Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Práce a studium zároveň

Zdravím, s dotazem se budu asi trošku opakovat, ráda bych ale dostala co nejvíce aktuální odpovědi. Studuju prezenčně na VŠ (konkrétně práva) a chtěla bych začít u policie. V první řadě mě zajímají zkušenosti lidí, kteří při práci studují/vystudovali. Jak je to dneska s udělováním dohod na studium? Je reálné připravovat se do školy (zažádala bych si samozřejmě o individuál, proto počítám, že bych ve škole nebyla moc fyzicky), chodit na zkoušky a zároveň zvládnout ZOP a potom pracovat? A druhý dotaz na ty, kteří mají kolegy studenty. Vadí vám např. že kolega potřebuje často volno nebo to moc neřešíte?
ADEE :: Datum založení: 18. 07. 2022 :: celkem 17 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GHOST-COP 15:50:04 10. 12. 2023
default.png
Možná někoho zopakuju, ale chceš naše zkušenosti nebo názory na nich založené.

Pokud tě netlačí ekonomická situace, dodělej si školu (případně s nějakou brigádou či praxí jako koncipientka třeba) a pak nastup ke sboru.

Studijní volno ve sboru dostat můžeš a nemusíš.

Pokud by ses teď upsala ve sboru se studijním volnem, asi by ses ještě upsala na léta/stovky tisíc (nebudu to přesně hledat teď).

Možnost je i ta placená záloha a přijde mi to docela fajn, ale neznám s tím nikoho.

I jako prezenční student nemusíš každý den do školy, že? Takže když ti schválí nějaký ten individuál, tak se 30 dny dovolené a nějaký přesčasy k vybrání, to dáš :-)

Já jsem v kolektivu, kde studovala při práci většina. Někdo na studijní volno, někdo na hodiny a dovolené. U náš VŠ nikdo nikomu nezávidí.

Práva jsou super a budu rád, když bude v jakémkoliv sboru někdo nový mladý s právama, kdo chce dělat a zlepšovat. Jinak ale počítej, že praxe je praxe. Koukni, kolik skvělých vyšetřovatelů má vystudované právničině dosti vzdálené obory.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ADEE 14:29:28 10. 12. 2023
default.png
Obnovuji téma - zatím jsem dávala přednost škole, ale nástup do práce mě láká čím dál víc. Pokud má někdo nějakou další zkušenost, byla bych ráda za příspěvek :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ADEE 14:26:24 10. 12. 2023
default.png
.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu INTERDOCS002 21:07:49 27. 12. 2022
default.png
WhatsApp +31 687546855 join illuminati brotherhood in New York, Join Illuminati Brotherhood in New Jersey, Join Illuminati in Atlanta, Join Illuminati in Paris, Join Illuminati in Berlin , New World Order of Wealth , be at the top of your career, Become A Member , Illuminati Official Online, How or where to join the real illuminati in Pamela Court in uk, join 666 brotherhood - Become a member of Illuminati in Australia, HOW TO JOIN ILLUMINATI 666 CULT FOR FREE in Canada, NO Human Sacrifice

Our benefits focus on progress and advancement, no need to struggle when there's a source. Illuminati organization is opened to individuals willing and ready to make a difference. WhatsApp +31 687546855


Welcome to the secret zone of the Illuminati, a perfect organization with full of world leaders, business role models, inventors, artists and group of talented people all around the world. Everyone present in the Illuminati group to change the way of life and want to unite all humanity as the one here with no differences. Get In Touch With Us via WhatsApp : +31 6 87546855



Visit: https://t.me/onebigfamily666
Visit: https://beacons.ai/goetheb2
Visit: https://illuminati22.blogspot.com
Visit: https://groups.google.com/g/join-illuminati-online
Visit: https://forums.delphiforums.com/illuminati666
Vist: https://63377f1135cbd.site123.me
Visit: https://become-a-member-easy-sign-up-available.yolasite.com
Visit: https://moneyfresh943.wixsite.com/become-a-member--eas


The Illuminati is an elite organization of world leaders, business authorities, innovators, artists, and other influential members of this planet. To apply for membership, complete the form on this page. Get In Touch With Us via WhatsApp : +31 6 87546855

All people, in all places, are eligible to apply for Illuminati membership. Initiates are not required to take any vows of loyalty, and may remove themselves from our membership at any time with no repercussions. Visit: https://t.me/onebigfamily666


WhatsApp : +31 6 87546855 Dear Influential Individual,We are enchanted that your life’s excursion has driven you to find our association. Perhaps you have met one of our individuals in person Or on the other hand maybe not; we esteem obscurity. Get In Touch With Us via WhatsApp : +31 6 87546855


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ADEE 12:23:12 03. 11. 2022
default.png
.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRANIX 17:20:01 17. 08. 2022
default.png
Myslel jsem to tak, že personální složení u policie odráží složení celé společnosti. U policie slouží dobří a pracovití kluci s rovným charakterem, ale bohužel také zakomplexovaní závistiví křiváci, kteří si nenechají ujít příležitost na kohokoliv plivnout, samozřejmě za jeho zády. Největší výskyt druhé skupiny jsem zaznamenal na obecné SKPV, ale na svině člověk narazí všude.

Mno a když člověk uvedeného typu zjistí, že studuješ práva, působí to na něj přibližně stejně, jako rudý hadr na býka. Chodí a pomlouvá, aniž by k tomu měl jakýkoliv objektivní důvod. Úspěch či schopnosti zkrátka vyvolávají závist, která se následně projevuje různými negativními jevy.

Tím se ale určitě nenech odradit. Byla to jenom taková poznámka mimoděk. Ať se ti v policejní kariéře daří podle představ :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 13:20:19 17. 08. 2022
default.png
ADEE [2022-08-16 15:29:54]:

Možná tím měl na mysli, že někteří kolegové nemají už ze své podstaty rádi právníky, respektive advokáty (obhájce). Já osobně bych na takové kolegy však sral a rozhodně bych se tím nijak netajil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ADEE 15:29:54 16. 08. 2022
default.png
Moc všem děkuji za příspěvky :)

ANGWALD [2022-07-27 21:59:00]: to by bylo fajn, pokud by se mi nechtělo do práce. Já bych naopak chtěla začít co nejdřív, abych získala nějaké zkušenosti a po škole se mohla posunout dál.

STRANIX [2022-08-11 20:21:23]: moc díky za obsáhlý příspěvek. Možná bych se jen chtěla zeptat, co konkrétně se kolegům nelíbilo na tom, že z někoho bude právník.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRANIX 20:21:23 11. 08. 2022
default.png
K policii jsem nastoupil ve 2. semestru právnické fakulty a až do 5. ročníku jsem studoval z osobního volna. V páťáku jsem dostal dohodu, jinak bych musel odejít nebo být dlouhodobě nemocný :-) V dnešní době se dohody udělují daleko více, než tomu bylo tenkrát, ale zaručit ti to samozřejmě dopředu nikdo nemůže.

Sloužil jsem na obvodě, což byla velká výhoda. Člověk si odbouchal několik 12 hod. šichet, načež měl několik dnů volna, ve kterých se mohl koncentrovat na plnění studijních povinností. S individuálem se to celkem dalo zvládat, ale moc soukromého života člověk nemá. Když jsem po škole nastoupil na SKPV, uvědomil jsem si, že s 8 hod. šichtami a bez dohody by se studovalo podstatně hůře. Se službami na OOP žádný problém nebyl, pokud jsem nutně potřeboval, dala se služba s někým snadno prohodit, nebo dopředu požádat vedoucího, aby mi v daný den naplánoval volno. Co se týče ZOPky, tak tuto jsem měl ve městě, kde jsem studoval VŠ, takže tam také problém nebyl.

Co naopak mohu doporučit, tak se v rámci PČR úplně nešířit s tím, že studuješ práva. Někteří kolegové, zejména z obecné SKPV, těžko nesli, že z nějakého obvoďáka bude právník.

Zkušenosti od PČR se samozřejmě hodí třeba při psaní diplomky. A pokud by ses jednou chtěla stát třeba prokurátorem, předchozí praxe u PČR ti bude jenom k užitku. Na druhou stranu se dostaví těžká deziluze z fungování justice a tohoto státu celkově. Ta se samozřejmě může dostavit i v řadách PČR, ale ten SZ přece jenom dohlédne dál.

Mno, jsem si trošku vylil srdíčko, ale zase je mi hnedka lépe :-) Kdybys měla jakékoliv dotazy, klidně se ptej.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 07:51:06 08. 08. 2022
default.png
QUARESS [2022-07-27 23:17:52]:

Ono s titulem můžeš asi kamkoliv dolů..:-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio