Drban jednu policistovi vypálí, advokát napíše policii "omluvu", následuje podmíněné upuštění od potrestání, drban nic nemusí, jen se rok chovat normálně jako každý slušný občan a je z toho venku ani ho to nic nestojí. A pak po hospodách může vyprávět, jak ji vypálil policistovi beztrestně. Takže jaký smysl máš na mysli?!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:57:51 28. 10. 2009
Andras.jpg
Urážka veřejného činitele jako taková už neexistuje. Lze ale urážku policisty projednat dle ust. § 49 přestupkového zákona, jako přestupek proti občanskému soužití. V praxi nepoužitelné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio